Перейти до

Анулювання ліцензії. Беззаконня Держнагляду НКРЗІ.


Рекомендованные сообщения

На розсуд спільноти інтернет-провайдерів, операторів, юристів та інших зацікавлених осіб…

Можливе моє невірне розуміння ситуації, але відчуваю що правда на боці оператора, якого довелося захищати в суді моєму товаришу…

І відчуваю, що кожен оператор може бути на місці даного, потрапити під каток держави і бути знищеним…Ліцензія – анульована!

Історія проблеми -  розкажу з самого початку, щоб не було непорозумінь. Можливо – забагато… Але щоб не було перепитувань… Чекаю тільки коментарі… І репост.

Дата

Подія

коментарі

Літо 2013

Звернення в НКРЗІ за отриманням ліцензії на користування частотним ресурсом

Літом 2013, ніхто з нас навіть не міг здогадатись, що через рік ми вже будемо міцно володіти такими термінами як наприклад АТО… все змінюється… часом не накраще…

30.09.2013р.

Отримання ліцензії № 7487. Початок користування березень 2014 року. Сплачено в бюджет 40800 грн. за ліцензію.

Отже сплативши досить великі платежі для підприємства вони почали збирати кошти для освоєння документів…

24.04.2014р.

Отримано три висновки ЕМС

Підприємство таки намагалося не зважаючи на економічну ситуацію розвиватися и вкладати в розвиток кошти.

25.07.2014р.

Дане підприємство попало в план перевірок… на третій квартал 2014 року…

 

Отже на 25.07.2014. був складений акт перевірки…

 

 

Вони готувалися.. . І навіть подали лист в НКРЗІ, що не встигають освоювати та з проханням перенести термін освоєння, що було задоволено (на щастя НКРЗІ – досить ліберально ставиться до таких питань та йде на зустріч)

 

Головні порушення (акт перевірки додаєтьсяpost-33296-0-54940400-1412354764_thumb.jpgpost-33296-0-40110800-1412354783_thumb.jpg):

Невідповідність кваліфікованого персоналу.

Так дійсно ліцензійні умови передбачають наявність 30% відповідного персоналу… Можливо підприємство економило (поки не отримано Дозволів на експлуатацію взагалі не можна експлуатувати БС, і навіщо ці інженери), можливо була проста необізнаність, можливо вистачало на даний час власного досвіду…

Є ще одне порушення (подання недостовірних відомостей – на що директор не звернув увагу)– але пізніше…

Ліцензійні умови:

2. Кваліфікаційні вимоги до ліцензіатів

 

     2.1. Штат суб'єкта господарювання, який безпосередньо виконує функції   з  надання  телекомунікаційних  послуг  з  використанням радіочастотного ресурсу України,  повинен налічувати не  менше  30 відсотків  працівників,  які  мають базову або повну вищу освіту в галузі зв'язку та досвід роботи не  менше  одного  року  в  сфері, пов'язаній з користуванням радіочастотним ресурсом України.

11.08.2014.

Але поплатилися: адмін. Протокол і штраф 1700 грн.

оплачено

15.08.2014

Було сплачено ще за одні ЕМС

 

19.08.2014

Оплачено за дозволи на експлуатацію РЕЗ… 4914 грн.

Нарешті оператор отримав свою мрію – легально працювати з частотами…

19.08.2014

Ліцензію на частоти  анульовано… Паніка – що робити?, і чому анульовано… Звернулися до юристів…

 

Сайт НКРЗІ

Але чи є інформація на сайті – не має…

Випадково переглядаючи рішення знайшли

 

Від юриста:

  1. Строки позасудового оскарження пройшли,
  2. На комісії щодо анулювання ліцензії оператор не був присутній
  3. Висновок – позов в суд.

 

Суд прийняв позов і розпочав провадження.

Від юриста: дослідивши справу встановлено. Порушення матеріальних норм права.

