Перейти до

Відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського - скілько коштує оренда опори?


голосование  

63 пользователя проголосовало

  1. 1. Якщо прийнятий закон, то держава повинна забезпечити його виконання і проконтролювати приведенні господарських відносин в відповідність до вимог чинного законодавства між Бахмутским РЭС АТ “ДТЭК Донецькі електромережі” та ПАТ «ЧАСІВОЯРСЬКИЙ ВОГНЕТРИВКИЙ КОМБІНАТ» м. Часів Яр, Донецької області, України.

    • Так, підтримую
      51
    • Я мудий піскарь а обленергівска щука поряд, тому утримаюсь
      7
    • Ні, не підтримую
      5


Рекомендованные сообщения

Про опори зрозуміло. Цікавить думка автора про ТУ. На сьогодні АТ "Хмельницькобленерго" ставить ціну за видачу ТУ на одну ПЛ, ПЛІ напругою 0,4–10 кВ - 2361,50 грн.  для міста і смт. та 2125,35грн. для сіл. Нам два села обійшлося +/- 40к.
Цікавить яка вартість на видачу ТУ по інших областях?

Скрытый текст
В 09.03.2020 в 8:05 AM, pavlabor сказав:

В зв'язку з запитами, вирішив надати розширену відповідь.

Так, в Україні склались міжвідомча не визначена ситуація господарських відносин між електропередавальними та телекомунікаційними компаніями.

Зловживання в питання встановлення ціни оренди електроопори з боку електропередавальних компаній призводило до конфліктів.

Для вирішення питання, була введена державно регульована ціна на доступ до інфраструктури, для цього був прийнятий Закон, Правила та Методика визначення ціни.

Закон визначає загальні принципи господарських відносин, Правила визначає принципи господарських відносин з доступу до об'єктів електроенергетики, Методика встановлює принцип визначенні одноразової та періодичної плати, в тому числі і ціну оренди однієї опори.

Державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими (забезпечувати відповідність ціни на товар витратам на його виробництво, продаж (реалізацію) та прибуток від його продажу (реалізації).

 

Відповідно до вимог законодавства, визначений "Порядок звернення замовника до власника (володільця) щодо отримання доступу до інфраструктури об’єкта електроенергетики" та "Порядок подання замовником письмового звернення до власника (володільця) з пропозицією щодо укладення договору з доступу"

21. Доступ до інфраструктури об’єкта електроенергетики здійснюється на підставі договору з доступу, що укладається за формою згідно з додатком 2 між власником (володільцем) та замовником після видачі замовнику технічних умов та погодження проектної документації з власником (володільцем).

Форма та зміст договору з доступу повинні відповідати вимогам Закону та цих Правил.

22. Замовник після отримання погодженої з власником (володільцем) проектної документації надсилає йому письмове звернення з пропозицією щодо укладення договору з доступу, підписане належним чином уповноваженою на це посадовою особою, до якого додаються по два примірники таких документів:

1) погодженої проектної документації (засвідчені замовником копії проектної документації);

2) проекту договору з доступу.

 

Виникає питання, яким чином замовник в проекті договору може визначити вартість оренди опори та загальну вартість договору?

Відповідь: Методика передбачає що

7. Власник (володілець) інфраструктури об’єктів електроенергетики за письмовим зверненням замовника надає йому розрахунок середнього показника планових витрат на експлуатацію 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4-10 кВ та дані про середню кількість опор на 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4–10 кВ.

Отримавши вказані документи, Замовник самостійно розраховує вартість оренди опори.

Регламент встановлення ціни визначений частиною 7 статті 17 Закону України "Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж",

7. Розмір плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта доступу визначається власником інфраструктури цього об’єкта доступу згідно з методикою визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта доступу, затвердженою відповідним державним органом влади згідно з цим Законом, і не може перевищувати:

2) за доступ до елементів інфраструктури об’єктів електроенергетики - 0,3 відсотка мінімальної заробітної плати за одну опору - елемент будь-якої інфраструктури об’єкта доступу, у тому числі опору лінії електропередачі, на місяць;

Таким чином необхідно вчинити наступні дії:

1. Визначити розрахунковий розмір плати за доступ згідно з методикою визначення плати за доступ.

2. Визначити граничний розмір плати за доступ.

