Перейти до

В Польщу працювати


Рекомендованные сообщения

3 часа назад, Dimkers сказал:

Наш брать начал организовувать прокладки между рабом и работадателем.

кстати такую схему придумали что я офигел, эта самая "прокладка" дает людей в оренду заводам по ЕС, если коротко то заводы сейчас не парятся с набором людей, они обращаются к "прокладке" и просят ее организовать к примеру 50 человек, и потом на лох юа сообщения - РАБОТА в ЕВРОПЕ, завод платит "прокладке" а она уже "рабу", бывает что завод платит напрямую "рабу" но за минусом интереса "прокладки", но в любом случае "раб" не знает сколько получает "прокладка", "прокладки" часто обещают одно, а по приезду на работу картина другая, но люди все равно остаются ибо деньги на визы потрачены на дорогу тоже

 

спрашиваю а зачем идете через прокладки, почему не напрямую, а все просто, завод хер возьмет, ему проще с одним работать, официально он платит как бы подрядчику штоли, короче схема какая-то мутная

  • Like 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

😂😂😂

Нахер ехать в Польшу за такие копейки. 

У меня сварщик здесь, дома в ридной Украине зарабатывает 22т.чистыми. Питание, проживание и проезд за мой счет. 

Он чистяком привозит 22 домой. Монтажники за месяц успевают заработать 18-19. 

А ехать в Польшу где пачка сигарет 14-16 зл, жилье с рыла 300 - 500 зл. И работать за польскую минималку. 😂😂😂 много лохов поехало? 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Після переїзду у Вроцлав став набагато рідше заходити на local, але коли все таки заходжу щоб бути в курсі чим живуть колеги, дивуюсь подібним темам.

Тема створена у розділі, який для цього призначений. Автор відповів на основні питання.

Не оплачується проживання, харчування, транспорт. Названа ціна за годину роботи netto.

Ніхто ж не робить дані умови ультимативними, або ніхто не змушує працівників покидати Україну. Це просто вакансія і я просто не розумію чому кожна така тема перетворюється на срач по декілька сторінок.

Щось мені підказує, що попит на українських працівників у Польщі має позитивний вплив на розмір заробітних плат в Україні. Можливо я помиляюсь, але спілкуючись з керівниками українських фірм відчутно, що вони змушені конкурувати за працівника. За монтажника, за електрика, програміста, або водія.

Думаю коментувати пропозицію автора може людина, яка була зацікавлена у цій вакансії, або скористалась нею. 

Для чого це коментувати людям, які навіть не планують туди їхати ні за 14 без житла, ні за 20 з житлом і блекджеком.

Тут, наприклад, роботу в Ужгороді пропонували взагалі без конкретної інформації і нічого, якось не кричить ніхто "та чого туди їхати якщо можна в Києві працювати". 

 

Живу в Польщі вже третій рік. Працюю в невеличкому інтернет-провайдері. 

Посада - контроль за будівництвом. Реально - робимо разом усе від планування стратегії до адаптації договорів і обслуговування кінцевого клієнта.

Для робіт по прокладці кабелів користуємось послугами близького до фірми підрядника. Поцікавлюсь у його працівників про оплату праці. 

Більша половина клієнтів це користувачі wifi 5ghz на ubnt/mikrotik. З нового будуємо тільки gpon. На існуючі wifi бази далі підключаємо клієнтів.

Взагалі якщо десь відсутня кабельна каналізація, то мешканцям цього району розраховувати на оптику в найближчі декілька років не доводиться.

В країні давно працює 4G LTE, який в залежності від навантаження і оператора може дати клієнту навіть 100 Мегабіт (декілька раз бачив такі цифри на speedtest свого xiaomi redmi note 4). LTE продається не тільки під брендом оператора, а і як суміжна послуга інших фірм, наприклад супутникового телебачення, як пропозиція 2в1.

При цьому антена LTE використовує коаксіальний кабель який йде від LNB супутникової антени з даху, а значить монтажнику який буде це встановлювати ніяких додаткових кабелів тягнути не потрібно.

Таке поширення якісного і дешевого мобільного інтернету призвело до відсутності природного попиту на кабельний інтернет.

