Перейти до

zabbix, мониторинг серверов при помощи zabbix-agent


Рекомендованные сообщения

Доброго времени суток.

Возник такой вопрос к гуру по системе мониторинга zabbix

 

Имеется сервер с системой мониторинга zabbix 2.0.4, несколько различных серверов на debian linux.

Всё это успешно мониторится при помощи zabbix-agent установленных на каждом из серверов, всё как бы устраивает кроме одного момента... По просьбе начальства понадобилось создать комплексный экран с основными потоками сетевого трафика, и вот тут проблеммка - не пойму как переименовать в zabbix имена интерфейсов которые автоматически добавились в мониторинг при помощи Network interface discovery.

 

Заранее благодарю за дельные советы.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від stack-systems
      продам сервера HPE Proliant DL380 Gen10 8SFF 2U 800W Rack - 69000 грн с ндс (цена обсуждаемая)
       
      есть кол-во, новые, в коробках, остаток с проекта
       
      можем доукомплектовать - Intel Xeon 4114 / 16GB / доп. блок питания 800w или по запросу





       
    • Від AvaloncheG
      IBM System x3550 (Type 7978) 1 x Xeon E5335 DDR2 4x1Gb 667MHz - 1200грн.
      IBM System x3650 (Type 7979AC1) 1 x Xeon E5335 DDR2 2x1Gb 667MHz - 1200грн.
      IBM System x3650 M3 (7945L4G) 2 x Xeon 6C X5660 DDR3 16Gb 1333MHz - 5000грн.
      IBM System x3650 M3 (7945L4G) 2 x Xeon 6C X5660 DDR3 48Gb 1333MHz - 6000грн.
      IBM System x3550 M4 (7914E9G) 2 x Xeon E5-2620 DDR3 24Gb 1600MHz - 8000грн.
       
      +380975649269
    • Від gviabcua
      Grusher - це повністю автономна комплексна система діагностики, моніторингу, резервування та звітності у вашій мережі орієнтована на максимальну продуктивність з мінімально використаними ресурсами.
      Grusher має підтримку та інтеграцію API з такими популярними в Україні продуктами як Zabbix та UserSide, має редактор мапи ВОЛЗ, моніторинг тригерів, створення користувацьких дашбордів, завдання, персоналізація та ін.
      Крім того Grusher має власне API, що забезпечить його інтеграцію з будь-якими іншими системами, що є у вас в організації.
      Система підтримує хмарне оновлення компонентів та бази обладнання.
       
      Система є безкоштовною для використання
       
      Основні характеристики (дуже коротко):
      Модуль "Devices" (перелік підтримуваних пристроїв) контроль, моніторинг, управління пристроями в мережі автододавання та автозаміна пристроїв та даних в системі отримання метрик пристрою сповіщення про проблеми автоприв’язка абонента до порту ethernet / ONU на основі MAC-адреси / ONU картка пристрою з можливістю відображення багатьох даних (стани портів, завантаженість абонентами, навантаження на пристрій, сигнали SFP, ONU, графіки та ін.) моніторинг живлення Модуль "PON" (на даний час підтримка BDCOM, ZTE, CDATA, GCOM, HUAWEI, NOKIA - список постійно розширюється) отримання метрик з ONU, моніторинг доступності логування та визначення потенційних проблем як на ONU так і на дереві сповіщення про проблеми Модуль "Резервне копіювання конфігурацій пристроїв" отримання та збереження резервних копій пристрою контроль версій та змін Модуль "SFP" отримання метрик з SFP модулів усіх пристроїв Модуль "ВОЛЗ/Вузли зв'язку" редактор об'єктів на мапі редактор ВОЛЗ вузли зв'язку підмодуль "Структурні схеми" + моніторинг доступності Модуль "Завдання" призначення персоналу на роботи типи, групи, шаблони завдань прикріплення адрес, абонентів, вузлів зв'язку Модуль "Білінг" підтримка будь-якого білінгу (синхронізація на основі типових скриптів) перелік адрес, абонентів підтримка геокординат для адрес, ONU та пристроїв Модуль "Користувачі" розмежування прав доступу по групах і персонально Модуль "Dashboard" створення персоналізованих dashboard Модуль "Події" виведення проблем та тригерів (як у Zabbix) внутрішня система спливаючих сповіщень, побудована з використанням веб-сокетів. Це дозволяє миттєво отримувати сповіщення одночасно всім користувачам без додаткових запитів на сервер внутрішній автономний сервіс розсилання сповіщень в Telegram та на пошту Модуль "Статистика" Безліч графіків та статистичної інформації Модуль "Інше" API SYSLOG Синхронізація ВОЛЗ USERSIDE Підтримка Zabbix API Внутрішній планувальник Налаштування системи через веб-інтерфейс Контроль навантаження сервера Контроль виконання служб HouseKeeper HistoryTrends та багато іншого. В планах розширення функціоналу
       