  1. Так, актом перевірки встановлено невідповідність поданої довідки про склад працівників (за спеціальностями), що виконують або плануються для виконання функцій, пов'язаних з користуванням радіочастотним ресурсом України.. А саме невідповідність освіти директора… На даному підприємстві працював директор без вищої освіти, а в довідці була вказана Повна вища освіта.

Але вчитаємося гарніше в назву довідки: ЩО ВИКОНУЮТЬ АБО ПЛАНУЮТЬСЯ ДЛЯ ВИКОНАННЯ… Що може планувати підприємство – справа підприємства. І як можуть заплановане стати недостовірним??? Логічно – не можливо… Тим більше використано союз «АБО», який взагалі встановлює тільки одну альтернативу або вказуєш заплановане, або вказуєш те, що є на момент складання довідки…

І знову ж те що директор без вищої освіти може значити наступне: директор планує отримати вищу освіту, директор планує звільнитися чи перевестися на іншу посаду і буде новий директор з вищою освітою…

 

 

Шановні оператори: подивіться будь-ласка які довідки про працівників Ви подавали в НКРЗІ і якщо вони не відповідають дійсності – значить Ви подали неправдиві відомості… Сумна перспектива для галузі.

 

Ліцензійними умовами не передбачено час на працевлаштування працівників згідно довідки, є тільки вимога щодо кваліфікаційного складу – за що Оператор сплатив штраф.

 

Від юриста: дослідивши справу встановлено. Порушення процесуальних норм права.

  1. А чи відповідно до Закону анулювали ліцензію????

Згідно Закону (Про РЧР). Розгляд питань про  анулювання  ліцензії  на  користування радіочастотним  ресурсом  України  на  підставі акта про виявлення недостовірних   відомостей   у   документах,  поданих   суб'єктом господарювання для одержання ліцензії здійснюється з обов'язковим  попереднім   запрошенням   ліцензіата   або   його представників.
 

Що таке обов’язкове попереднє запрошення Ви не знайдете… На жаль… ПРОГАЛИНА В ЗАКОНІ.

Можна тільки уявляти: особисте запрошення інспектором Держнагляду по місцю реєстрації СПД, розміщення інформації на сайті НКРЗІ, розміщення інформації на дошці об’яв в самому темному кутку коридорів НКРЗІ, повідомлення по телефону, відправка простого листа, відправка цінного листа, реєстрового листа…. І так далі.

 

  1. Інспектор не прийшов (такі люди так просто не ходять…)
  2. Сайт НКРЗІ – проігнорували. Чи будуть сайт такою інформацією захламляти… Велика справа – анулювати якусь там ліцензію…
  3. Дошка об’яв – особисто не бачив, може й було… Але якось так: повідомляти на дошці в Києві, підприємство, яке зареєстроване в Дніпропетровській області…
  4. По телефону – може кудись, хтось і телефонував… можливо… колись…комусь
  5. Простий лист. Так НКРЗІ стверджує, що відправила простого листа. Підтвердження – папірець НКРЗІ про вихідну кореспонденцію. Простий лист не відслідковується, навіть не має чека на нього. Куди він пішов і чи пішов взагалі – не відомо.
  6. Інших листів НКРЗІ відповідно до Закону (зі слів юриста НКРЗІ) – не має права відправляти у цьому випадку. Хоча навіть про простий лист мова не йде у Законі.

 

Оператор листа про запрошення на комісію не отримував (не має жодного підтвердження)… інакше як він міг в день анулювання його ліцензії ще й оплатити більш ніш 4900 грн. за Дозволи на експлуатацію… При цьому, цікаво, всі інші листи від НКРЗІ оператор справно отримав. Висновок тільки один – листа і бути не могло… А якщо і припустимо був – поштарі теж люди і можуть помилитися. Але в НКРЗІ вважають, що відправлення листа з повідомленням дуже дорого, коли анулюють ліцензію, яка коштую 40 000 грн.

