Перейти к содержимому
Local
mgo

Ubilling + NAS на FreeBSD бортжурнал починаючого адміна

Рекомендованные сообщения

 

Власне це він і означає - десь самі собі зробили deny from xxx to yyy via zzz 
 
я про це  перше подумав, але сервер перезавантажувався після  останньої модифікації фаєра і успішно працював.
мене найбільше хвилює, що воно там без мене щось діється і я нерозумію що.
 
піду аналізувати що де там зарубується.
Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

що воно там без мене щось діється

дуже сумніваюсь

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

передсмертний крик заліза   :wacko:

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Определять онлайновость исходя из содержимого /content/dn ?

DN_ONLINE_DETECT=1

 

накопав, що потрібно завжди онлайн поставити "ні"

і користуватися авторизатором.

тицніть  де про авторизатор щось написано.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Забудьте про це - 2013-й рік на дворі. IPoE зараз модно.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

припускав, що авторизатор з DHCP логів підтягує хто получив адрес, так і визначати онлайн користувача.

хоча  можна обійтися.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

"Авторизатор" це трохи не те.

Загалом забудьте про це - нормально визначити наскільки користувач "онлайн" в 2013 році практично не можливо. DN_ONLINE_DETECT взагалі призначено для того, щоб мати уявлення - виконався для користувача OnConnect чи ні.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

сьгодні елепотреки вирубали на пів дня електрику ... 

результат - злетівші права на конфіг намед, uhw глючит і  ще х-зна  що там глючит

треба якесь  людське UPS поставити, щоб фрю нормально вирубало в таких випадках.

 

погуглив чуток  і  нагугглив таку штуку

 

1. Брати упса треба фірми APC

2. /usr/ports/sysutils/apcupsd - поставити з портів фірмову прогу і відстроїти її.

 

пошастав магазинами і поняв, що на  Smart деньгу кидати жаба душит, зупинився на таких моделях

APC Back-UPS 650VA (BX650CI-RS) особливо радує діапазон 140-300В вхідна напруга

або 

APC Back-UPS ES 700VA (BE700G-RS) 

обидва на USB порт.

на мої 100-150 Ват вони малиб тримати +- 15-20 хв. 

 

від такого упса я чеаю наступного функціоналу:

виключення сервера згідно налаштувань apcupsd (припустим 30% залишок батареї)

увімкнення сервера при відновленні електопостачання (упс без сторонньї допомоги на вихід дає 220)

на сервері в біосі налаштовано автоматичний старт при відновленні живлення.
 

у кого є досвід роботи з упсами поправте якщо туплю відносно очікуваного функціоналу.

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах








Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /usr/local/www/apache22/data/billing/api/libs/api.workaround.php on line 1748

Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/www/apache22/data/billing/api/libs/api.workaround.php on line 1749

Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /usr/local/www/apache22/data/billing/api/libs/api.workaround.php on line 1748

Warning: mysql_num_fields() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /usr/local/www/apache22/data/billing/api/libs/api.workaround.php on line 1749

 

при спробі зробити резервну копію,







Warning: mysql_query(): Unable to save result set in /usr/local/www/apache22/data/uhw/libs/api.mysql.php on line 262
 wrong data input: SELECT COUNT(`id`) from `uhw_brute` WHERE `mac`='1c:6f:65:4e:9d:хх'

 

UHW видає 

 

гугл каже, що пошкоджена база(

Repair table ... курю як юзати.

добре є  бекап бази двох денної давності.

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

З допомогою  молотка зубила и какойто матери  пари рядків в консолі усе  відновив  B)

 

 



mysqlcheck -A -auto-repair -u root -p
mysql -u root -p -f stg < /home/mg/billing-db-backup-1363200990.sql
mysqlcheck -r -A -uroot -p
 

незнаю точно що допомогло, але  функціонал бази відновлений 

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Таблички покрашились, при непередбаченій зупинці MySQL.

 

Загалом в таких випадках варто робити наступне:

1. зупиняємо stargazer

2. шукаємо хто поламався з допомогою CHECK TABLE `імя_таблички`

3. рихтуємо її з допомогою REPAIR TABLE `імя_таблички`

4. запускаємо stargazer

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

там пару табличок невдалося відрехтувати(

непамятаю точно як воно написало - суть їм повний капець.

відновлення з бекапу допомогло

1. зупиняємо stargazer
....
4. запускаємо stargazer



цей момент упустив.

глянув на реальний монітор (не через SSH) там 10-15 помилок підчас загрузки(
кілька файлів і папок взагалі пропало, у кількох права злетіли,
систему сильно покоцало, дивно, що взагалі працює, мабуть переставлю коли упс нормальний буду крутити.

при перестановці
1. узяти усі конфіги які правив
2. бекап бази.
на нову систему залити старі конфіги
базі зробити щось таке

mysql -u root -p -f stg < /home/mg/billing-db-backup-1363200990.sql



решту дрібниць по ходу допилити.

Нічого не упустив?

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Нічого не упустив?

Здається - ні, не упустили.

 

Критичними є конфіги:

/config/mysql.ini

/config/billing.ini

/config/alter.ini

/config/ymaps.ini

/userstats/config/mysql.ini

/userstats/config/userstats.ini

 

Все інше затирається навіть при оновленнях обновлятором, після чого вищевказані конфіги повертаються на місце.