      Більше інформації    Changelog   Документація   Умови використання (Terms of use)
       
      З питань інтеграції системи в свою мережу звертайтесь https://t.me/gviabcua   https://t.me/grusher_gviabcua
       
      Система надається безкоштовно (є і платні версії). Обов'язково необхідно мати ліцензію на користування ПЗ. Ліцензія дозволяє підтримувати систему в актуальному стані та оновлювати бази обладнання. Отримати можна у автора ПЗ ПЗ надається в повній комплектації без урізання функціоналу при активній ліцензії.  
    • Від GDDRX
      Продано
       
      Продам сервер
       
      Dell PowerEdge R630 8 SFF
      CPU: Intel Xeon E5-2698 v3 2.30-3.60 Ghz, 16 core, 40 mb, 135W - x2
      Ethernet: 4 port Dell Intel i359 Gigabit Daughter Card - x1
      Raid: Perc H730 1Gb Mini Mono + Battery - x1
      Memory: DDR4 32 Gb 2133 SK Hynix 2RX4 PC4-2133P - x2
      SSD: 800 Gb HGST Enterprice MLC SAS - x1
      Power Supply: Dell 750W - x2
      CD-ROM: x1
       
      Купувався в магазині Servak UA. (Скрін накладної прикріпив)
      Всі комплектуючі на гарантії окрім батарейки контроллеру і SSD.
       
      Ціна: 37500 грн. (торг в приватні, пишіть домовимось)
       
      Відправка: Новою поштою, або при зустрічі у Вінниці.
      Оплата: ПриватБанк / MonoBank / Накладений платіж (тільки при умові оплати доставки в обидві сторони).
      Додатково: Є неодноразово в перевірених продавцях на ОС UA.
      Зв'язок: ПП.

    • Від EasyPON
      EasyPON — це розширений веб-додаток, створений для спрощення та оптимізації керування мережею. Спеціально розроблений для доступу в реальному часі, наш продукт пропонує зручний інтерфейс для контролю вашого обладнання, приділяючи особливу увагу роботі та конфігурації ONU та OLT.
      Це універсальне та ефективне рішення для керування всіма вашими операціями PON. Наша система підтримує різноманітне обладнання GPON і EPON OLT від таких постачальників, як ZTE, BDCOM і Huawei, з розширеною підтримкою. Наш широкий і гнучкий діапазон тарифних планів задовольняє всі потреби, починаючи з безкоштовного доступу до 50 ONU і розширюючись для підтримки великих мереж.
       
      Корисні функції Моніторингу обладнання та мережі
      EasyPON надає широкий спектр функцій для моніторингу вашого обладнання та мережі:
      Отримання загальної інформацію OLT, завантаженість процесора, температура, аптайм Збір даних з OLT по кількості портів, кількості ONU на порту, графіки співвідношення Online ONU до всіх ONU в системі  Огляд стану та характеристик ONU Статус обладнання та індикатори роботи Інформація про оптичний сигнал ONU та графічний аналіз Пошук у системі на основі серійного номера (SN), MAC-адреси ONU або MAC- адреси клієнта Спрощена реєстрація та конфігурація ONU
      Візуальна мапа мережі Зручний і легкий функція міграції портів
      Інтеграція з іншими порталами
      Гнучкі налаштування дозволів
      Функція моніторингу EasyPON дозволяє користувачам отримати всебічне уявлення про роботу їхньої інтернет- мережі та умови обладнання.
      Це допомагає виявити потенційні проблеми, завчасно їх вирішувати та, зрештою, створити безперебійне та ефективне мережеве середовище Інтернету.