 

 

Висновок:

Відібрати ліцензію можна у кожного. Вже завтра Ваш бізнес замовлять конкуренти, або інспектор держнагляду захоче отримати хабар…..І ви нічого не вдієте, тому що принаймні в довідці про склад працівників – у 90% операторів, або менше ніж вказано, або більше (при цьому можлива наявність 30% відповідного персоналу) – але чи саме з той освітою яка попередньо вказувалася чи може іншою… - але точно буде зафіксоване подача недостовірних відомостей.

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 105
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

именно для таких целей мы прошли переподготовку в ХНУРЕ чего желаю и ТС

Зачем вообще образование? Нах разогнать дармоедов с вузов

Posted Images

Неправильные Вы делаете выводы - в отрасли связи должны работать профессионалы. Давайте быть честным до конца - в акте проверки указано, что на момент проверки в штате был только один директор, и тот даже без высшего образования. Как работает предприятие без админов, бухгалтеров и т.д (что несколько странно для компании с уставным капиталом в 300к грн и главным видом деятельности - оптовая торговля). Кроме того покажите где Вы видели в лиц. условиях по РЧР, что квалификационные характеристики нужно соблюдать только после начала эксплуатации ??? нужно соблюдать в течении всего срока действия лицензии. Если бы на момент проверки штат был укомплектован как положено, проблем бы не было. Я бы на Вашем месте не сильно поднимал волны, т.к. скоро придет налоговая (которая не ограничена в проверках) и за неоформленных сотрудников выпишет штраф другого порядка даже может и с УК. Кроме того в теории подавать на высновки и проектировать сеть должны люди которые имеют образование, но мы все прекрасно знаем, что передатчики этого предприятия работали задолго до получения лицензии, а не то что до получения разрешения на эксплуатацию. И конечно же даже не на тех частотах и не той ширины что указано в лицензии. Очень хорошо, что НКРЗ начал хоть немного наводить порядок и как-то контролировать кто работает на рынке.

P.S. сейчас все на УКОСе, поэтому Вас смогут поддержать несколько позже :)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

в отрасли связи должны работать профессионалы.

Тоже неправильное утверждение. Кто хочет, тот пусть и работает, свободная страна. Главное, чтобы имели достаточно знаний не поломать и не нагадить другим. А для этого не нужно иметь высшее образование, достаточно пройти какой-то квалификационный тест.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

в отрасли связи должны работать профессионалы.

Тоже неправильное утверждение. Кто хочет, тот пусть и работает, свободная страна. Главное, чтобы имели достаточно знаний не поломать и не нагадить другим. А для этого не нужно иметь высшее образование, достаточно пройти какой-то квалификационный тест.

 

И соглашусь и нет.

1. Таки должны работать профессионалы. И очень желательно иметь не только навыки, но и базовую теоретическую подготовку. А то нехорошо, когда сапоги тачает пирожник, а пироги печет сапожник.

2. Кто хочет, то пусть и работает - это да. Только сначала получит необходимое образование, и желательно навыки.

 

ПС. И таки да, все на УКОСе.

 

По сабжу. Одному мне кажется, что ТС не сказал ВСЮ правду? Или моя чуйка юриста-практика меня в этот раз подводит?

Відредаговано zachott
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

1. Таки должны работать профессионалы. И очень желательно иметь не только навыки, но и базовую теоретическую подготовку. А то нехорошо, когда сапоги тачает пирожник, а пироги печет сапожник.

А это как-раз принципиально, главное не навредить и если достаточно знаний не навредить никому, то почему нет? Пусть работает. Необходимость теоритической подготовки в его сфере рынок докажет. Если она нужна, то у подготовленных будет лучше продукт и к ним все потянутся, а неподготовленные обанкротятся. А вот если не нужна - то и спроса на специалистов не будет, и кафедре в вузе тоже придется закрыться.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Очень много спорных вопросов - самый яркий, почему не пришли на комиссию?

