Перейти до

изменение налогового кодекса в сфере торговли и услуг


Рекомендованные сообщения

  • 5 months later...
  • Відповіді 129
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Уважаемый be4v15! Мало того, что вы КРАЙНЕ ПЛОХО знаете законодательство ОТРАСЛИ, в которой работаете, и, тем самым показываете свою некомпетентность, Вы, как минимум, в глаза не видели Библию ка

Правящую партию "Слуг налога" пора выносить вперед ногами вместе с их недоделанным президентом.

Я понимаю по другому Чи може бути «єдинником» провайдер ТВ-програм? ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ 09.04.2019 N 1523/6/99-99-12-02-03-15/ІПК Да, там налоговая говорила "Нормами п. 291.

Posted Images

Доброго дня, сьогодні реєстрували ФОП через Дія. вибрали квед 61.10

наступний крок був вибрати тип оподаткування. а доступен тільки один, загальний. під Спрощена система оподаткування – 3 група

пише наступне

Quote

Група оподаткування залежить від КВЕДу. Цю групу оподаткування неможливо обрати, оскільки ви обрали КВЕД 61.10 на минулому кроці. Якщо хочете працювати на цій групі — поверніться на крок назад та видаліть КВЕД 61.10 або замініть іншим.

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Правящую партию "Слуг налога" пора выносить вперед ногами вместе с их недоделанным президентом.

  • Like 3
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
2 минуты назад, strellson сказал:

Правящую партию "Слуг налога" пора выносить вперед ногами вместе с их недоделанным президентом.

Судя по динамике падения их рейтинга и тому, что они 100% обосрутся на местных выборах, могут они "не досидеть" до конца срока.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від Rbert
      Как IT -бизнес  будет работать  с ФОП  в режиме  "ДІЯ СітІ"  . Верховна Рада приняла закон (новую модель) работу  ФОП https://bir.censor.net/r3305186
       
      Верховна Рада 14 грудня ухвалила у другому читанні закон про податкові стимули учасників спеціального правового режиму "Дія Сіті".
      Цим законом встановлюється система оподаткування для ІТ-компаній, які стануть резидентами "Дія Сіті", а також їх співробітників. Повноцінний запуск "Дія Сіті" заплановано з 2022 року. Режим діятиме протягом 25 років. Участь в "Дія Сіті" - на добровільній основі.
       
       
      Що таке "Дія Сіті"?
       
      Це спеціальний правовий режим для IT-галузі терміном дії 25 років, який передбачає особливі податкові умови для компаній-резидентів.
      Він виписаний двома законами. Перший визначає концепцію і правила: хто і за яких умов може бути резидентом Дія "Сіті". Другий описує модель оподаткування резидентів "Дія Сіті".
      Регулятором спецрежиму буде Міністерство цифрової трансформації.
       
      Щоб стати резидентами спецрежиму, ІТ-компанії повинні відповідати низці вимог. Наприклад: реєстрація в Україні, кількість працівників від 9 чоловік, зарплати спеціалістів від 1,2 тис євро.
      Резидентами можуть бути також компанії, які займаються кібербезпекою, робототехнікою, кіберспортом, криптотехнологіями. Перелік підгалузей визначатиме Кабінет міністрів.
      Для участі в "Дія Сіті" компанії мають подати звіт про відповідність резидента та аудиторський висновок який має провести незалежна організація. Для стартапів аудиторський висновок не передбачений. Перший аудиторський висновок вони повинні будуть подати через рік-два після вступу.
       
      Нерезидент "Дія Сіті" має отримувати 90% своїх доходів від здійснення видів діяльності, прописаних в законодавстві про Дія Сіті;
      Критерії для участі стартапів в "Дія Сіті" такі: 90% доходів від видів діяльності прописаних в законодавстві про "Дія Сіті". Бути зареєстрованим не раніше ніж за 24 місяці до подання заявки. Мати річний дохід не більше 7 млн грн.
       
