Перейти до

Нужна помощь в выборе сервера виртуализации


Рекомендованные сообщения

Про БП

Десктопные не расчитаны на работу 24*7 и потому как себя поведут никто не знает. Кроме того по параметрам отклонения больше.

На практике любой серверный нормальный БП >> десктопный мусор

 

Hyper-V или ESXi или еще что-то

Мне проще с ESXi. И ему особо носителя не надо, у нас просто на флешках работает. Хотя для  пионер сервера без разницы.

 

>Рейд контролер полюбому буде вбудований

Зависит от того какая дисковая подсистема и что в комплекте идет

Может сразу там нормальный рейд будет а не псевдо рейд

А под Hyper-V вообще можно средствами Win рейды посоздавать

 

Про SSD НDD и надежность

Ее нет

Под серверной нагрузкой все что Вы понавыписывали из Розетки будет жить как повезет

В той модели HDD только название типа для сервера, в реальности % выхода зашкаливающий

Как и у большинства современного десктопного мусора

 

>як можна брати за 2000 у.о. наприклад залізо з мінімальною гарантією?

Ну видимо лучше взять новый мусор, собрать нубо пионер сервер и когда он будет глючить и вылетать,  останавливать его и ждать замен по гарантии

Если в такой сценарии с Вас взятки гладки то подходит 

А после 1-2 года истечения гарантий Вас скорее всего пошлют красиво или не очень несмотря на 5 лет 

Мне лично проще бы было иногда простить денег у начальства на ремонт и апгрейд работающего нормального бу сервера чем изобретать велосипед и бегать по гарантиям менять,

слушая сказки почему они поменять не могут.

Например есть фирменный 4U сервер, тихий и с нормальным охлаждением на E5 V1 в базе ниже $1K с нормальным аппаратным рейдом который можно просто в офисе поставить

Добавить туда память 48Gb DDR3 ECC Reg или выше и дисковую подсистему 2-4 300/600Gb SAS 15K + 2-4 HDD 2Tb SATA 7200

И вполне можно в $2K вписать даже по безналу с НДС

Это не супер-пупер новое но в течении 5 лет со всеми обозримыми задачами пионерии легко справиться

Если надо просто  наращивать память и дисковую подсистему

И не надо изобретать диких конфигов с SSD в рейд 0 и с мусорным БП

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

...

 

1. По БЖ зрозуміло, можете дати посилання на нормальну модель? Або модель яка зараз продається і можна сказати що вони нормальні.

 

2. Підкажіть по вінтах тоді, якщо на сервері планується SSD + 2 Tb в RAID 1:

- можливо буде нормальним варіантом взяти інтеловські SSD серверного класу, але наприклад тільки 1 шт., без рейду для віртуальних машин? А скажімо на 2ва інші вінти в RAID 1 робити резервні копії там що пару годин, як такий варіант, може бути?

- тобто вінти WD чорні оці, що пише для серверу це десктопний мусор? з реальною гарантією 5 років? В мене такі стоять в DVR для відеонагляду вже багато років і ще жоден не вийшлов з ладу; але які ж тоді порадите?

- і чому ви радите SAS 15K а не SSD серверний?

 

--

 

Саме основне, хто є нормальним постачальником з яким можна вести мову по серверах і який забезпечить їх нормальну сервісну підтримку? Я таких не знайшов!

 

І що значить нубосервер і завдання нубопіонерії?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Отакої! Так першим пунктом написали б, що вам абишо, тільки з ПДВ! "Все круто" буде завжди коштувати (трохи) дорожче, ніж ви зібрались витратити.

Я так скажу - з вашим підходом до критики ви повинні самі пройти шлях від десктопно-піонерського до серверного, ніхто вас не переконає. Самі це проходили - у чомусь виграли (дешевший старт), але глобально - тільки багато витраченого часу і нервів.