В 90% клієнт дивиться на ціну, а не на технологію. 10% це або геймери з вимогою до затримок і стабільності, або ж люди яким потрібна швидкість і анлім для віддаленої роботи.  

Тому стільки wifi навіть в місті. Тариф 20/2 на wifi 5ghz за 50 злотих це норма. За такі ж гроші можна взяти 100-300 на оптиці в багатоквартирному будинку куди дотягнув оптику orange, або такі ж великі гравці-конкуренти.

Orange регулярно отримує дотації від Євросоюзу, а також отримує дуже солідні внутрішньоринкові проекти, через що будується глобально, демпінгує монополізуючи міста.

При цьому orange за 500 злотих на місяць без проблем дасть іншому оператору vlan (здається 200 мегабіт) практично в любій точці де вони мають якусь оптику, наприклад в селі де відсутнє їх покриття, але є шафа, або прохідна муфта.

От тільки оператор взявши цей vlan мало що може з ним зробити. Електрика в своїй більшості закопана, а там де є стовпи (енергетична компанія монополіст tauron) орендувати для підвісу їх не можна. Формально існує процедура і ціна в декілька злотих за опору, але реально це триває роками, а навіть якщо дійде до підписання договору навряд оператор в здоровому глузді підпише, оскільки tauron згідно директиви ЄС проводить роботи по модернізації електромережі спрямованій на перенесення ЛЕП в землю.

Повісили ви оптику в селах, а за пів року енергенити вирішили все закопати а стовпи демонтувати. Варто розуміти, що відсотковому вираженні за перший рік підключиться не більше 20% мешканців села. Це м'яко кажучи дивує, після українського досвіду коли перша оптика яка тягнеться по селу збирає 80% бажаючих мешканців ще на етапі будівництва. 

 

А ще є свіжі закони. Найновіший дозволяє одному оператору використовувати внутрішньо будинкову інфраструктуру іншого, щоб не прокладати нові труби і короба по під'їзду. На підході зміни, які дозволять використовувати вищі рівні інфраструктури - кабелі, волокна, або порти.

Зрозуміло, що це все повинно працювати у договірній формі між операторами і поки взагалі невідомо як можна когось змусити щось відкрити, але з'являється все більше інформації про те що це буде новий порядок і домовлятись доведеться. 

Читав про те як тут пишуть - "ну але в європі договори з клієнтом на 2 роки і нікуди клієнт не дінеться".

1. Після підписання такого договору і монтажу клієнт має 14 днів протягом яких може без пояснення причин відмовитись без жодних фінансових санкцій.

2. Якщо клієнт не буде задоволений послугою він знайде спосіб розірвати договір без санкцій. Це можуть бути і масові звернення в службу підтримки, "диверсії" з обладнанням і тд.

Якщо послуга якісна і клієнт розуміє як все працює і що від чого залежить - проблем не буде і через 5 років. Він не піде.

 

Напевно це виключення з правил, але один з працівників основного підрядника orange під назвою fonbud сказав, що вони мешкають на території підприємства у досить комфортних умовах без вирахування з заробітної плати, яка складає близько 5000 злотих на місяць netto. Додатково видається 30 злотих в день на харчування. Те скільки годин вони працюють це вже питання інше, думаю точно не 8 :)

По великому рахунку, якщо вистачить здоров'я він за 3 місяці може привезти 15000 злотих. Звичайно так не буде, в силу багатьох обставин і менталітету, але загалом я не згоден що бажаючі заробити якусь суму і повернутись позбавлені цього шансу.

Більшість фірм та заводів дає можливість заробити 2000-3000 злотих на місяць. 

З власних спостережень стрибнути вище цієї суми катаюсь туди-сюди буде важко.

 

Українців у Польщі багато. 

ЗМІ з посиланням на статистів кажуть що кожен 9-тий мешканець Вроцлава - українець.

З моїх спостережень більшість з них це люди, які живуть досить тривалий час у відчутті непостійності і стресу. Когось кидають, а хтось не розібрався щось підписав і думає що його кинули.

Потрібно розуміти на яких документах ти знаходишся, які наступні дії по продовженню легального перебування, скільки це коштує і як це робиться. Більшість це взагалі не цікавить. Вони перетинають кордон в останні години дії візи паралельно пишучи пости в фейсбук з питаннями про способи повернення. 

