Наприкінці року, коли в японську напівпровідникову промисловість були інвестовані значні інвестиції, уряд оголосив про подальше фінансування для зміцнення виробництва та досліджень і розробок.
 

Уряд Японії виділив додаткові 13,3 мільярда доларів (два трильйони ієн) для розвитку внутрішньої напівпровідникової промисловості.

Очікується, що фінансування буде розподілено між виробництвом і науково-дослідними розробками, повідомляє The Japan Times , яка повідомляє, що більшість грошей, ймовірно, піде на підтримку TSMC і Rapidus. Близько 376 мільйонів доларів (570 мільярдів ієн) будуть виділені в окремий фонд для збільшення стабільних поставок мікросхем до Японії, йдеться у звіті.
Киянин вимагає стягнути з ТОВ "Воля-Кабель" на його користь 250 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду

Спочатку чоловік платив по 100-120 гривень в місяць, а вже зовсім скоро абонентська плата становила 217 гривень
У рамках пакету витрат уряду Великої Британії в розмірі 900 мільйонів фунтів стерлінгів (1,1 мільярда доларів США) на розвиток ШІ-інноваційного потенціалу країни університети Брістоля, Кембриджа та Единбурга відкриють три провідні світові суперкомп’ютери протягом наступних двох років.
 

Уряд Великої Британії оприлюднив технічні та фінансові деталі для того, що стане одним із найшвидших у світі суперкомп’ютерів зі штучним інтелектом, який буде розміщено в Брістольському університеті — і одним із трьох нових суперкомп’ютерів, які планується вивести в Інтернет у країні протягом наступних кількох років.

Нова машина під назвою Isambard-AI , вперше анонсована у вересні, буде побудована на основі суперкомп’ютерів Cray EX від HPE і оснащена 5448 суперчіпами NVIDIA GH200 Grace Hopper . Чіпи, які Nivida випустила на початку цього року, забезпечують втричі більше пам’яті, ніж поточний Edge GPU виробника чіпів, H100, і 21 екзафлопс продуктивності AI.  

Ексафлоп — це показник продуктивності суперкомп’ютера, який може обчислювати принаймні один квінтильйон операцій з плаваючою комою в секунду. Isambard-AI зможе досягти 200 квадрильйонів обчислень на секунду
Постачальники поєднують маршрутизатори Cisco серії 8000, програмне забезпечення для керування SONiC від Aviz Networks і цілодобову підтримку, щоб прискорити розгортання SONiC у приватних і межових хмарах.
 

Cisco об’єднується з Aviz Networks, щоб запропонувати пропозицію SONiC корпоративного рівня для великих клієнтів, зацікавлених у розгортанні мережевої операційної системи з відкритим кодом.

У рамках партнерства маршрутизатори Cisco серії 8000 будуть доступні з програмним забезпеченням керування SONiC від Aviz Networks і підтримкою 24/7. Аспект підтримки в угоді може бути найважливішою частиною партнерства, оскільки обидві компанії намагаються заспокоїти занепокоєння клієнтів щодо підтримки NOS з відкритим кодом.

Президент указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 листопада 2023 року «Щодо додаткових заходів із посилення стійкості функціонування енергетичної системи та підготовки національної економіки до роботи в осінньо-зимовий період 2023/24 року»

І є там такий цікавий пункт

5. Рекомендувати Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, у місячний строк опрацювати питання щодо внесення змін до ліцензійних умов провадження діяльності операторів зв’язку з метою забезпечення резервним / автономним живленням об’єктів зв’язку, що забезпечують роботу об’єктів критичної інфраструктури.
Уряд Німеччини виділив додаткові кошти на підтримку постачальників електронних комунікаційних послуг на деокупованих територіях України через програму ReACT4UA (Resilience/Recovery Accession – Competitiveness – Trade) / EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП. Партнер з виконання – ГО «Офіс ефективного регулювання» (BRDO).

Всього буде надано 70 грантів для представників мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) зі сфери послуг електронних комунікацій. Грант надається в національній валюті (грн).
Максимальна сума гранту на одного заявника – еквівалент грн до 10 000 євро з урахуванням податків та зборів, що передбачені для відповідного субʼєкта господарювання.

Максимальний строк реалізації гранту складає 4 місяці з дати підписання грантової угоди.

Метою проєкту є підтримка відновлення українських операторів зв’язку – малого та середнього бізнесу – шляхом надання фінансової допомоги та, таким чином, сприяння відновленню підключення до Інтернету на деокупованих територіях.
Традиційне домінування Intel на ПК, здавалося, наближалося до свого колишнього поганого стану, але ця хороша новина у звіті про прибутки компенсувалася триваючою слабкістю серверів.
 

Швидше, ніж очікувалося, відновлення продажів чіпів для ПК допомогло Intel отримувати виручку в третьому кварталі, що перевищило очікування, але слабкість у бізнесі центрів обробки даних є ознакою вразливості на ринку, де користувачі шукають процесори, здатні впоратися з робочими навантаженнями ШІ, які Прогнозується, що вони зростатимуть у міру впровадження на підприємствах генеративного ШІ .
Відсутність чіткості щодо розподілу спектру в поєднанні з високими капітальними витратами призводять до низького поширення приватних мереж з підтримкою 5G в Індії.
 

Незважаючи на те, що Індія стверджує, що зафіксувала найшвидше розгортання 5G у світі, поширення приватних мереж 5G у країні було обмеженим.

Згідно з даними ABI Research , у всьому світі ринок приватних стільникових мереж, який розвивається як мережами 4G, так і 5G, зросте з 7 мільярдів доларів у 2023 році до приблизно 96 мільярдів доларів у 2030 році .

Однак індійські підприємства, схоже, прийняли стратегію «почекай і спостерігай», що стосується приватних мереж 5G. У той же час, протягом останнього року в Індії відбулося кілька розгортань приватних мереж 5G, зокрема на виробничому заводі Mahindra & Mahindra в Чакані, об’єкті BOSCH у Бенгалуру та L&T Technology Services.

Зростаюче занепокоєння щодо безпеки та потреба у більшому контролі та прозорості мережі в поєднанні з наднизькою затримкою, високою пропускною спроможністю та масивним підключенням пристроїв є ключовими причинами, чому організація вибирає приватні мережі 5G.
Kirkland, Washington (1 листопада 2023 р.) - Ziply® Fiber сьогодні оголосила про запуск "Найшвидшого Інтернету в Америці" - симетричного оптоволоконного тарифного плану на 50 Гбіт/с, доступного сьогодні для встановлення в односімейних будинках по майже мільйону адрес компанії у штатах Вашингтон, Орегон, Айдахо та Монтана.
  
Мета — прискорити розробку систем на основі CSS Neoverse.
 

Кілька місяців тому Arm Holdings представила повну підсистему Neoverse (CSS), розроблену для прискорення розвитку неверних систем. Тепер він запустив Total Design ARM, серію інструментів та послуг, які допоможуть прискорити розробку Neoverse CSS Designs.

Партнери в екосистемі Arm Total Design отримують преференційний доступ до Neoverse CSS, що може дозволити їм скоротити час виходу на ринок і знизити витрати, пов’язані зі створенням спеціального кремнію. Ця екосистема охоплює всі етапи розробки кремнію. Він спрямований на те, щоб зробити спеціалізовані рішення на основі Arm Neoverse широко доступними в різних областях інфраструктури, таких як ШІ, хмара, мережі та периферійні обчислення.