      Компанії зобов'язані розкрити власників в Єдиному державному реєстрі. Власники не мають знаходитись під санкціями і не бути визнані банкрутами. Крім того, у компаній мають бути відсутні у засновниках громадські організації, компанії з держави агресора, а також частки держави (25% і більше).
       
       
      Як зараз працює IT-індустрія України
       
      ІТ-індустрія для працевлаштування розробників використовує спрощену модель оподаткування. Інженери та ІТ-фахівці оформляються як ФОП та підписують договори із замовниками. Самі IT компанії виконують функцію адміністратора та бухгалтера.
       
      Найчастіше ІТ-компанії для "працевлаштування" своїх працівників використовують третю групу єдиного податку, рідше за другу.
      На третій групі єдиного податку "айтішник" сплачує 5% доходу та 22% ЄСВ від мінімальної заробітної плати (з 6500 грн з грудня 2021 року).
      У разі працевлаштування за трудовим договором, ІТ-фахівцю потрібно сплатити 18% податку на доходи фізосіб (ПДФО), 1,5% військового збору, а роботодавцю – сплатити за працівника 22% ЄСВ з повної суми зарплати.
       
       
      Що передбачає система оподаткування резидентів Дія Сіті
       
      Резиденти "Дія Сіті" зможуть обирати: платити податок на прибуток, або податок на виведений капітал. Крім того, вибирати, як працевлаштовувати працівників – на трудові договори, або на гіг-контракти (умови подібні до ФОП).
      Зокрема, система оподаткування ІТ-компаній, які перейдуть на "Дія Сіті", передбачає такі параметри:
      - Компанії на власний розсуд обирають податку на прибуток – 18%, або ж податок на виведений капітал – 9%. В Україні вирішили відмовитися від введення ПнНВК, він працюватиме лише в режимі "Дія Сіті".
      - Виплата дивідендів фізичним особам від резидентів "Дія Сіті" звільняється від оподаткування. Але тільки за умови, що компанія виплачуватиме їх не частіше ніж один раз на два роки.
      - При купівлі частки у капіталі компанії-стартапі фізичною особою діятиме податкова знижка. Розмір залежить від суми угоди.
      - Доходи співробітників резидентів "Дія Сіті" та фахівців на гіг-контрактах будуть обкладатися 5% податком на доходи фізичних осіб та 22% ЄСВ від мінімальної зарплати. Також буде додано 1,5% військового збору, який обчислюватиметься від зарплати працівника чи винагороди гіг-фахівця. Гіг-контракт (вид цивільно-правового договору) – дозволяє офіційно зафіксувати домовленості, які зараз існують між ІТ-компанією та працівником оформленим через ФОП. Гіг-спеціаліст - це працівник, який працює за гіг-контрактом.
      - Якщо фахівець на рік отримує 240 тис євро, то різниця, що перевищує цей показник, обкладатиметься 18% податком на доходи фізосіб.
      - Співпраця компаній-резидентів із співробітниками, які віддадуть перевагу роботі через ФОП, буде оподатковуватися за чинними ставками. Але це лише на конкретний невеликий період часу. З 2024 року компанії резиденти "Дія Сіті" мають скоротити співробітників оформлених через ФОП. Перевести їх на гіг-контракти або трудові договори. Так, з 2024 року витрати резидентів "Дія Сіті" на зарплати співробітникам на ФОП не повинні перевищувати 50%. З 2025 року ця частка має скоротитися до 20%.
      У разі перевищення цього ліміту для резидентів, які працюють на податку на виведений капітал, різниця оподатковується за ставкою 9%. У той же час компанії, які обрали податок на прибуток, усі витрати на ФОП, що перевищують дозволені 20%, повинні включати до фінансового результату.
      - Є винятки для компаній з річним доходом, що не перевищує 40 млн грн, які обрали податок на прибуток. Вони можуть працювати з ФОП без обмежень весь час.
       
