Перейти к содержимому
Local
mgo

Ubilling + NAS на FreeBSD бортжурнал починаючого адміна

Рекомендованные сообщения

Бачив, але бігати по селі і переналаштовувати марежеві, роутери і т.п. бажання немає

Ага, коли провайдери з пятизначними кількостями абонентів мігрують на якусь біллінгову систему, вони точно не "бігають по селі" а спочатку думають про конвертацію абонбази. Благо простих як дошка засобів для цього передбачено цілу купу - від прямої роботи з базою до зручної "консолі розробника". Якщо в провайдера нема відповідних фахівців здатних просто зробити з одної БД іншу - вони просто звертаються до розробника. Є підозра що останній точно знає як в фіналі має виглядати цілістна сконвертована БД. В нормі перехід в продакшні займає рівно стільки часу аби переткнути кабель з одного тазіка в інший.

Так здогадуюсь процес "міграції" ви розумієте як "сісти і нареєструвати руками Х абонентів клікаючи мишою". Ок.

 

Ви придумали нову назву для діапазону IP адрес?

Ні, просто хоч трохи орієнтуюсь в термінології. То сабнети.

 

In the context of the Internet addressing structure, an address pool is a set of Internet Protocol addresses available at any level in the IP address allocation hierarchy. At the top level, the IP address pool is managed by the Internet Assigned Numbers Authority (IANA). The total IPv4 address pool contains 4294967296 (232) addresses, while the size of the IPv6 address pool is 2128 (340282366920938463463374607431768211456) addresses.

Думаю перекладете самостійно.

 

у NMLEASES можна вказати два місця звідки витягувати невідомі ІР?

Хвилини 4 часу на таке потрібно. Можете назвати хоч одну причину навіщо це може бути потрібним хочаб одному адекватному провайдеру? Ключове слово - провайдеру.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

процес "міграції"

ключове слово міграція, від бази до бази.

З чого мігрувати якщо все втикнуто в роутер мікротік і так летить,(25 машин в мережі) тому що з початку все робилося на 4 компа, щоб поганяти контру по мережі і дати теті інтернету. про фінансову вигоду тоді і мови не було, як і поняття про будування мережі.

що нагуглив то набудував + тяга до збочень :rolleyes: = маєм, що маєм.

тепер перелаштую там де сильно криво зліпив, порегаю абонів і буде мені щастя) :)

 

Можете назвати хоч одну причину навіщо це може бути потрібним хочаб одному адекватному провайдеру?

з нормально побудованою мережею такої потреби немає, я просто запитав, а раптом можна.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
= маєм, що маєм.

Одного не можу зрозуміти - звідки звичка реплікувати на себе загальнодержавні проблеми? :(

В себе їх категорично простіше вирішити і забути ніж в глобальних масштабах.

 

тепер перелаштую там де сильно криво зліпив

З того і варто починати - за звичай більшість проблем криється тяжкому наслідді.

 

(25 машин в мережі)

Памятаю "проблема" була 7к юзерів в московії перетягнути з з самопала і pppoe на ubilling з dhcp - а це я навіть не знаю як називається, але точно не "проблемою".

 

з нормально побудованою мережею такої потреби немає

От бачите - самі собі і визначили шлях до подальшого розвитку, що якраз добре. :)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Містика з МС (принаймі для мене, ще з перших спроб установки Убілінга, уже писав вище).

 

переставив усе начисто (оффлайн).

10 хв і білінг з вебморди налаштований, усе фунциклірує.

 

pkg_add -K -rf mc

незахотів ставитися, толком не написав чому.

я спробував

cd /usr/ports/misc/mc
make config
make install clean

непідійшла версія PCRE-8.31, тіпа PCRE-8.32 має бути, на цім установка МС стала.

Мені за кілька хвилин йти треба було, я по шурику фрю переставив і в онлайн режимі запустив установку убілінга, прийшов усе стояло, відстроїв - усе працює.

 

знов ставити МС

 

cd /usr/ports/misc/mc
make config
make install clean

 

поставив .. перегрузив ... інет у юзера пропав(

нат піднявся, в ipfw 3 і 4 табличках адрес користувача є :wacko:

пінг з фрі на 8.8.8.8 є.