Меня тоже чуть не лишили лицензии за нарушение сроков начала экспл. РЧР. На комиссии все обосновал, дали срок на исправление. Исправил, отчитался.

именно для таких целей мы прошли переподготовку в ХНУРЕ

чего желаю и ТС

Да ты шо? )))))
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Очень много спорных вопросов - самый яркий, почему не пришли на комиссию?

Меня тоже чуть не лишили лицензии за нарушение сроков начала экспл. РЧР. На комиссии все обосновал, дали срок на исправление. Исправил, отчитался.

именно для таких целей мы прошли переподготовку в ХНУРЕ

чего желаю и ТС

Да ты шо? )))))

 

ага и тебе спасибо что надоумил)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

в отрасли связи должны работать профессионалы.

Тоже неправильное утверждение. Кто хочет, тот пусть и работает, свободная страна. Главное, чтобы имели достаточно знаний не поломать и не нагадить другим. А для этого не нужно иметь высшее образование, достаточно пройти какой-то квалификационный тест.

 

И соглашусь и нет.

1. Таки должны работать профессионалы. И очень желательно иметь не только навыки, но и базовую теоретическую подготовку. А то нехорошо, когда сапоги тачает пирожник, а пироги печет сапожник.

2. Кто хочет, то пусть и работает - это да. Только сначала получит необходимое образование, и желательно навыки.

 

ПС. И таки да, все на УКОСе.

 

По сабжу. Одному мне кажется, что ТС не сказал ВСЮ правду? Или моя чуйка юриста-практика меня в этот раз подводит?

 

По сабжу, у меня именно такое чувство, возможно ТС, так описал. Но есть что то мутное.

Пока анализирую.

 

П.С. не может в высокотехнологической отрасли работать не специалист! А радиотехнологии, это ОЧЕНЬ узко специфичная ниша!

Такая норма была ранее в законе, потом наши придурки жопализы депутаты ее убрали.

Надеюсь, скоро вернут обратно.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Высшее образование оно конечно хорошо :-) Но... у меня работает пара спецов которые работают в этой сфере еще с советских времен. Так один заканчивал Харьковский метеорологический техникум, второй вообще - техник-кулинар (до армии реально работал на комбинате общественного питания, в армии попал в войска связи). Мужикам обоим уже под 50. Так они по своим знаниям реально за "пояс" запихивают  дипломированных специалистов. А по опыту работы (у каждого больше 25 лет) так вообще. Так спрашивается кого бы я в первую очередь допустил к своему железу - спеца проработавшего 25 лет и который реально своими ногами в свое время отбегал "зону Френеля" (слова одного из них) еще в советской армии или специалиста с дипломом который реально ни хрена не знает. 

 

 

 

з.ы. Случай лет 7-8 назад. Приходит на работу устраиваться чувак с дипломом ХНУРЭ (КРАСНЫМ!)  Смотрю на приложение к диплому (там где предметы написаны и оценки выставленны). Вижу один предмет на отлично сдан.  У нас этот предмет обычно "краснопузые" (те кто на красный диплом шел) этот предмет сдавали со 3-го захода, а остальные потом в течении полугода раз за по 10 сдавали (ну препод такой въедливый был). Дальше диалог:

Я - за сколько вот это ---- сдал? (имел ввиду по времени)

С(пециалист) - да за 50 баксов.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

:)

Специалист неподразумевает наличия высшего образования в моем понимании.

в остальном все спорно:)

радиолюбителя супер классного, не имеющего инженерного подхода, нельзя допускать к работе на коммерческой сети. Иначе вы так и останитесь на его же уровне подходе к работе. Со всеми вытекающими.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

в отрасли связи должны работать профессионалы.

Тоже неправильное утверждение. Кто хочет, тот пусть и работает, свободная страна. Главное, чтобы имели достаточно знаний не поломать и не нагадить другим. А для этого не нужно иметь высшее образование, достаточно пройти какой-то квалификационный тест.