 

Наприклад, людина яка приїхала по безвізу і влаштувалась на роботу може почати працювати після отримання дозволу, оскільки безвіз сам по собі дозволу працювати не дає.

Даний дозвіл робиться не менше двох тижнів. Роботодавець заповнює он-лайн форму, платить з рахунку ~30 злотих і вже за 2 тижні новоприбувший може підписувати договір і легально працювати.

Потім людина вирішує залишитись, для цього складає документи на так звану карту побиту. Перша карта не може бути видана довше ніж на 3 роки, але не більше ніж термін дії договору.

По закону робити її мають 3 місяці, а на практиці в залежності від воєводства (області), або міста це може тривати рік і більше.

Пам'ятаємо, що у нашого працівника всього 3 місяці по безвізу, але подавши документи на "побут" він може перебувати в Польщі весь час поки розглядається його справа, може виїхати, але повернутись ні, хіба зробить якусь додаткову візу.

Іноді у мене складається враження, що вся ця мішура з затримками видачі карт побуту, помимо реальних проблем з відтоком бюрократичних кадрів у відповідних установах має на меті притримати працівників у Польщі. Карта видана на підставі роботи дійсна тільки в межах договору роботодавця, на якого вони видавалась, тому при зміні роботи теж є процедура повторного складання документів на нову карту. 

Взагалі якщо пересічний українець завтра знайде оголошення про роботу в Польщі, зателефонує в якусь агенцію праці і поїде на заробітки, то на 99% це буде поганий досвід. 

Від його зарплати відкусить агенція, він буде жити в досить посередніх умовах, за які агенція теж буде вираховувати кошти з зарплати.

Добре якщо це буде прозоро і описано. Буває коли людина працює на заводі за 9 злотих на годину через агенцію праці, а коли запитує когось хто працює напряму то виявляється що завод платить 15. Як було вже сказано в попередніх постах - дійсно, завод не хоче з кожним окремим українцем заключати договір на пряму. Як не дивно це найчастіше не тому що завод м@д#к.

Вся справа у безвідповідальності і не підготовленості працівників.

Людина їде у іншу країну без знання мови, без знання законів про працевлаштуванні і загалом без розуміння всього того, що розуміти просто зобов'язана.

Як результат, це все перекладається на посередника, який заробляє на працівнику, що не знає своїх прав. А те що працівнику хтось вночі з України зателефонував і той нікому не повідомивши ще вночі поїхав - це класика. Як результат зранку на його місце потрібно когось знайти.

 

On 2/1/2019 at 12:16 PM, WideAreaNetwork said:

спрашиваю а зачем идете через прокладки, почему не напрямую, а все просто, завод хер возьмет, ему проще с одним работать, официально он платит как бы подрядчику штоли, короче схема какая-то мутная

 

Цікаво,, що навіть прокладка, зазвичай, робить все не по закону.

У цьому відео досить чітко описана проблема працевлаштування в інших європейських країнах.

 

Польща це не клондайк, але на мою думку це майже безболісний варіант зрозуміти що таке еміграція.

Враховуючи специфіку законодавства це напевно єдина країна в Європі куди можна приїхати завтра тільки з закордонним паспортом і пропрацювавши певний час отримати ВНЖ рухаючись в сторону отримання громадянства. Питання якості життя, заробітків і всього іншого це речі індивідуальні. 

 

Людина, яка володіє глибокими знаннями у своїй галузі і має досвід без проблем отримає гідну оплату своєї праці + соц пакет.

Різноробочий теж знайде роботу, але звичайно оплата і умови будуть відповідні. 

Те ж саме стосується і України. Людині розумній і працьовитій будуть раді як вдома так і за кордоном.

Тому пропоную дати можливість обрати людям самостійно, куди і за які копійки їм їхати. Особисто знаю людей, які заробляти більше після переїзду не стали, але і повертатись не поспішають. Бувають такі, хто називають як причину досить банальні речі, наприклад, цілодобовий громадський транспорт з точністю до однієї хвилини, або можливість придбати авто навіть за частину однієї зарплати. 