 

власне переставити усе начисто за 1 годину не проблема і не

реплікувати на себе загальнодержавні проблеми

але з консолі я задовбуся по ФС ходити і правити конфіги усьго решту.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
незахотів ставитися, толком не написав чому.

він не хоче оскверняти сервер - арійці використовують sh =)

 

але з консолі я задовбуся по ФС ходити і правити конфіги усьго решту.

хвилин 20 грання для достроювання "всього" після чого забувається шо туди шелл є.

 

Давайте вгадаю FreeBSD 8.2 i386?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Давайте вгадаю FreeBSD 8.2 i386?

FreeBSD 8.3-RELEASE i386

перший пост, там посилання звідки качав

хвилин 20 грання для достроювання "всього" після чого забувається шо туди шелл є.

:wacko: ну щож треба так буду

 

ps. кому 20 хв кому цілий день з гуглом

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
FreeBSD 8.3-RELEASE i386

хм, дивно

 

ps. кому 20 хв кому цілий день з гуглом

зато будете точно знати шо де лежить - це цілительно :)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

і прийшов я з весілля з бодуном страшнезним

і переставив я фрю начисто

і почав шукати команди консольні до фряхи

і не правились мені конфіги без бубна адмінського

і знайшов я мануал як той бубин зробити

і прочитав молитву сісадмінську наніч

і піду я спати бо в консолі на п'яну голову нічого незроблю.

 

ps. епілептичний припадок після ще однієї невдалої спроби прикрутити МС зважаючи на

хм, дивно

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

оновити порти - ідея nightfly

portsnap fetch
portsnap extract
portsnap update

і мс ставиться гладко

 

cd /usr/ports/misc/mc
make config
make install clean

 

Може варто добавити в доку UHW

для роботи сервісу UHW необхідно щоб був запущений DNS сервер.

наприклад в

/etc/rc.conf

додати

named_enable="YES"

 

і підправити конфіг

/etc/namedb/named.conf

listen-on {
172.32.0.1; ...;;
};

 

обгрунтувати?

мій любимий МС є і я узявся все строїти начисто

UHW заворот неспрацював, я прикинув, що може заворот не працює з невідомими доменами.

підправив конфіг намед і запустив його, заворот запрацював на ура.

для певності ребутнув сервер без автозапуску намед, заворот знову заклинило, запустив намед все завелось.

 

ps а раптом хтось не захоче віртуал хости у себе піднімати

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
UHW необхідно щоб був запущений DNS сервер.

не бачу в принципі взаємозвязку - якшо ви про

 

option domain-name-servers 172.32.0.1;

так це самоочевидно, хоча з тим же успіхом то може бути і 8.8.8.8 до якого просто треба буде відкрити доступ і проНАТити.

 

і підправити конфіг

ви б прочитали, що там написано над listen-on

 

 

мій любимий МС є і я узявся все строїти начисто

Відкрию таємницю - типовий DNS під типові потреби біллінг/стата/uhw в локальній зоні, "строїться" рівно в один рядок і триває це приблизно півтори секунди. Апач з всіми віртуалхостами - ще в районі трьох секунд. Що там ще "дуже складно і довго" робиться руками?

 

ps а раптом хтось не захоче віртуал хости у себе піднімати

а раптом йому взагалі не варто нічого робити?

 

Можливо я надто олдскульний але в принципі не розумію ваших "проблем".

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

ну, я хотів допомогти

хоча з тим же успіхом то може бути і 8.8.8.8 до якого просто треба буде відкрити доступ і проНАТити

із доки "Неизвестным MAC DHCP должен выдавать адреса из служебной подсети не имеющей доступа к интернету..."

так це самоочевидно

комусь очевидно, а хтось питатися буде чому не завертає?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Серед наших послуг є відповіді на запитання "і чому не завертає?", "як зробити аби пищ-пищ?" і "чому трава зелена?". Також для тих, хто не бажає думати про такі речі взагалі, і хоче, щоб все працювало як і належить, є постійні варіанти співпраці.