3. Порівняти, і якщо;

- розрахунковий розмір плати менше від граничного розміру, приймається розрахунковий розмір плати,

- розрахунковий розмір плати більший від граничного розміру, приймається граничний розмір.
Результати розрахунку Замовник включає в проект договору, який передає Володільцю.

 

Але енергопередавальні компанії не надають Замовникам розрахунок середнього показника планових витрат на експлуатацію 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4-10 кВ та дані про середню кількість опор на 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4–10 кВ.

При наймі витребувані через суд документи які були надані мені, виявились підробкою.

Якщо комусь такі документи були надані, прошу зі мною зв'язатись.

Електропередавальні компанії в супереч вимогам закону, розрахунки розмір плати не проводять, не порівнюють з граничними цінами, а просто безпідставно встановлюють граничну ціну.

Для того щоб перевірити чи відповідає встановлена ціна оренди опори вимогам закону, нижче привожу розрахунки розміру плати за доступ замовника на одну опору в місяць на підставі звітів енергопередавальних компаній в НКРЕКП і офіційно встановленого показника планових витрат по електромережам на період з 01.04.2019 (лист НКРЕКП від 15.03.2019 № 2858/20.2/7-19)

 

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі».doc 1,77 грн. за одну опору в місяць
АТ «ДТЕК Донецькі електромережі».doc 1.21 грн. за одну опору в місяць

АТ «Житомиробленерго».doc 2,11 грн. за одну опору в місяць

АТ «Миколаївобленерго».doc 2,96 грн. за одну опору в місяць

АТ «Одесаобленерго».doc 3,11 грн. за одну опору в місяць

АТ «Прикарпаттяобленерго».doc 2,00 грн. за одну опору в місяць
АТ «Харківобленерго».doc 0,98 грн. за одну опору в місяць
АТ «Херсонобленерго».doc 2,26 грн. за одну опору в місяць
АТ «Хмельницькобленерго».doc 2,87 грн. за одну опору в місяць

АТ «Чернівціобленерго».doc 2,03 грн. за одну опору в місяць

ВАТ «Тернопільобленерго».doc 2,41 грн. за одну опору в місяць

ПАТ «Вінницяобленерго».doc 2,73 грн. за одну опору в місяць

ПАТ «Запоріжжяобленерго».doc 2,30 грн. за одну опору в місяць

ПАТ «Полтаваобленерго».doc 2,48 грн. за одну опору в місяць 
ПАТ «Сумиобленерго».doc 2,56 грн. за одну опору в місяць

ПАТ «Черкасиобленерго».doc 2,15 грн. за одну опору в місяць

ПАТ «Чернігівобленерго».doc 2,14 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «Волиньобленерго».doc 2,13 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі».doc 2,53 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «Закарпаттяобленерго».doc 2,48 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «Київобленерго».doc 1,80 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «Кіровоградобленерго».doc 1,25 грн. за одну опору в місяць

ПрАТ «Львівобленерго».doc 2,82 грн. за одну опору в місяць
ПрАТ «Рівнеобленерго».doc 1,42 грн. за одну опору в місяць 

В ціну включений ПДВ!

Приведена ціна не остаточно, вона може коливаться у кожного замовника в звязку з умовами використання опор і різниця може складатись у 5-10 відсотків але різниця не може бути 1000 відсотків!

Тому дані розрахунки не є підставою для укладання угоди.

Дані розрахунки є підставою для сумнівів в встановленні ціни і вимоги надати розрахунок середнього показника планових витрат на експлуатацію 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4-10 кВ та дані про середню кількість опор на 1 км ПЛ, ПЛІ напругою 0,4–10 кВ.

 

Хто знаходиться в межах даних енергопередавальних компаній, просто підставляє свою кількість опор і визначає вартість договору.

Це необхідно для обчислення штрафів.

Штрафи надійдуть від АМКУ та податкової.

З АМКУ там штрафи за узгоджені дії, залежать від обсягів, рахується складно і індивідуально.

Податкова приймає до витрат виключно витрати визначені законодавством. Так як законодавством визначена вартість наведена вище, то різниця повинна оплачуватись з прибутку, в такому разі, платежі віднесені на витрати за останні три роки вважаються ухиленням від оподаткування, відповідно штраф і пеня.

А зарікатись що якийсь споживач не вдоволений вартістю послуг не напише скаргу, це мінне поле.