До речі, якщо зима холодна, то незалежно від рівня заробітної плати уся Польща дихає вугільним димом :)

 

Не на правах реклами, але якщо у когось будуть якісь питання стосовно документів, навчання для дорослих, яке спрощує легалізацію в рази, або просто хтось захоче відвідати Вроцлав - буду радий безкоштовно допомогти в міру своїх знань та контактів. Ера лоукостів дозволяє за годину долетіти зі Львова, або Києва на 300-500 грн.

Одразу скажу, що я абсолютно не орієнтуюсь в поточних вакансіях і допомогти з пошуком хорошої роботи не зможу фізично.

 

+48577378706 (viber/telegram)

Відредаговано NET-CREATOR
  • Like 11
  • Thanks 7
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
4 часа назад, NET-CREATOR сказал:

Після переїзду у Вроцлав став набагато рідше заходити на local, але коли все таки заходжу щоб бути в курсі чим живуть колеги, дивуюсь подібним темам.

Тема створена у розділі, який для цього призначений. Автор відповів на основні питання.

Не оплачується проживання, харчування, транспорт. Названа ціна за годину роботи netto.

Ніхто ж не робить дані умови ультимативними, або ніхто не змушує працівників покидати Україну. Це просто вакансія і я просто не розумію чому кожна така тема перетворюється на срач по декілька сторінок.

Щось мені підказує, що попит на українських працівників у Польщі має позитивний вплив на розмір заробітних плат в Україні. Можливо я помиляюсь, але спілкуючись з керівниками українських фірм відчутно, що вони змушені конкурувати за працівника. За монтажника, за електрика, програміста, або водія.

Думаю коментувати пропозицію автора може людина, яка була зацікавлена у цій вакансії, або скористалась нею. 

Для чого це коментувати людям, які навіть не планують туди їхати ні за 14 без житла, ні за 20 з житлом і блекджеком.

Тут, наприклад, роботу в Ужгороді пропонували взагалі без конкретної інформації і нічого, якось не кричить ніхто "та чого туди їхати якщо можна в Києві працювати". 

 

Живу в Польщі вже третій рік. Працюю в невеличкому інтернет-провайдері. 

Посада - контроль за будівництвом. Реально - робимо разом усе від планування стратегії до адаптації договорів і обслуговування кінцевого клієнта.

Для робіт по прокладці кабелів користуємось послугами близького до фірми підрядника. Поцікавлюсь у його працівників про оплату праці. 

Більша половина клієнтів це користувачі wifi 5ghz на ubnt/mikrotik. З нового будуємо тільки gpon. На існуючі wifi бази далі підключаємо клієнтів.

Взагалі якщо десь відсутня кабельна каналізація, то мешканцям цього району розраховувати на оптику в найближчі декілька років не доводиться.

В країні давно працює 4G LTE, який в залежності від навантаження і оператора може дати клієнту навіть 100 Мегабіт (декілька раз бачив такі цифри на speedtest свого xiaomi redmi note 4). LTE продається не тільки під брендом оператора, а і як суміжна послуга інших фірм, наприклад супутникового телебачення, як пропозиція 2в1.

При цьому антена LTE використовує коаксіальний кабель який йде від LNB супутникової антени з даху, а значить монтажнику який буде це встановлювати ніяких додаткових кабелів тягнути не потрібно.

Таке поширення якісного і дешевого мобільного інтернету призвело до відсутності природного попиту на кабельний інтернет.

В 90% клієнт дивиться на ціну, а не на технологію. 10% це або геймери з вимогою до затримок і стабільності, або ж люди яким потрібна швидкість і анлім для віддаленої роботи.  

Тому стільки wifi навіть в місті. Тариф 20/2 на wifi 5ghz за 50 злотих це норма. За такі ж гроші можна взяти 100-300 на оптиці в багатоквартирному будинку куди дотягнув оптику orange, або такі ж великі гравці-конкуренти.

Orange регулярно отримує дотації від Євросоюзу, а також отримує дуже солідні внутрішньоринкові проекти, через що будується глобально, демпінгує монополізуючи міста.

При цьому orange за 500 злотих на місяць без проблем дасть іншому оператору vlan (здається 200 мегабіт) практично в любій точці де вони мають якусь оптику, наприклад в селі де відсутнє їх покриття, але є шафа, або прохідна муфта.