      Податки для Дія City затвердили. Як це змінить ІТ-бізнес - BBC News Україна.html
    • Від PON
      Прокладання кабеля в грунті
      Гнб
      video-f3bf68cb1c2a586e696a253ef25d162c-V.mp4 0979654040
       


    • Від H_U_L_K
      Для борьбы с киберпреступностью в Украине собираются разрешить использование электронных доказательств. Для этого украинских провайдеров обяжут раскрывать данные о деятельности пользователя в интернете.
      Об этом сообщает "Апостроф" со ссылкой на законопроект №4004, опубликованный на сайте Рады.
      Авторами законопроекта, который зарегистрирован в парламенте, указан нардеп от "Слуги народа" Денис Монастырский и еще 13 депутатов.
      Провайдеров телекоммуникаций намерены обязать за собственные средства устанавливать в своих сетях техсредства, которые необходимы для проведения негласных следственных (розыскных) действий. С их помощью следователи получат доступ к информации о связи, абоненте, получении и маршруте передачи интернет-услуг, их продолжительности и содержании.
      В законопроекте определен термин электронных доказательств, к которым могут принадлежать текстовые документы, графические изображения, планы, фотографии, видео- и звукозаписи и т.д., виртуальные активы, сайты, текстовые, мультимедийные и голосовые сообщения, метаданные и базы данных.
      Кроме того проект закона определяет порядок специальной конфискации виртуальных активов. В частности, по законопроекту виртуальные активы, которые были предметом уголовного преступления или иного общественно опасного деяния, конфискуются, кроме тех, что возвращаются законному владельцу.
      В России такое законодательное новшество уже введено.
      Как сообщал "Апостроф", ранее в Ивано-Франковской области сотрудники СБУ задержали всемирно известного хакера под ником Sanix, который в начале 2019 года привлек внимание мировых специалистов по кибербезопасности, выложив на одном из форумов объявление о продаже базы с 773 миллионами адресов электронной почты и 21 миллионом уникальных паролей.
       
       
      https://apostrophe.ua/news/society/2020-09-09/v-ukraine-internet-provayderov-hotyat-zastavit-raskryivat-dannyie-o-deyatelnosti-polzovateley-/208807
    • Від pashaumka
      День добрій!
       
      У кого какие мысли/наработки есть?
    • Від SmAx
      Рада отменила лицензирование в сфере телекоммуникационных услуг

      Верховная Рада Украины поддержала во втором чтении и в целом законопроект, предусматривающий отмену лицензирования в сфере телекоммуникационных услуг (для телеком-операторов).
       
      В первом чтении документ был принят 10 сентября. Сегодня же за проект закона № 1050 проголосовали 349 народных избранников.
      Согласно пояснительной записке к документу, законопроект предусматривает замену лицензирования видов деятельности в сфере телекоммуникаций на уведомление о начале деятельности.
       
      В законе “О телекоммуникациях” планируется предусмотреть, что компания получает право на деятельность в сфере телекоммуникаций после подачи уведомления о начале деятельности Нацкомиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере связи и информатизации.
      Согласно документу, получение лицензии или разрешения требует деятельность с использованием ограниченного радиочастотного/номерного ресурса.
       
      В законе “О лицензировании видов хозяйственной деятельности” предложено предусмотреть, что лицензирование требуется при предоставлении услуг в отрасли криптографической защиты информации (кроме услуг электронной цифровой подписи) и технической защиты информации – по определенному Кабинетом Министров перечню.
       
      В связи с изменениями в Кодексе Украины об административных правонарушениях предусмотрена ответственность за недостоверную или неполную информацию в сообщении о начале деятельности (штраф в размере 17-34 тыс. грн). При этом в течение 5 рабочих дней данные можно дополнить или исправить без последствий.
       
      Таким образом, чтобы начать деятельность на рынке, оператору необходимо будет лишь уведомить профильного регулятора о начале такой деятельности. Законопроект также реализует положения Соглашения об ассоциации с ЕС в части отмены регуляторных барьеров доступа на рынок телекоммуникационных услуг.
       
      https://www.ukr.net/#homeDetails/main/73980780/

×
×
  • Створити нове...