 

И соглашусь и нет.

1. Таки должны работать профессионалы. И очень желательно иметь не только навыки, но и базовую теоретическую подготовку. А то нехорошо, когда сапоги тачает пирожник, а пироги печет сапожник.

2. Кто хочет, то пусть и работает - это да. Только сначала получит необходимое образование, и желательно навыки.

 

ПС. И таки да, все на УКОСе.

 

По сабжу. Одному мне кажется, что ТС не сказал ВСЮ правду? Или моя чуйка юриста-практика меня в этот раз подводит?

 

Палюбому ТС что-то оставил за кадром, по сути ситуации не имеет значения, кроме откровенных косяков, если они есть, лишать лицензии на основаниии "очепятки" - формальный повод. Молги влупить  предписание, 2й штраф, зачем лишать ? - какая от лишения польза ?

По поводу вышки, сколько людей столько и мнений, в законе описаны законные варианты !

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

радиолюбителя супер классного, не имеющего инженерного подхода, нельзя допускать к работе на коммерческой сети. Иначе вы так и останитесь на его же уровне подходе к работе. Со всеми вытекающими.

 

Как показала жизнь - практически 50% мировых изобретений в технике сделаны любителями не имеющими инженерного подхода.

Как говорил кто-то - если вы знаете что это сделать невозможно значит вы это никогда не сделаете! Но всегда найдется тот кто не знает что это невозможно - и сделает это. :-)

Так и тут - для НКРЗ держу "дипломированных" специалистов - менеджерами в офисе, а для работы  - бегают "мальчики" (нашглавбух их так зовет) от 40 и до 50 лет. Правда с опытом работы от 15 и до 26 лет. 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

модератор потом почистит тему, так как офф топ:)

изобретение это не эксплуатация.

Сколько людей столько мнений, но критерий истины это практика.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Разве автор ищет советов? Просто же хотел показать, какая проблема есть, так что не оффтоп, а именно в таком оффтопе суть темы. Т.е. в требовании высшего образования регулятором, там где оно не надо. Зачем регуляция для галочки, смысл? (ну кроме как давить и пугать отзывом лицензий для каких-то плохих целей)

Відредаговано ttttt
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Разве автор ищет советов? Просто же хотел показать, какая проблема есть, так что не оффтоп, а именно в таком оффтопе суть темы. Т.е. в требовании высшего образования регулятором, там где оно не надо. Зачем регуляция для галочки, смысл? (ну кроме как давить и пугать отзывом лицензий для каких-то плохих целей)

Автор топика, разве показал какую то проблему? выж не едите под знак кирпич, а когда вас тормозит гаи, говорите ему, что ну тут же есть дорога.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Дякую всім за увагу до теми та власну думку. Можливо за багато написав, але мені дорікають, що щось залишилось поза увагою...

Так поза увагою, те що перевірка була на замовлення конкурнета. Мета - анулювати ліцензію та знищити конкуренцію... Але спір - юридична справа.

І я саме про юридичну справу мову веду.

1. Відсутність каліфікованого співробітника. Згідно Закону така відсутність карається штрафом. Штраф оплачений 1700 грн. Справу закрито, КРАПКА.

 

Згідно Закону повторне виявлення цього порушення на підставі акту (при плановій або позаплановій перевірці) - це вже прямий шлях до анулювання ліцензії.

 

Тут можна теоретизувати: а навіщо підприємству співробітники інженери, якщо підприємство тілько освоює документи... Що тримати просто в шататі, щоб папірці готувати для НКРЗІ для ліцензії та для УДЦР... З цим взагалі то справляються ті хто папірцями і займається, а не інженери - які повинні працювати з обладнанням

 

2. В цьому випадку анулювали за надання недостовірної інформації, а саме: при подачі документів в довідці про спеціалістів що є АБО ПЛАНУЮТЬСЯ вказано що директор має вищу освіту... просто вищу, не конкретно якусь...