От тільки оператор взявши цей vlan мало що може з ним зробити. Електрика в своїй більшості закопана, а там де є стовпи (енергетична компанія монополіст tauron) орендувати для підвісу їх не можна. Формально існує процедура і ціна в декілька злотих за опору, але реально це триває роками, а навіть якщо дійде до підписання договору навряд оператор в здоровому глузді підпише, оскільки tauron згідно директиви ЄС проводить роботи по модернізації електромережі спрямованій на перенесення ЛЕП в землю.

Повісили ви оптику в селах, а за пів року енергенити вирішили все закопати а стовпи демонтувати. Варто розуміти, що відсотковому вираженні за перший рік підключиться не більше 20% мешканців села. Це м'яко кажучи дивує, після українського досвіду коли перша оптика яка тягнеться по селу збирає 80% бажаючих мешканців ще на етапі будівництва. 

 

А ще є свіжі закони. Самий актуальний дозволяє одному оператору використовувати внутрішньо будинкову інфраструктуру іншого, щоб не прокладати нові труби і короба по під'їзду. На підході зміни, які дозволять використовувати вищі рівні інфраструктури - кабелі, волокна, або порти.

Зрозуміло, що це все повинно працювати у договірній формі між операторами і поки взагалі невідомо як можна когось змусити щось відкрити, але з'являється все більше інформації про те що це буде новий порядок і домовлятись доведеться. 

Читав про те як тут пишуть - "ну але в європі договори з клієнтом на 2 роки і нікуди клієнт не дінеться".

1. Після підписання такого договору і монтажу клієнт має 14 днів протягом яких може без пояснення причин відмовитись без жодних фінансових санкцій.

2. Якщо клієнт не буде задоволений послугою він знайде спосіб розірвати договір без санкцій. Це можуть бути і масові звернення в службу підтримки, "диверсії" з обладнанням і тд.

Якщо послуга якісна і клієнт розуміє як все працює і що від чого залежить - проблем не буде і через 5 років. Він не піде.

 

Напевно це виключення з правил, але один з працівників основного підрядника orange під назвою fonbud сказав, що вони мешкають на території підприємства у досить комфортних умовах без вирахування з заробітної плати, яка складає близько 5000 злотих на місяць netto. Додатково видається 30 злотих в день на харчування. Те скільки годин вони працюють це вже питання інше, думаю точно не 8 :)

По великому рахунку, якщо вистачить здоров'я він за 3 місяці може привезти 15000 злотих. Звичайно так не буде, в силу багатьох обставин і менталітету, але загалом я не згоден що бажаючі заробити якусь суму і повернутись позбавлені цього шансу.

Більшість фірм та заводів дає можливість заробити 2000-3000 злотих на місяць. 

З власних спостережень стрибнути вище цієї суми катаюсь туди-сюди буде важко.

 

Українців у Польщі багато. 

ЗМІ з посиланням на статистів кажуть що кожен 9-тий мешканець Вроцлава - українець.

З моїх спостережень більшість з них це люди, які живуть досить тривалий час у відчутті непостійності і стресу. Когось кидають, а хтось не розібрався щось підписав і думає що його кинули.

Потрібно розуміти на яких документах ти знаходишся, які наступні дії по продовженню легального перебування, скільки це коштує і як це робиться. Більшість це взагалі не цікавить. Вони перетинають кордон в останні години дії візи паралельно пишучи пости в фейсбук з питаннями про способи повернення. 

 

Наприклад, людина яка приїхала по безвізу і влаштувалась на роботу може почати працювати після отримання дозволу, оскільки безвіз сам по собі дозволу працювати не дає.

Даний дозвіл робиться не менше двох тижнів. Роботодавець заповнює он-лайн форму, платить з рахунку ~30 злотих і вже за 2 тижні новоприбувший може підписувати договір і легально працювати.

Потім людина вирішує залишитись, для цього складає документи на так звану карту побиту. Перша карта не може бути видана довше ніж на 3 роки, але не більше ніж термін дії договору.

По закону робити її мають 3 місяці, а на практиці в залежності від воєводства (області), або міста це може тривати рік і більше.

Пам'ятаємо, що у нашого працівника всього 3 місяці по безвізу, але подавши документи на "побут" він може перебувати в Польщі весь час поки розглядається його справа, може виїхати, але повернутись ні, хіба зробить якусь додаткову візу.