 

У будь якому випадку всі питання які можуть виникати в процесі встановлення та експлуатації вирішуються на рівні рефлексів, молодшим адмінським персоналом який хоч трохи підпадає під мінімальні рекомендації з FAQ. Звичайно можна попросити адмініструвати мережу і прибиральницю Зіну, але наскільки показує досвід, кількох сотень нормальних телекомів - такі рішення не є популярними і роботи від яких залежить функціонування мережі в цілому якось ніби прийнято доручати відповідно кваліфікованому персоналу.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Сьогодні замінив мікротік Убілінгом, процес пройшов гладко.

чий МАС знав сам зереєстрував, чий незнав - перезвонили :) UHW рулит!

я тепер найкрутіший доморощений провайдер з роздачею ДСЛ B)

 

ВЕЛИКЕ СПАСИБІ Команді розробників Убілінга і nightfly особисто за допомогу.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Моніторинг сигналу абонентів на Mikrotik

які умови щоб модуль працював?

 

у мене на мікротіку LAN з WLAN в бріджі

 

altet.ini

MTSIGMON_ENABLED=1

 

# snmpwalk -c mgo -v2c 192.168.1.48 .1.3.6.1.2.1.1.1.0
SNMPv2-MIB::sysDescr.0 = STRING: RouterOS RB Groove A-2Hn

 

 

post-4093-0-10555800-1359717380_thumb.jpg

post-4093-0-73642100-1359717396_thumb.jpg

 

в результаті абсолютно чиста сторінка навіть без меню білінга

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Хм, все виглядає начебто нормально.

А покажіть но, що виходить в результаті виконання наступного коду з PHP консолі ("Консоль розробника" -> "PHP консоль") :

 

function zb_MsmDeviceQuery($ip,$community) {
 $oid='.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3';
 $mask_mac=false;
 $result=array();

 @$rawsnmp=snmpwalkoid($ip, $community, $oid);

 if (!empty($rawsnmp)) {
	 if (is_array($rawsnmp)) {
			 foreach ($rawsnmp as $indexOID => $rssi) {
				 $oidarray=explode(".", $indexOID);
				 $end_num=sizeof($oidarray);
				 $mac='';

				 for ($counter=2;$counter<8;$counter++) {
						 $temp=sprintf('%02x', $oidarray[$end_num-$counter]);

						 if (($counter <5) && $mask_mac)
								 $mac=":xx$mac";
						 else if ($counter==7)
								 $mac="$temp$mac";
						 else
								 $mac=":$temp.$mac";
				 }


				 $mac=str_replace('.','',$mac);
				 $mac=trim($mac);
				 $rssi=str_replace('INTEGER:','',$rssi);
				 $rssi=trim($rssi);
				 $result[$mac]=$rssi;

			 }
	 }
 }

 return ($result);

}
$snmpData=zb_MsmDeviceQuery('192.168.1.48','mgo');
debarr($snmpData);

 

якщо фокус не вдався, значить пробуємо максимально просто:

 

$rawsnmp=snmpwalkoid('192.168.1.48', 'mgo', '.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3');
debarr($rawsnmp);

 

якщо і це не працює - ідемо дивитись еррорлоги апача.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

знову порожня сторінка

 

 


# rawsnmp=snmpwalkoid('192.168.1.48', 'mgo', '.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3');
Badly placed ()'s.
# Badly placed ()'s.
Unmatched '.
# debarr($rawsnmp);
Badly placed ()'s.
mg# Badly placed ()'s.
Unmatched '.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Значить виконуємо останній маленький шматок в "PHP консолі" паралельно позирюючи в tail -F /var/log/httpd-error.log

Є чуйка, що PHP може бути зібрано без SNMP.

 

 

Badly placed ()'s.

 

ви, що насправді додумались ото тицьнути в шелл? :D

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
ви, що насправді додумались ото тицьнути в шелл?

упс я недумаючи :rolleyes:

 

в ПХП консолі

$rawsnmp=snmpwalkoid('192.168.1.48', 'mgo', '.1.3.6.1.4.1.14988.1.1.1.2.1.3');
debarr($rawsnmp);

tail -F /var/log/httpd-error.log

нічого нового не з'являється при спробі виконати скрипт

 

на сторінці

Fatal error: Call to undefined function snmpwalkoid() in /usr/local/www/apache22/data/billing/modules/general/sqlconsole/index.php(193) : eval()'d code on line 1

 

Є чуйка, що PHP може бути зібрано без SNMP.