Але шановні інженери скажіть мені будь ласка, що значить "АБО ПЛАНУЮТЬСЯ" - це напевно те що підприємство планує... І скажіть меня як може плановане стати недостовірним... Ви можете запланувати і подати в довідці в НКРЗІ 5 чоловік, але раптом у Вас є потреба в 7. З логіки НКРЗІ - це теж недостовірна інформація. Планували одне - зробили інше... ЦЕ АБСУРД - карати за заплановане


3. Якщо шановні інженери уважно читають, те що написано, то взагалі то ніхто не повідомляв ліцензіата про запрошення його на комісію... (З боку НКРЗІ - є тільки відомість вихідної ПРОСТОЇ кореспонденції), можна було б сказати, що директор підприємства хитрить та не признається, що отримав листа від НКРЗІ. Але вибачте як можна в день комісії про анулювання ліцензії сплачувати 4900 грн. за Дозволи... директор хоть і без вищої освіти - але гроші рахувати вміє...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Автор не шукає порад. Автор хоче довести до громадськості безглуздість державного катка. Прийшли до одного забрати, завтра прийдуть і до іншого.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Автор не шукає порад. Автор хоче довести до громадськості безглуздість державного катка. Прийшли до одного забрати, завтра прийдуть і до іншого.

Ну вот, значит я правильно понял. У многих же требования регулятора выполнены исключительно для галочки, потому что они ни к чему, и захотят проверить - найдут невыполнение. Відредаговано ttttt
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Зачем вообще образование? Нах разогнать дармоедов с вузов

 

А що є ще ті, хто приймає на роботу і питає про папір? Освіта і вуз не одне і те ж. Краще людина без вузу з практичними знаннями чим якийсь заучка з папером чи прогульщик з купленим дипломом.

Якщо взяти престижні світові заклади, то там реально можуть навчити. І викладають там часто практики. А 95% наших вузів це марна безглузда трата часу і коштів. За 5 років можна і навчитися в 10 раз більше потрібних речей і чогось досягнути в житті. А ходити на лекції теоретиків нафіг потрібно. Ту саму інформацію можна почерпнути з інтернету та різних видань.

 

Вважаю так. Для вивчення теорії не потрібен любий навчальний заклад в 21 столітті. Цим можна самому зайнятися вдома. А навчальні заклади повинні існувати, та й існують якщо це хороший заклад, для того щоб не просто надати інформацію, а таки навчити. І вчити повинні люди практики, які по спеціальності не лишень педагоги. Щоб після закінчення вузу ти ставав спеціалістом і мав не лише теоретичні знання але й вмів їх використовувати на практиці. А то в нас після закінчення вузу нікого на роботу брати не хочуть. Всім подавай спеціалістів зі стажем. Ну а чого хотіти, коли після того вузу людина зелена і нічого не вміє.

 

П.С. вибачаюсь за оффтоп.

Відредаговано Nightly Wanderer
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

А що є ще ті, хто приймає на роботу і питає про папір?

В вашей отрасли так, а в других бывает папир - самое-самое минимум, а кроме папира еще много всего. Но дело не в этом, а в том, что у регуляторов требования слишком завышены либо вообще не соответствуют действительности.
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Автор не шукає порад. Автор хоче довести до громадськості безглуздість державного катка. Прийшли до одного забрати, завтра прийдуть і до іншого.

Все имеет минимум 2 стороны.

Требования регулятора - глупость, но ваше не желание их выполнять выдумывая оправдания - еще большая глупость. Вы подали недостоверные данные при получении лицензии, затянули со сроками освоения(и то, и то нарушение лицензионных условий) и удивляетесь что лицензия тю-тю.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Разве автор ищет советов? Просто же хотел показать, какая проблема есть, так что не оффтоп, а именно в таком оффтопе суть темы. Т.е. в требовании высшего образования регулятором, там где оно не надо. Зачем регуляция для галочки, смысл? (ну кроме как давить и пугать отзывом лицензий для каких-то плохих целей)

Автор топика, разве показал какую то проблему? выж не едите под знак кирпич, а когда вас тормозит гаи, говорите ему, что ну тут же есть дорога.