 

До речі, по результатам цього обговорення, АМКУ і податкова вже може ініціювати розслідування в межах України, тому на мій погляд варто не мене перевіряти на "СЛАБО" провокуючи мене викидати речі, які потім до Вас і прилетять, а допомогти нашому колезі по цеху - ПАТ «ЧАСІВОЯРСЬКИЙ ВОГНЕТРИВКИЙ КОМБІНАТ».

Болтун у телефона, находка для шпиона!

 

 

 

 

Відредаговано MrPorky
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 77
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Едким сарказмом и завистью жгучей Пропитан наш форум и нет здесь везучих. Микротик иль Джун тебя тревожат? Спроси – здесь матом точно обложат. Подскажут как открыть пивной ларек.

Шановний Президент Володимир Зеленський. З метою розвитку телекомунікаційних мереж, був прийнятий Закон України "Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку

Не понимаю Вашей иронии. Павлабор вообще молодец, хотя бы что-то делает, пытается, и может пока и проигрывает но зато уже имеет огласку. В новостях показали, человек хоть что-то делает, пока остальные

Posted Images

1 час назад, нехочуха сказал:

Шаблон Вы как раз и продемонстрировали.  Но печальнее то что не смогли возразить по сути, а ушли в прерии словоблудия.

Это не аргумент. И да, это не оправдывает того печального факта, что Вы оскорбляете чувства других людей™...

1 час назад, нехочуха сказал:

Именно это я говорил и именно это Вы подтвердили.  Вы и есть натуральные рабы.  Возражений по сути нет, а есть словоблудие " если бы у  рыбы были блохи (с)

Нет, ну мало того, что Вы оскорбляете чувства, так Вы ещё и на личности переходите! Так же нельзя - где толерантность™ и элементарное уважение™? И да - раб - это не тот, кто работает на дядю™, а не на себя. Раб - это тот, кто не может/не хочет что-то в жизни менять или находится в плену своих страстей™! Я к таковым, таки да, не отношусь...

1 час назад, нехочуха сказал:

Гениальное умозаключение !  А главное что оно подтверждено выкладками и аргументами из независимых источников. Впрочем... все как обычно. Если бы у рыбы были блохи...  Кстати , касательно " Вам пальцем в жо..."(с) - не выдавайте желаемое за действительное.

Если бы у рыбы были блохи (с) - тоже не аргумент! Про палец конечно перебор, и я не оправдываюсь, но это написано в состоянии аффекта™. Нет, ну мне реально обидно, представьте, да? И да, слово "Вам" во фразе про палец - не было! И лично Вас оскорбл@#ь я не собирался!

1 час назад, нехочуха сказал:

Когда  сможете возражать по сути и у Вас появятся аргументы помимо вожделенного пальца - велкам.

Аргументы я привёл, выше. Пусть даже из независимых источников (с), но всё же. Вам же, всего-навсего, осталось сделать вывод™ и признать свою ошибку™ и всё будет хорошо...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
6 минут назад, ISK сказал:

Это не аргумент. И да, это не оправдывает того печального факта, что Вы оскорбляете чувства других людей™...

Нет, ну мало того, что Вы оскорбляете чувства, так Вы ещё и на личности переходите! Так же нельзя - где толерантность™ и элементарное уважение™? И да - раб - это не тот, кто работает на дядю™, а не на себя. Раб - это тот, кто не может/не хочет что-то в жизни менять или находится в плену своих страстей™! Я к таковым, таки да, не отношусь...

Если бы у рыбы были блохи (с) - тоже не аргумент! Про палец конечно перебор, и я не оправдываюсь, но это написано в состоянии аффекта™. Нет, ну мне реально обидно, представьте, да? И да, слово "Вам" во фразе про палец - не было! И лично Вас оскорбл@#ь я не собирался!

Аргументы я привёл, выше. Пусть даже из независимых источников (с), но всё же. Вам же, всего-навсего, осталось сделать вывод™ и признать свою ошибку™ и всё будет хорошо...

Если Вы считаете написанное Вами аргументами\логикой, то я , пожалуй, откланяюсь.  Вы без труда найдете здесь собеседника себе под стать и это точно не я.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
25 минут назад, нехочуха сказал:

Если Вы считаете написанное Вами аргументами\логикой, то я , пожалуй, откланяюсь.