      Спрощена реєстрація та конфігурація ONU
      Функціональність EasyPON забезпечує спрощений підхід до керування ONU. Реєстрація зведена до швидкого процесу, коли користувачу потрібно лише знайти нову ONU на призначеній панелі. Якщо конфігурація була раніше додана до списку Preset, її можна легко застосувати під час цього кроку, заощаджуючи час і зменшуючи ймовірність помилок.
      Основою цієї функції є список попередніх налаштувань Preset list. Це збережені конфігурації, які можна застосувати до нових або існуючих ONU. Зазвичай операції по налаштуванню кожного пристрію відбувається через термінал, але зараз це можливо через веб-інтерфейс шляхом застосування заготовлених налаштувань.
      Користувачі EasyPON мають можливість додавати, редагувати або видаляти попередні налаштування. Кожен набір команд застосовується під окремі типи ONU, з якими він пов’язується. Цей рівень деталізації гарантує, що кожен пресет спеціально створений у відповідності з типами ONU, забезпечуючи правильну конфігурацію під різні вендори обладнання.

      Візуальна мапа мережі
      В EasyPON ми розробили універсальний функціонал мапи мережі, на якій ви маєте змогу переглянути доступні адреси клієнтів або додавати нові. Подивитись розташування і накопичення абонентів на відрізку карти та перейти на детальну інформацію про будівлю і ONU, що знаходяться в ній.
       
      Зручний і легкий функція міграції портів
      Функція міграції портів в EasyPON забезпечує ефективне переміщення всіх зареєстрованих ONU з одного порту оптичного лінійного терміналу (OLT) до іншого.
      Цей процес розроблений таким чином, щоб бути простим і ефективним, мінімізуючи збої у вашій мережі, забезпечуючи плавні переходи між портами.
       
      Інтеграції і налаштування
      Авторизація Google: за допомогою EasyPON ви можете налаштувати дозволені домени вашої організації для легкого доступу через корпоративну електронну пошту за допомогою Google Single Sign-On (SSO). Ця функція забезпечує безпроблемний вхід і покращує безпеку вашої організації, зводячи до мінімуму клопоти з керування кількома паролями. Userside: EasyPON забезпечує високий рівень інтеграції з Userside. Це дозволяє отримати доступ до інформації безпосередньо в системі, налаштувати необхідні значення інтеграції, переглянути інформацію про будівлі, обладнання на карті та багато іншого. Ця інтеграція покращить ефективність ваших операцій і полегшує керування ресурсами.  
      Гнучкі налаштування дозволів
      Безкоштовно додавайте нових користувачів і легко налаштовувайте їхні права доступу. Це можна зробити вручну для кожного користувача або ви можете використати групи дозволів за замовчуванням для швидшого налаштування.
      Система також містить сторінку конфігурації «Group Access». Це дозволяє надати доступ до певних частин системи групі людей, гарантуючи, що вони мають всю інформацію, необхідну для виконання своєї роботи. Ви можете налаштувати дозволи відповідно до потреб вашої команди, підвищуючи загальну ефективність керування мережею.

      Обладнення, яке підтримує система:
      GPON OLT 4/8/16 портів та EPON OLT 4/8/16 портів, таких виробників, моделей і версій:
      ZTE C300 ZTE C320 ZTE C300v2 ZTE C220 BDCOM P3310B BDCOM P3310C BDCOM P3600-08E ZTE C320v2 Huawei MA5608T Інші вендори Huawei можуть бути додані під конкретного клієнта.

      Для отримання більш детальної інформації, або проведення демонстрації, звертайтесь в особисті повідомлення.
       
      Корисні посилання:
      Сайт
      Демо
      Документація
×
×
  • Створити нове...