Ми ж не в Долині, тут є а-бренди за $$$, супермікри за $$, і б/у з ebay/списаних тут не самих нових, але перевірених і надійних серверів. Ну і десктоп...

 

По вашому вибору - csv це несерйозно, в 2ю блок через якийсь подовжувач, в 3ю - десктопний перекриває слоти, серверний як ви обрали SeaSonic (проти них нічого не скажу - круто, надійно, але зараз дуже дорого) - буде на 1 гвинті прикручений. Я вже не кажу що це не hotswap і не 2 модуля...

 

По гіпервізору - у майкрософта свої плюшки, у vmware свої - тут хто до чого звик. Мені теж ESXi більше підходить, до речі - 6.5 версія на флешку не хоче просто так вставати)

 

Бекапи - Veeam норм + критичні дані засобами ОС. Писати через годину віртуалки с SSD на HDD?  Снапшоти? Не простіше SSD в RAID1(10) на нормальному контролері і не городити псевдо 2-рівневий storage?

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Хіба наведені мною вінти реально не прослужать декілька років?

а смотря что на них делать. если активно писать что-то в 24/7 - вполне себе могут сдохнуть и за полгода. если в основном чтение - могут и 10 лет проработать. а могут и через полгода сдохнуть тоже. тут как повезет.

 

 

 

Ну на крайній варіант можна їх поставити в RAID 1 теж, що також збільшить продуктивність і надійність. Такий варіант на вашу думку вже допустимий?

рэйд1 будет намного надежнее.

 

 

 

Який процент надійності простих вінтів ссд і серверних можете сказати? Реально там 50%, а там 100% судячи по ціні? Якщо ні, невже рейду 1 не хватить для мінімізації ризиків?!

рэйда 1 - пожалуй хватит. а вот рэйд0 - идиотизм.

 

 

 

Чому FSP БЖ? Чим погані Seasonic?

да ничем не плохи, прекрасные БП, вот только цена не бюджетная.

 

 

 

який краще взяти 400 ват типу серверний 2У чи 650 ват типу десктопний вище дав посилання на моделі?

на деле большой разницы нет. смотрите по корпусу, какой влезет.

 

 

 

тобто вінти WD чорні оці, що пише для серверу це десктопний мусор? з реальною гарантією 5 років? В мене такі стоять в DVR для відеонагляду вже багато років і ще жоден не вийшлов з ладу; але які ж тоді порадите?

обычные десктопные, да.

 

и да, не рассчитывайте от серверных винтов/ссд некой волшебной надежности. дохнет все. от того, что из десктопных за гарантийный срок сдохнет каждый 30-й, а из серверных каждый 100-й - вам легче не станет, если он сдохнет у вас. статистика применима только для массового использования, а единичные случаи - лотерея.

 

потому - рэйд, + бэкап.

 

и да, серверный рэйд-контроллер потребует серверных винтов (из-за TLER - иначе на первом же бэде десктопный винт вывалится из зеркала).

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Опубліковано: (відредаговано)

...

 

Повторюся, кошти виділяю не я ). Я працюю в філіалі материнської компанії, материнська компанія виділяє кошти з певними умовами як їх можна потратити. Варіант давайте ми купимо за 2 тис. у.е. б.у. сервер 5 річної давності без гарантії або з гарантією декілька місяців - просто фізично не пройде. Ніхто такий варіант не затвердить, вже пробував по інших питаннях. Так що потрібно виходити з того що є! Я б з радістю придбав новий брендовий хороший сервер якби була така можливість, але її немає просто. А завдання є.

 

Для чого я б тут писав якби не хотів критики?) Просто чомусь критикують саме більше продавці старого заліза, причому без аргументів, бо так краще, бо то піонер бо то сьо тощо. Коли хочу конкретики що пропонують - пропадають.

 

Тобто ви згідні, що звичайних декстопних SSD в зеркало закинути буде цілком достатньо? Я розумію що вони менше протягнуть ніж серверного класу, але по надійності ж цілком допустимо?