Представьте себе. Другое дело что существуют другие точки зрения™, отличающиеся от Вашей, да... Так что и Вам добра!

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Только что, ISK сказал:

Представьте себе. Другое дело что существуют другие точки зрения™, отличающиеся от Вашей, да... Так что и Вам добра!

Вся беда в том что у Вас нет точки зрения вообще.  вынужден это сказать прямо.

По сути моих тезисов Вы возразить не в состоянии.  Нет ни одной конструктивной мысли ! Ни единой!

Жаль конечно, но все меньше и меньше. Буду предельно благодарен за игнорирование моих сообщений.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
В 06.03.2020 в 9:34 PM, Dimkers сказав:

Дон Кихот тоже что-то делал и был классным. Очень напоминает.

Дорогу осилит идущий.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
13 минут назад, zachott сказал:

Дорогу осилит идущий.

Главное чтоб называлась она не "последний путь".

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
2 минуты назад, Dimkers сказав:

Главное чтоб называлась она не "последний путь".

Его тоже надо суметь пройти. Желательно достойно

  • Like 2
  • Thanks 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
В 11.03.2020 в 10:25, MrPorky сказал:

Про опори зрозуміло. Цікавить думка автора про ТУ. На сьогодні АТ "Хмельницькобленерго" ставить ціну за видачу ТУ на одну ПЛ, ПЛІ напругою 0,4–10 кВ - 2361,50 грн.  для міста і смт. та 2125,35грн. для сіл. Нам два села обійшлося +/- 40к.
Цікавить яка вартість на видачу ТУ по інших областях?

  Показать содержимое

 

 

около 2000грн на населенный пункт

  • Confused 1
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Опубліковано: (відредаговано)
17 часов назад, 755 сказав:

Как прошел суд?или отложили?

Слушание перенесли на 14 апреля 2020, 11:00.

Спасибо всем кто приехал и приношу извинения что через карантин ребята не попали на слушание.

Хотя на заседании было 7 человек, троих могли еще пропустить, но как говорится "лучше перебздеть" и получилось так как получилось.

Уехал из Киева последним поездом, вагон был набит зайцами, потому как с НУЛЯ часов отменили и междугороднее ЖД сообщение.

Есть сомнение что к 14 апреля будет проще.

 

Поэтому все размыто и непонятно.

IMG-250e7f82f43f09515b87eacb2dd37f8d-V.thumb.jpg.126b3880161e54e028323fa766b12bbb.jpg

Відредаговано pavlabor
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 2 months later...
В 12.03.2020 в 18:03, Paramotor сказал:

около 2000грн на населенный пункт

Меня сегодня РЭС "обрадовал", что ТУ будут около 1800 за каждый фидер КТП!!! До этого брал одни ТУ на несколько НП. Интересно, сейчас у всех так?

Відредаговано golohvostiy
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
В 18.03.2020 в 16:31, NETOS сказал:

Месяца на три если не больше по моему мнению будет карантин

 

В 18.03.2020 в 18:01, nedoinet сказал:

Та вы йобнулыся... 

Нострадамус...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
38 минут назад, golohvostiy сказал:

Меня сегодня РЭС "обрадовал", что ТУ будут около 1800 за каждый фидер КТП!!! До этого брал одни ТУ на несколько НП. Интересно, сейчас у всех так?

ТУ видають на лінію, ціна 1.9-2.9 тис

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
53 минуты назад, golohvostiy сказал:

Меня сегодня РЭС "обрадовал", что ТУ будут около 1800 за каждый фидер КТП!!! До этого брал одни ТУ на несколько НП. Интересно, сейчас у всех так?

вы знаете ситуация аналогичная - это просто писд...ц какой то:facepalm:🚩

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • 1 month later...
1 минуту назад, 755 сказал:

1800грн- уже по 2300грн требуют-чтоб пгт взять нужно на ТУ под 60-80к грн готовить

какая обл?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
9 часов назад, 755 сказав:

1800грн- уже по 2300грн требуют-чтоб пгт взять нужно на ТУ под 60-80к грн готовить

Думаю уже можно открыть маленький пикантный секрет облов.

Данные счета не предусмотрены договором! 🤣

Не веришь, почитай свой договор.

Есть два варианта;

- все равно платить, это же обленерго сказал.

- не платить и подать в суд, но это противоречит украинским пониманием бизнеса.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

×
×
  • Створити нове...