 

я SNMP тільки що поставив, його небуло. В phpinfo(); згадок про SNMP немає

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Fatal error: Call to undefined function snmpwalkoid() in /usr/local/www/apache22/data/billing/modules/general/sqlconsole/index.php(193) : eval()'d code on line 1

повторююсь

 

Є чуйка, що PHP може бути зібрано без SNMP.

 

я SNMP тільки що поставив

пофіг

 

php -m думаю повинно наштовхнути вас на думку, що PHP таки зібрано без snmp

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
я SNMP тільки що поставив

пофіг

я й про то кажу, що небуло SNMP з пхп поставлено PHP зібрано без snmp

 

напевно покищо обійдуся без моніторингу.

немає бажання переставляти php на робочому сервері.

зберу ще інфи, що доставити-переставити, потім усе разом переставлю попередньо усе забекапивши.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Корпоративні користувачі.

 

Припустимо ситуація така:

у клієнта є два компи підєднані до свіча, тудаж іде кабель від мене.

Оба компа зареєстровані і зв'язані в білінгу.

Оба компа получают по 2Mb/512k одночасно.

 

На мікротіку в одну чергу (2Mb/512k) можна було додати дві IP адреси тобто сумарна швидкість на два компа не перевищувала швидкість тарифу.

Тепер получається клієнт платить за одну швидкість одного тарифу а фактично одержує у два рази більше.

 

Варіант 1 замінити свіч на роутер і відновити справедливість.

Варіант 2 засобами білінга відновити справедливість.

 

Питання: такі засоби в убілінгу є?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Варіант 1 замінити свіч на роутер і відновити справедливість.

Нормально, а ще досить кльово торгувати роутерами.

 

Варіант 2 засобами білінга відновити справедливість.

Можна, чому ж ні - але це досить безглузда ідея насправді. Реалізується написанням простої обгортки в OnConnect над GetCF. Але повторююсь - це безглуздо.

 

немає бажання переставляти php на робочому сервері.

робиться в 1 рядок, всього-то один модуль доставити з php-extensions.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Нормально, а ще досить кльово торгувати роутерами.

я йому уже свіч продав того року :facepalm:

Можна, чому ж ні - але це досить безглузда ідея насправді

підтримую, але думав може уже готово є, тільки прапорець десь поміняти.

Продам ще й роутер :)

робиться в 1 рядок, всього-то один модуль доставити з php-extensions.

я нагуглив

cd /usr/ports/lang/php-extensions/
make deinstall
make install

в процесі інсталу в діалозі конфігу вибрати потрібні опціїї (SNMP) решта як себе поведуть х-зна.

в міру свого невігластва я припускаю, що усе правильно поставлю з Х спроби. Тому бекап вінта.

 

ps. якщо поділитесь одним рядком який перезбере PHP буду безмежно вдячний.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
я йому уже свіч продав того року :facepalm:

ліпше б ділдо

 

підтримую, але думав може уже готово є, тільки прапорець десь поміняти.

ну, звичайно - є така опція USER_WITH_DILDO=1

 

ps. якщо поділитесь одним рядком який перезбере PHP буду безмежно вдячний.

cd /usr/ports/lang/php5-extensions/ && make WITH_MYSQL=yes WITH_MBSTRING=yes WITH_ICONV=yes WITH_GD=yes WITH_BCMATH=yes WITH_XML=yes WITH_SNMP=yes BATCH=yes install

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
ліпше б ділдо

:lol: :lol:

 

cd /usr/ports/lang/php5-extensions/ && make WITH_MYSQL=yes...

 

моніторинг з мікротіка працює. - багато багато позитивних емоцій!!!