 

Оффтоп на тему высшего образования:

 

Генри Форд родился в 1863 году на ферме около Дирборна – пригорода г. Детройта, штат Мичиган (США). 5 мая 1876 года Генри Форд, сын Уильяма Форда и Мэри Литогот, увидел паровоз. Пути Господни неисповедимы: встреча Форда с паровозом перевернула мир. Получивший образование в школе, состоявшей лишь из одной комнаты, Генри Форд был едва способен прочесть школьную хрестоматию, когда в возрасте 15 лет навсегда оставил формальное образование. Все классы приходной школы – с первого по восьмой – занимались вместе, в одной комнате. Летом, когда учитель шел боронить, место у доски занимала его жена. Однако Генри Форд был блестящим асом в математике и очень любил машины. Генри Форд пошел дальше Карнеги и закончил не 4, а 8 классов школы.

В 16 лет Генри Форд пришел в Детройт, чтобы наняться на работу в качестве ученика инженера. Оттуда он был уволен меньше, чем через неделю. Не смутившись, Генри Форд поступил в часовую мастерскую – уволен. Далее была мастерская по ремонту корабельных двигателей – уволен. Наконец, Генри Форд устроился механиком в Электрической компании Томаса Альвы Эдисона, зарабатывая 45 долларов в месяц.

 

Мне вот интересно как его в 16 лет везде брали на работу без всякой вышки :-) И так в дальнейшем он никакого образования, кроме самообразования и не получил.  А создал то человек практически мировую автоиндустрию.

 

 

Второй крендель всем известный Джон Рокфеллер:

 

Джон Рокфеллер вспоминал, что отец с ранних лет рассказывал ему о предприятиях, в которых участвовал, объяснял принципы ведения дел, он писал об отце: «Он часто торговался со мной и покупал у меня различные услуги. Он научил меня, как нужно покупать и продавать. Мой отец просто „натаскивал“ меня на обогащение!»

 

Когда Джону исполнилось семь лет, он начал выкармливать на продажу индюшек, подрабатывал, копая для соседей картофель. Все результаты коммерческой деятельности он фиксировал в своей маленькой книжечке. Все заработанные деньги он вкладывал в фарфоровую копилку, и уже в 13 лет ссудил знакомому фермеру $50 из расчета 7,5 % годовых. Отцовское воспитание продолжала мать, у которой он научился трудолюбию и дисциплинированности. Так как семья была большая, а предприятия Уильяма Рокфеллера не всегда заканчивались удачно, ей часто приходилось экономить.

 

В 13 лет Джон пошёл в школу в городе Ричфорд. В автобиографии он писал, что учиться ему было трудно и для выполнения уроков приходилось усердно заниматься. Рокфеллер успешно окончил школу и поступил в колледж Кливленда, где преподавали бухгалтерию и основы коммерции, но вскоре пришёл к выводу, что трёхмесячные бухгалтерские курсы и жажда деятельности принесут намного больше, чем годы обучения в колледже, поэтому оставляет его. 