 

І по корпусу в мене немає ліміту, мене і 4U влаштує.

 

 

...

 

Вот, це інша розмова, а не те що пишуть продавці... а то ніяк не міг зрозуміти чим Seasonic БЖ їм не вгодив і писали що десктопний мусор.

 

---

 

Тобто в загальному можна підсумувати наступним, якщо вінти ставити в RAID 1 і ще й робити час від часу бекап в NAS то невелике має значення чи це серверні чи ні при обмеженому бюджеті, правильно? Можна і звичайні SSD брати і звичайні HDD. Відповідно якщо часто будуть виходити з ладу (реально не хвататиме надовго їх ресурсу) то вже тоді можна буде задуматися і відповідно замінити їх на серверні варіанти, що не викличе проблем. А бюджет буде вже новий на той час і буде можливість щось проапгрейдити. Все правильно?

 

RAID контролер для початку використовуватиму вбудований в серверну материнку.

 

Я ще пізніше напишу, як матиму конкретний бюджет і щось виберу з мтаеринок, проців і т.д., можливо ще щось порадите і покритикуєте ). Дякую що приймаєте участь!

 

І ще підкажіть, а вінчестери SAS всі йдуть серверні? Їх ціна не дуже більше, якщо саме вони всі серверні то можливо їх краще розглядати?

Відредаговано AleksHr
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Чем готовый вариант плох? Первая же ссылка с розетки, $1к

https://rozetka.com.ua/artline_r51v01/p8021345/?utm_source=application&utm_medium=Android&utm_campaing=7.0&utm_userId=1489043

Самосбор будет по деньгам +- столько же, но с заморочками и вашим ручным трудом.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Чем готовый вариант плох? Первая же ссылка с розетки, $1к

https://rozetka.com.ua/artline_r51v01/p8021345/?utm_source=application&utm_medium=Android&utm_campaing=7.0&utm_userId=1489043

Самосбор будет по деньгам +- столько же, но с заморочками и вашим ручным трудом.

 

Ну, перше це чомусь в них більшість корпусів CSV йде в їх збірках, також би хотілося щось зібрати з IPMI. Доречі, всі пишуть що корпуса CSV - це несерйозно, але на тій же розетці чуть не половина серверів саме в корпусах CSV! Раніше щось не звертав увагу, зараз придивився і все саме так.

 

Я поки в роздумах, можливо і до готового чогось приглядатимусь. Але мене не лімітує розмір U по висоті, тому для чого переплачувати за мінімізацію всього.

 

 

 

 но с заморочками и вашим ручным трудом.
 

Так это  кайф для многих.  :D

 

 

Ви цілком праві, наразі я непроти ручної роботи по збірці, а навпаки за ). В мене буде ОДИН хороший сервер, а не 100 тому хотілося би мати детальне з ним знайомство ).

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

> до речі - 6.5 версія на флешку не хоче просто так вставати

Я про это не знал

Потому последних 10+ раз как ставил все прошло гладко как всегда  :rolleyes: 

 

Hint! Более того ESXi можно ставить на ту же флешку, откуда он инсталлируется 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

> до речі - 6.5 версія на флешку не хоче просто так вставати

Я про это не знал

Потому последних 10+ раз как ставил все прошло гладко как всегда  :rolleyes: 

 

Hint! Более того ESXi можно ставить на ту же флешку, откуда он инсталлируется 

Наверное мне где-то не повезло(

https://communities.vmware.com/thread/547093

Последний раз апгрейдил так: esxcli software profile update --depot=/vmfs/volumes/<my datastore>/VMware-ESXi-6.5.0-4564106-depot.zip -p=ESXi-6.5.0-4564106-standard

SSD на 64-128Гб, если достаточно корзин под диски, или даже sataDOM уже не стоят каких-то сильно больших денег, чтобы их нельзя было использовать под гипервизор, бонусом какой-то объем для образов.