Іноді у мене складається враження, що вся ця мішура з затримками видачі карт побуту, помимо реальних проблем з відтоком бюрократичних кадрів у відповідних установах має на меті притримати працівників у Польщі. Карта видана на підставі роботи дійсна тільки в межах договору роботодавця, на якого вони видавалась, тому при зміні роботи теж є процедура повторного складання документів на нову карту. 

Взагалі якщо пересічний українець завтра знайде оголошення про роботу в Польщі, зателефонує в якусь агенцію праці і поїде на заробітки, то на 99% це буде поганий досвід. 

Від його зарплати відкусить агенція, він буде жити в досить посередніх умовах, за які агенція теж буде вираховувати кошти з зарплати.

Добре якщо це буде прозоро і описано. Буває коли людина працює на заводі за 9 злотих на годину через агенцію праці, а коли запитує когось хто працює напряму то виявляється що завод платить 15. Як було вже сказано в попередніх постах - дійсно, завод не хоче з кожним окремим українцем заключати договір на пряму. Як не дивно це найчастіше не тому що завод м@д#к.

Вся справа у безвідповідальності і не підготовленості працівників.

Людина їде у іншу країну без знання мови, без знання законів про працевлаштуванні і загалом без розуміння всього того, що розуміти просто зобов'язана.

Як результат, це все перекладається на посередника, який заробляє на працівнику, що не знає своїх прав. А те що працівнику хтось вночі з України зателефонував і той нікому не повідомивши ще вночі поїхав - це класика. Як результат зранку на його місце потрібно когось знайти.

 

Саме цікаве, що навіть прокладка, зазвичай, робить все не по закону.

У цьому відео досить чітко описана проблема працевлаштування в інших європейських країнах.

 

Польща це не клондайк, але на мою думку це майже безболісний варіант зрозуміти що таке еміграція.

Враховуючи специфіку законодавства це напевно єдина країна в Європі куди можна приїхати завтра тільки з закордонним паспортом і пропрацювавши певний час отримати ВНЖ рухаючись в сторону отримання громадянства. Питання якості життя, заробітків і всього іншого це речі індивідуальні. 

 

Людина, яка володіє глибокими знаннями у своїй галузі і має досвід без проблем отримає гідну оплату своєї праці + соц пакет.

Різноробочий теж знайде роботу, але звичайно оплата і умови будуть відповідні. 

Те ж саме стосується і України. Людині розумній і працьовитій будуть раді як вдома так і за кордоном.

Тому пропоную дати можливість обрати людям самостійно, куди і за які копійки їм їхати. Особисто знаю людей, які заробляти більше після переїзду не стали, але і повертатись не поспішають. Бувають такі, хто називають як причину досить банальні речі, наприклад, цілодобовий громадський транспорт з точністю до однієї хвилини, або можливість придбати авто навіть за частину однієї зарплати. 

До речі, якщо зима холодна, то не залежно від рівня заробітної плати уся Польща дихає вугільним димом :)

 

Не на правах реклами, але якщо у когось будуть якісь питання стосовно документів, навчання для дорослих, яке спрощує легалізацію в рази, або просто хтось захоче відвідати Вроцлав - буду радий безкоштовно допомогти в міру своїх знань та контактів. Ера лоукостів дозволяє за годину долетіти зі Львова, або Києва на 300-500 грн.

Одразу скажу, що я абсолютно не орієнтуюсь в поточних вакансіях і допомогти з пошуком хорошої роботи не зможу фізично.

 

+48577378706 (viber/telegram)

Дуже дякую. Досить докладно роз`яснили питання для форумчан. +

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

NET-CREATOR, так і є, море народу поїхало і це призводить до зростання зарплат, до збільшення плинності кадрів і т.д. Але не тільки, ціни на все зростають. Хоча, інтернет таки рази в два дешевший (50 злотих - грубо 400 грн.).

Ви у Вроцлаві а вакансія у Познані. Не дивуєтеся зі свого коментаря (коментар класний, пишіть, будь ласка, ще)?