 

Можна взагалі бути брутальним і після того як поставились з нуля інсталятором  і розгортання бази перелити поверху каталог billing з бекапа (це такий варіант для надто лінивих).

У будь якому випадку треба пам'ятати, що заливати дампи БД потрібно при незапущеному stargazer. Він читає такі таблички як users чи скажімо tariffs тільки на старті, після чого тільки перезаписує їх.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

ой ... у мене аварія
після відновлення бази з кирилецею така фігня сталася.

Дімнич ТетÑна ЯроÑлавівна

Додано через 5 хв.--------------------------------------------------------------------
сам запоров - сам розрулив UTF8 кодировка

Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

cat ваш_дамп.sql | /usr/local/bin/mysql -u root  -p stg --password=newpassword --default_character_set utf8

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

та з кодуванням я розібрався уже
а оце мені точно не позубах

 

wrong data input: INSERT INTO `weblogs` (`id`,`date`,`admin`,`ip`,`event`) VALUES(NULL,'2013-03-03 03:01:00','user','192.168.1.202','BALANCEADD (xxxxxx) ON 1')




при спробі записати з білінга щось в базу, але ж я обожнюю збочення і phpMyAdmin то все роблю
буду пробувати писати знову рядок в консолі

cat ваш_дамп.sql | /usr/local/bin/mysql -u root -p stg --password=newpassword --default_character_set utf8


дуже влучно дякую!

..... 5 хв і пара рядків в консолі.

і як завжди один рядок від nightfly розрулює ситуацію!
ДЯКУЮ, усе працює. Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `weblogs` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`date` datetime NOT NULL,
`admin` varchar(45) DEFAULT NULL,
`ip` varchar(64) DEFAULT NULL,
`event` varchar(255) DEFAULT NULL,
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `date` (`date`),
KEY `date_2` (`date`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=1 ;

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

За замовчуванням в бекап weblogs не потрапляє. Тому я і раджу на продакшні використовувати ось це.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

А так, мало не забув. Таблички які не будуть звертатись кліканням по модулю бекапів з вебінтерфейсу - встановлюються опцією NOBACKUPTABLESLIKE=

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

буду юзати

 

я розрулив ситуацію інакше чуть

убив старгейзер

зніс базу

запустив старгейзер, знову убив



cat docs/test_dump.sql | mysql -u root -p stg

розгорнув базу

і відновив базу

 

cat ваш_дамп.sql | /usr/local/bin/mysql -u root -p stg --password=newpassword --default_character_set utf8
запустив старгейзер і радуюсь роботою білінгу!
Изменено пользователем mgo

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

установка UBinstaller-ом 8,3 i386 online неставить білінг

/usr/local/www/   пусто

офлайн нормально

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

установка UBinstaller-ом 8,3 i386 online неставить білінг

і.....?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

і варіанта три є

1 туплю я

2 тупит залізо

3 баг в інсталяторі.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ну давайте повгадуємо грунтуючись на "я зробив шось - воно не робить, я зробив шось інше - воно чось робить".

 

Логи інсталяції складаються в /tmp/ub*

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ну давайте повгадуємо грунтуючись на "я зробив шось - воно не робить, я зробив шось інше - воно чось робить".

 

Логи інсталяції складаються в /tmp/ub*

Треба логи одразу зливати на Центральний Сервер , і тут же по ним малювати квитанцію до сплати :)

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас

  • Сейчас на странице   0 пользователей

    Нет пользователей, просматривающих эту страницу.

  • Похожие публикации

    • Автор: livalera
      Помогите пожалуйста при нажатии иконки Nas  пишет (wrong data input: SELECT * from `mlg_clients` GROUP BY `nasname`)
      что он хочет и как исправить ?
    • Автор: ppv
      В 79 строці файлу https://github.com/nightflyza/Ubilling/blob/master/openpayz/frontend/ipayx/index.php
      79   $customerId = $transactionInfo->acc;
      Так не працює, але якщо acc замінити на order тоді все гуд.
    • Автор: GrDEV
      Добрый день. Прошу сильно не пинать.
      Есть сервер
      CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU G1610T @ 2.30GHz (2294.83-MHz K8-class CPU)
      ОЗУ: 4Гб
      Сетевая: двухголовая встроенная на чипе Broadcom BCM5720
       
      На нем будет NAT, шейпер
      Авторизация IPoE
      Тарифы до 50Мбит
      Трафик до 500Мбит
       
      Собственно вопрос - подойдет данное железо или что то лучше поменять? В частности смущает сетевая... Может лучше Intel взять? Или проц поменять?
    • Автор: Александр1993
      Мне нужно создать новый период для тарифа а конкретно учебный год.
      Где находится скрипт отвечающий за снятие средств по тарифам за период месяц.
    • Автор: Kolivan
      Всем здравия!
      Рассматриваю возможность перехода на ubilling, но интересует возможность реализовать несколько функций. Одну из них описываю ниже в ТЗ.
      Требуется возможность устанавливать дату списания абонплаты персонально для каждого абонента. У кого-то должна списываться 2, у кого-то 12 и т.д. Дата снятия абонплаты должна устанавливаться в карточке абонента.
      Абонплата должна списываться целиком за месяц вне зависимости от состояния счёта. При этом, если баланс < 0 доступ в Интернет должен быть ограничен либо по скорости, либо должен быть доступ только к сайтам, через которые абонент может пополнить лицевой счёт.
×