 

Да, а еще можно на гостевую машину поставить гипервизор. У меня обычно задача произвести upgrade удаленно, подключив iso по ipmi.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

. В мене буде ОДИН хороший сервер, а не 100 тому хотілося би мати детальне з ним знайомство ).
 

То что один - очень плохо. Куда бежать если сдохнет?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

. В мене буде ОДИН хороший сервер, а не 100 тому хотілося би мати детальне з ним знайомство ).
 

То что один - очень плохо. Куда бежать если сдохнет?

 

 

Гарне запитання! На критичні комплектуючі візьму в 2Х розмірі, плюс є старі сервера, так як все буде під гіпервізором - зможу без великих складнощів порозкидати образи машин на інші слабкі і старі але ще робочі сервери.

 

Тому і хочу все детально вивчити і розібратися, щоб в разі чого був чіткий план дій. 2 сервера в кластер взяти немає можливості це залізний факт. Ваші пропозиції?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Тобто в загальному можна підсумувати наступним, якщо вінти ставити в RAID 1 і ще й робити час від часу бекап в NAS то невелике має значення чи це серверні чи ні при обмеженому бюджеті, правильно?

если рэйд программный (или фэйк рэйд набортный) - то да.

 

 

 

І ще підкажіть, а вінчестери SAS всі йдуть серверні? Їх ціна не дуже більше, якщо саме вони всі серверні то можливо їх краще розглядати?

все серверные. но на сата контроллере сас диски не заработают.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Опубліковано: (відредаговано)

Та це зрозуміло, є просто мамки вже з вбудованим сас контролером, щоб не купляти зовнішній.

 

Але підкажіть ще чи варто - взяти дешевий 4 портовий сас контролер за 2000 грн. якись там stlab і вінти SAS. Чи не варто і вже краще якщо не дорогоий SAS контролер то САТАшні вінти? Що краще?

 

І ціна на SAS вінти не дуже велика, на 10% може більша ніж SATA. Невже в них надійність на стільки більша незважаючи на мінімальну різницю в ціні? Тобто чи варто за ними гнатися в першу чергу?

Відредаговано AleksHr
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Придабти можна тільки нові речі по перерахунку з ПДВ. Ніякі б.у. не проходять. Який сервер готовий на СУЧАСНОМУ залізі можна взяти за таку ціну? Чому я чую реальні поради про морально застаріле залізо?

 

 

Это где такое написано?

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Придабти можна тільки нові речі по перерахунку з ПДВ. Ніякі б.у. не проходять. Який сервер готовий на СУЧАСНОМУ залізі можна взяти за таку ціну? Чому я чую реальні поради про морально застаріле залізо?

 

 

Это где такое написано?

 

 

 

Вимоги материнської компанії наразі саме такі. Поки змінити не можу.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Але підкажіть ще чи варто - взяти дешевий 4 портовий сас контролер за 2000 грн. якись там stlab і вінти SAS. Чи не варто і вже краще якщо не дорогоий SAS контролер то САТАшні вінти?

это будет SAS HBA, притом наверное 3Gbps. смысла нет в нем от слова вообще.

 

 

 

І ціна на SAS вінти не дуже велика, на 10% може більша ніж SATA. Невже в них надійність на стільки більша незважаючи на мінімальну різницю в ціні?

в случае одиночных дисков - лотерея.

 

и да, режим работы диска (температура, вибрации) пожалуй влияет на срок жизни куда больше, чем шильдик/интерфейсный разъем. ну не считая откровенно фейловых серий, типа сигейтов 11 и 14.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ну мені чомусь подобаються WD, сігейти щось давно не злюбив після Braracuda IV.

 

Я теж так думаю що вже краще сата, якщо немає крутого контролера сас. І страдати вибором серверних крутих дисків неварто, достатньо взяти хороші якісь і поставити в рейд 1 і мати собі спокій.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...