5000 злотих і, якщо стане здоров'я, привезуть 15 000 за три місяці - це як, нормально? А як не стане, то там і закопають, прямо на фірмі, виділять місце і траншейку ідеальну вириють? :)

Крутити болтики на заводі навіть за 9 злотих з гуртожитком під боком то не тягати кабелі по каналізації. Може для Вас це не очевидно через відсутність досвіду? Чи там може колодязі стерильні і в каналах заготовки лежать?

Купити за пів зарплати дві тони металолому на колесах тут не вийде, факт. Але, чи багато народу купують там той металолом (продають - то питань нема, але все-таки думають вже і про "поїздити" - в Чехії то економічного сенсу купити стару машину немає - хіба тільки фанатизм або раритет)?

Це все було класно, коли різниця в зарплатах була в разів 5-10, машини тут дорожчі а бензин і будматеріали дешевші. Тепер різниця прямує до нуля. Що і хочеться пояснити.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
35 minutes ago, ingr said:

Крутити болтики на заводі навіть за 9 злотих з гуртожитком під боком то не тягати кабелі по каналізації. Може для Вас це не очевидно через відсутність досвіду? Чи там може колодязі стерильні і в каналах заготовки лежать?

Купити за пів зарплати дві тони металолому на колесах тут не вийде, факт. Але, чи багато народу купують там той металолом (продають - то питань нема, але все-таки думають вже і про "поїздити" - в Чехії то економічного сенсу купити стару машину немає - хіба тільки фанатизм або раритет)?

Це все було класно, коли різниця в зарплатах була в разів 5-10, машини тут дорожчі а бензин і будматеріали дешевші. Тепер різниця прямує до нуля. Що і хочеться пояснити.

Той про кого я написав працює оператором копарки. Він копає траншею, куди вкладається трубка, в яку потім вдувається кабель. 

Працює на будові міжміських лінків, там ніхто нічого в каналізації не тягає. Це не проста робота. 

orange в минулому році виграв тендер на підключення до оптичного інтернету усіх шкіл і здається держ структур до інтернету, тому роботи хлопцям вистачає.

Я не його роботодавець, не шукав йому цю роботу і ніяк це не коментував. Також мені невідомо як вирішується питання захоронення на вищезгаданому підприємстві :)

Працівники, які відвідують Польщу на 3 місяці мають на меті заробити максимум тому самі є ініціаторами наднормової праці.

Це було є і буде незалежно від того скільки будуть платити за годину. Варто розуміти що у більшості випадків роботодавець не змушує працювати довше ніж стандартна 8-ми годинна зміна.

Познань, Вроцлав.. гроші ті самі, різниця тільки у тому що у Вроцлаві житло досить дороге в порівнянні з іншими містами.

Відредаговано NET-CREATOR
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

При наявності власного екскаватора - "тутай двух здань бить нє може" :)

А яка каналізація в Познані - то ще питання.

Наші в Польщі працюють водіями на фураха і бусах - їздять по цілій Європі. Зарплата висока (відносно), але знайти дешевий супермаркет з акційною їдою і закупитися на місяць неможливо. От вони на мівіні і мінералці перебиваються - можна багато грошей зекономити. Один такий приїхав додому, відмітив день народження, на наступний день пішов у лікарню а через два дні віднесли його на цвинтар. Біля 50 років. Щось біля року на заробітках...

Можливо, еміграція довготривала має якийсь сенс. Можливо, з родиною. І зі здатністю інтеграції в ту спільноту і в той спосіб життя...

NET-CREATOR, як Вам живеться в плані соціальному?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
52 minutes ago, ingr said:

NET-CREATOR, як Вам живеться в плані соціальному?

На даний момент коло знайомств крутиться навколо роботи та різного роду зустрічей типу toastmasters, або відкритих лекцій, яких тут багато і про все.

Кількість тісних зв'язків з місцевими досить обмежена, цьому питанню я приділяю дуже мало часу. Якогось дискомфорту у спілкуванні, або проведенні часу разом з поляками немає. Важливу роль відіграє знання мови, це просто необхідно для руху вперед.

Плану залишитись тут до кінця життя теж немає, хочеться побачити світ, спробувати прожити якийсь час у різних країнах, культурах.

