Оператор, що постачає канали на окуповані території, має проблеми в мережі.
Як кажуть "запорєбріком" - Міранда-медіа - найбільший оператор Криму. І щось в нього там сталося.
Тому мешканці, що залишились на окупованих територіях, наразі без доступу.
В модуле ksmbd, предлагающем встроенную в ядро Linux реализацию файлового сервера на базе протокола SMB, выявлено 14 уязвимостей, из которых четыре позволяют удалённо добиться выполнения своего кода с правами ядра. Атака может быть проведена без аутентификации, достаточно чтобы на системе был активирован модуль ksmbd. Проблемы проявляются начиная с ядра 5.15, в состав которого был принят модуль ksmbd. Уязвимости устранены в обновлениях ядра 6.3.2, 6.2.15, 6.1.28 и 5.15.112. Проследить за исправлением в дистрибутивах можно на следующих страницах: Debian, Ubuntu, Gentoo, RHEL, SUSE, Fedora, Arch.
ЄС має намір прокласти підводний інтернет-кабель через Чорне море, щоб покращити зв’язок із Грузією та зменшити залежність від комунікаційної інфраструктури, яка проходить через Росію.
 
11 травня, деякі провайдери, які обслуговують абонентів, зокрема у Києві, зіткнулися з хакерськими атаками. У багатьох киян пропав інтернет. Про це повідомляють користувачі соціальних мереж.
 
Так, проблеми фіксуються у абонентів "Корбіна Телеком". Клієнти повідомляють про відсутність інтернету і домашнього телебачення. У службі підтримки компанії повідомили UBR.ua, що провайдер став жертвою кібератак і запевнили, що працюють над відновленням. При цьому терміни у "Корбіні Телеком" не назвали.

Аналогічні збої помітили абоненти Znet.
Нідерландський холдинг Veon (власник «Київстару») отримав дозвіл від санкційного підрозділу Міністерства фінансів США на продаж свого російського активу — мобільного оператора «ВимпелКом», йдеться у звіті компанії.

Згідно із документом, Управління з контролю за іноземними активами США (OFAC) 15 квітня видало ліцензію, що дозволяє американським особам брати участь у всіх угодах, які зазвичай виникають і необхідні для продажу «ВимпелКому» (бренд Beeline).

Окрім ліцензії OFAC, холдинг також має необхідні дозволи від Великої Британії та Бермудських островів для продажу «ВимпелКому».

Водночас у Veon зазначили, що не вважають за потрібне отримувати дозвіл від ЄС для продажу активів.
Кабінетом Міністрів України затверджено розроблену НКЕК постанову «Про розміри плати за видачу, переоформлення, продовження строку дії ліцензії на користування радіочастотним спектром»

НКЕК розроблено дану постанову з метою забезпечення виконання вимог Закону України «Про електронні комунікації» (далі – Закон) в частині встановлення розмірів плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним спектром. Ця постанова є однією з обов’язкових норм Закону, без якої ліцензування користування радіочастотним спектром, а відтак і надання нового спектра в користування є неможливим.

Також слід зазначити, що після початку повномасштабного військового вторгнення і по цей час НКЕК не могла реалізовувати заяви на переоформлення ліцензій, що надходили від операторів, які стикнулась із проблемою неможливості надання послуг на певних територіях через руйнування мереж. З прийняттям даної постанови переоформлення ліцензій стає доступним.
Ще більше телеком-компаній зможуть забронювати працівників: Мінцифра затвердила Наказ

Працюємо, щоб телеком-компанії мали достатньо цінних спеціалістів, а українці — були на зв'язку та онлайн, попри війну. Для цього визначили критерії, що дозволять інтернет-провайдерам та їхнім підрядникам отримати статус важливих для галузі.

Адже це одна з умов, щоб забронювати більше спеціалістів, які 24/7 відновлюють та прокладають нові мережі, лагодять їх після обстрілів та тримають український телеком-фронт.
После двух месяцев разработки Линус Торвальдс представил релиз ядра Linux 6.3. Среди наиболее заметных изменений: чистка устаревших ARM-платформ и графических драйверов, продолжение интеграции поддержки языка Rust, утилита hwnoise, поддержка древовидных структур red-black в BPF, режим BIG TCP для IPv4, встроенный тест производительности Dhrystone, возможность запрета исполнения в memfd, поддержка создания HID-драйверов, используя BPF, в Btrfs приняты изменения для уменьшения фрагментации групп блоков.

В новую версию принято 15637 исправлений от 2055 разработчиков; размер патча - 76 МБ (изменения затронули 14296 файлов, добавлено 1023183 строк кода, удалено 883103 строк). Для сравнения в прошлой версии было предложено 16843 исправлений от 2178 разработчиков; размер патча - 62 МБ. Около 39% всех представленных в ядре 6.3 изменений связаны с драйверами устройств, примерно 15% изменений имеют отношение к обновлению кода, специфичного для аппаратных архитектур, 10% связано с сетевым стеком, 5% - с файловыми системами и 3% c внутренними подсистемами ядра.

Шановні клієнти, колеги, партнери, однодумці!
Раді повідомити Вам про те, що з’явилась можливість у білінгових систем:  NoDeny, NoDeny+ та NoDeny Next продавати домашні рішення з кіберзахисту від провідного європейського виробника ESET. Модуль  ESET, Ви можете безкоштовно підключити у власному кабінеті. 
За детальною інформацією та з питаннь взаємовигідної співпраці звертайтесь за телефонами
+38 (067) 796-57-56
+38 (066) 602-61-22
Або на електрону пошту arepka@eset.ua
Анатолій
Як забронювати військовозобов’язаного працівника. Команда Дія.City проведе вебінар для ІТ-компаній

bronia.jpg

Під час заходу експерти розкажуть про всі деталі бронювання військовозобов’язаних працівників, нюанси в оформленні документів та нададуть відповіді на запитання.