 

И потом этот бухгалтер стал самым богатым человеком в мире. И до сих пор его так никто и не переплюнул. И вот меня забавит больше всего факт как он дал 50 баксов под 7,5% ГОДОВЫХ! Зато у нас сейчас кредит меньше чем под 60% не найдешь :-)

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від guest105
      при здачі звіту не працюють ключі віл привату.  Дзвонив на саппорт в загальному і всіх непрацює.  Хто як вирішує проблему юзає інші чи болт забили?
    • Від EuroNet
      Доброго дня.підскажіть що потрібно вказувати в 11-му пункті у заяві на регістрацію в реєстр оператора, провайдера? і чи можно в 10-му пункті вказувати район?
      я написав їм в заяві 10-тий і 11-тий пункт так
       
       
      а вони відповіли так:
      Підскажіть що потрібно вказати в 10-му і 11-му пункті?
      Дякую.
    • Від FOP_Osypenko
      Доброго дня, шановні колеги! Вирішив подати звернення до НКРЗІ через некоректну роботу Системи електронної звітності.
      Цікаво, чи в усіх така фігня твориться в кабінеті користувача СЕЗ? Чи лише оце в мене таке одного? Прокоментуйте, будь ласка.
       

       

    • Від FOP_Osypenko
      Вже другий місяць не вдається здати в НКРЗІ довбаний звіт 1-T: Сфера телекомунікацій. Спочатку СЕЗ вибивала помилки, тепер підписується, але приймати відмовляються.
       
      Розповім все по-порядку. Отже, під@ри (іншого слова не підберу) з НКРЗІ вигадали нам новий звіт, бо тих шести, що є, їм уже, бачте, мало! Звіт з'явився в СЕЗ (Системі Електронної Звітності).
      Операторам і провайдерам було розіслано повідомлення про необхідність здачі чергового нового звіту:

       
      При спробі підписати звіт з відміткою: «діяльність не здійснювалася», СЕЗ видавала наступну помилку:

       
      При цьому коли ставиш галочку напроти «діяльність не здійснювалася», то автоматично блокується введення даних в форму звіту.
      Подав запит щодо пояснення причин цієї помилки і отримав таку відповідь:

       
      Пізніше цю логічну помилку в СЕЗ виправили і підписати звіт все ж вдавалося без помилок. Ну, думаю, оце вже на цьому і закінчилися проблеми. Звіт здано, можна їсти французькі булочки.
       
      Але не тут то було! Звіт зі статуту «Підписаний» знову отримав статус «Чернетка». На електронну пошту паралельно прислали зауваження:
       
      І потім прислали ще нагадування про потребу здачі цього довбаного звіту, який ці дебіли самі відмовляються приймати!

       
      Далі намагаюся другий раз здати звіт. Підпис проходиться без помилок. Але знову відмовляються приймати і пишуть таке:

       
      Зараз подав вже третій раз цей кончений звіт! І додав пояснення, що в мене працівників НУЛЬ!

       
      Чекаю вже кілька днів, що приймуть довбаний звіт про те, що я НЕ ЗАЙМАЮСЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ і НЕ МАЮ ПРАЦІВНИКІВ! Ні чоловіків найманих, ні жінок, вашу мать!
      Вирішив зробити запит про надання ОФІЦІЙНОГО ПОЯСНЕННЯ причини відмови приймати звіт:

       
      І ці під@ри мовчать і не дають офіційного пояснення своїй тупості досі! Оце можна з цими виродками чиновницькими нормально бізнесом займатися?
    • Від FOP_Osypenko
      Отримав вимогу від НКРЗІ про здачу нового звіту. Складається таке враження, що тим під@рам немає чим займатися, і вони тільки те й роблять, що вигадують нам нові й нові звіти! Мучуся оце з подачею цього нового звіту і вибиває постійно помилки. Вже розпочав листування з їхнім фахівцем. Мучуся і думаю, а на який хер ми повинні всі ці звіти подавати цим недоумкам? Чому вони вимагають подавати в звітах комерційну інформацію? Задовбали вони вже своїми звітами взагалі то! Тому вирішив подати таку скаргу!
       

       
      До речі, скаргу подавав через сайт Урядового контактного центру https://ukc.gov.ua/
      Там дуже зручно подавати різні звернення. Відповіді надходять і зберігаються прямо в кабінеті користувача. Так що дуже рекомендую!

×
×
  • Створити нове...