52 minutes ago, ingr said:

Наші в Польщі працюють водіями на фураха і бусах - їздять по цілій Європі. Зарплата висока (відносно), але знайти дешевий супермаркет з акційною їдою і закупитися на місяць неможливо. От вони на мівіні і мінералці перебиваються - можна багато грошей зекономити. Один такий приїхав додому, відмітив день народження, на наступний день пішов у лікарню а через два дні віднесли його на цвинтар. Біля 50 років. Щось біля року на заробітках...

Ну один водій розповідав, що старається купувати харчі наперед в Польщі, а по ходу докупляє якісь дрібні речі.

Найбільше йому запам'ятався випадок, коли поспішаючи забув взяти хліб і купував у Франції за декілька євро.

Що стосується вищеописаного смертельно випадку, то мені здається там набагато більше факторів, які спричинили смерть і фактор лоу-кост дієти там точно не головний.

Акції і закупи тільки по "жовтих" цінничках це частина польської культури. Якщо в рекламі фірми відсутнє слово tanio (дешево) то це просто хтось з іншої планети ;)

Відредаговано NET-CREATOR
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 1 month later...

Новости Испании:
Экономический кризис и разрушение рабочих мест оказали серьезное влияние на группу самых молодых, в результате чего уровень безработицы в данной группе в январе этого года составил 36,2%. Однако согласно исследованию, представленному вчера ManpowerGroup, королевство должно создать в следующем десятилетии до 500000 высококвалифицированных рабочих мест, около половины из которых будут заняты молодыми людьми в возрасте от 16 до 35 лет. Это хорошая новость для будущих молодых работников, хотя, по словам авторов исследования, «срочно необходим национальный пакт об образовании», поскольку вполне возможно, что уровень образования, предлагаемый испанской системой, может быть недостаточным для удовлетворения этого спроса. Профессии, которые в наибольшей степени необходимы для новых рабочих мест, это: программисты (23000 новых мест), технические архитекторы, геодезисты и дизайнеры (более 20000 мест), инженерные специальности (16000 мест — за исключением агрономов, электриков и других TIC), аналитики и дизайнеры программного обеспечения и мультимедиа (более 16000 новых мест) и специалисты по финансам. Среди прочего, Испании срочно нужны сотни тысяч мигрантов, но — высококвалифицированных!

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від BALTAR
      В связи с расширением штата открываем набор на вакансию Техники-Монтажники, — мастера по подключению к Интернет. Территориально Днепр
      Требования:
      Образование — не имеет значения;
      Опыт работы в подобной сфере приветствуется;
      Уверенный пользователь ПК, опытный пользователь (MS Office, Internet);
      Умение работать с электроинструментами;
      Личные качества: ответственность, инициативность, умение работать с людьми, стрессоустойчивость ;
      Наличие личного авто и водительских прав категории «В» приветствуется.
      Обязанности:
      Выполнение подключений новых абонентов (по ВОК и UTP);
      Выполнение ремонтов абонентских кабельных линий;
      Условия труда:
      Возможность обучаться и развиваться в пределах деятельности компании;
      Своевременная оплата труда зависимо от количества выполненных заявок.
      В л.с
    • Від OlgaS
      Потрібні монтажники по підключенню абонентів в багатоповерхових будинках м. Київ. 
      Офіційне працевлаштування або по договору підряду;
      ЗП від 20 000 грн
      Якщо цікаво пишить в лс чи телефонйте 0635935966
    • Від rain1900
      Добрый день. Нужно разварить пон-боксы, территориально Черниговский р-н. Цена, условия и т. д. просьба в ЛС.
    • Від DAnEq
      первый обьект Ирпень, отвезем привезем
      нужно в муфте вырезать оптический делитель на 8, приварить на 9 жил синие патчкорды, и еще в одной (сейчас уточняем) муфте заменить зеленый патчкорд на синий, это на расстоянии метров 200, итого порядка 10-ти сварок
      в главной муфте есть возможность вывести патчкорды
      второй обьект в центре Киева, там одна сварка (перенос оптического кабеля)

      жду предложений по каждому обьекту отдельно
    • Від vbest
      Нужна бригада для включения абонентов ,территориально И.Франковская обл. 
      Транспорт, жилье,инструмент предоставляем. Кому интересно пишите в личку
×
×
  • Створити нове...