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

  • Сейчас на странице   0 пользователей

    Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

  • Похожие публикации

    • Автор: Woods
      Здравствуйте, ситуация такова. Нужно замутить такую схему:
       
      При балансе равным нулю, чтобы доступ к учетке на ubilling блокировался и перенаправлял на внешний сайт с оплатой.
      Или же при ситуации, если аккаунта у пользователя нет, так же доступа к ubilling не предоставлялся, а происходило перенаправление на внешний сайт с оплатой. (регистрацией аккаунта в системе биллинг).
      Метод использования Хот-спот.
       
      P.S. тапками прошу не кидаться, новичок.
    • Автор: felixio_01
      День добрый! Использую Ubilling+stargazer. Переходить на другой биллинг нет желания (но, возможно, придётся). 
      Нахожусь в Крыму (прошу без политоты). В связи с этим необходимо внедрять в сеть СОРМ3, также делать выгрузку данных с биллинга. 
      Есть ли у кого реальный опыт интеграции СОРМ3 и Ubilling?
      Может быть кто-то может взяться (естественно не бесплатно) за написания модуля/скриптов для осуществления выгрузки данных на оборудование СОРМ3. Необходимая техдокументация имеется. 
      Прошу только конструктивный диалог.
    • Автор: camchatix
      Добрый день
       
      Имеется работающий ubilling 0.8.8 rev 6006
      ponizator + бдком + opt82 - все работает
      Подключил zte c300, добавил в разделе свич оборудование с описание ОЛТ (снмп шаблон выбрал zte 320 ГПОН)
      айпишка пингуется с биллинга
       
      на ЗТЕ есть работающие 3 онушки но при опросе олт - в понизаторе, в списке неизвестных ону нету ону с ЗТЕ.. только с бдком
      с билинга запустил snmpwalk на zte - посыпались данные
       
      дальше поковырялся и в папке billing/exports вижу файлы с опросами ОЛТ
      так вот файлы от бдкома вижу 5 штук (distance, fdb, signals, onuindex, onuinterface) 
      а вот от zte c300 только один IDOLT_OLTSIGNALS (посмотрел что внутри а там все верно - 3 онушки и ихние сигналы)
       
      но в понизаторе в таблице zte c300 пусто
      такое ощущение что в файле snmp не правильные MIBs указаны
       
      поделитесь инфо, или шаблоном snmp
      версия firmware zte c300 1.2.5
    • Автор: pavlabor
      Вопрос дополнения базы данных и биллинга таблицей "все-ко-всем", продиктованы следующими потребностями.
      Есть модуль "Филиалы".
      При подключении данного модуля возникает следующая проблема.
      Не возможно подключить например город или филиалы для филиала, потому как филиал получает доступ ко всей информации о других филиалах.
      Нужно создать условия при которых филиал сможет самостоятельно вносить пользователей, адреса, вести склад при этом не видя информацию в материнской базе и других филиалах.
      Далее филиал не может создавать филиал.
       
      Такие задачи решаются созданием таблицы "все-ко-всем" в которой формируется каскадное вложение филиалов и связкой соответствующих таблиц сервисов.
      При правильном построении форм запроса и проверке на стороне сервера прав, филиал сможет получать доступ только к разрешенным ему модулям, и только его позициям в базе.
      Более того филиал сможет создавать свои филиалы, контролировать в них данные.
       
      Приветствуется любая критика и предложения,
      помощь в консультации и программировании.
      Спонсирование заинтересованных сторон, приветствуется.
    • Автор: pavlabor
      Почитал вопросы возникающие вокруг работы ubilling и понял что проблемы связаны с архитектурой  Stargazer
      Насколько я понял проблем очень много, некоторые из них.
      Stargazer работает с базой в памяти и при параллельной работе с базой возникают конфликты с работой, например с внесением оплаты другим приложением.
      При остановке Stargazerа или биллинга идет сбой работы Насов.
      Текущая архитектура может стать ограничением по количеству возможно обслуживаемых клиентов.
       
      Проблемы не все, но этих достаточно чтобы задуматься о альтернативе написания эмулятора  Stargazer-а.
      Мое понимание, эмулятор должен выглядеть как модуль, который можно включить или выключить, или выбор работы или через Stargazer, или через внутренний модуль.
       
      Приветствуется любая критика и предложения,
      помощь в консультации и программировании.
      Спонсирование заинтересованных сторон, приветствуется.
×