Перейти до

НКРЗІ "просубсидує" російських олігархів на 45 млрд грн


Рекомендованные сообщения

Національна комісія з регулювання у сфері зв'язку та інформатизації має намір продати частоти для впровадження стандарту зв'язку 4G за заниженими цінами.


Такі висновки випливають з результатів аудиту ринку стільникового зв'язку України, проведеного компанією Analysys Mason. На думку аудиторів, мінімальна вартість 1 МГц для великих мобільних операторів становить 12,167 млн грн. Однак, згідно з рішеннями НКРЗІ №132 і 264 від 14 березня і 23 травня поточного року встановлено такі ціни: 981 тис. грн за один регіон для частот діапазону 1800 МГц і 1,06 млн грн за регіон для діапазону 2600 МГц.


Така різниця в ціні зумовлена ​​тим, що НКРЗІ віднесла три найбільші бренди стільникового зв'язку - Київстар, Vodafone і Lifecell - до категорії "малі оператори", незважаючи на те, що сумарна кількість їх абонентів перевищує населення України.


Крім того, НКРЗІ має намір дозволити операторам зв'язку викупити велику частину частот за цінами, нижчими за ринкові більш, ніж у десять разів - згідно з рішенням Нацкомісії №190 від 11 квітня поточного року проведення тендера підміняється "правом першої руки". На практиці це означає, що оператори зв'язку заплатять за частоти 3,18 млрд грн. - замість "ринкових" 39,42 млрд грн.


Цікаво, що такими "пільгами" зможуть скористатися всі три найбільші стільникові оператори України. Які, до речі, належать російським олігархам - бренд Vodafone використовує компанія МТС Володимира Євтушенкова, Київстар належить Альфа-груп Михайла Фрідмана, а Lifecell - турецькому Turkcell, який також контролює Альфа-груп.


При продажу частот стандарту 3G ці компанії вже продемонстрували вміння "домовлятися" як з НКРЗІ, так і між собою - Київстар поступився найпривабливішим лотом із запропонованих компанії МТС, а та, в свою чергу, поступилася "Альфа-Груп" двома лотами, які залишилися, і які розподілилися по одному на Київстар та Лайф.


Раніше голова НКРЗІ Олександр Животовський пообіцяв, що тендер з продажу частот для впровадження стандарту зв'язку 4G в Україні буде проведений не пізніше жовтня 2017 року.


 


Слито тут


 


p.s.


А не слабо так просто подарить "малым операторам" практически 1,5 миллиарда баксов США. И при этом нагибать всех остальных. Интересно НАБУ или САП заинтересуються таким "пассажем".


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Вы знаете мою сильную "любовь" к кацапскому бизнесу в Украине, но статья написана криво и местами высосана из пальца.

 

Какие к хуям рыночные цены, если не было публичных торгов по этим частотам ?  Какие рыночные в условиях кацапской монополии в мобильной связи ?  почему 1,5 ярда грина, а не 2,5 или 0,75 ?  

 

3G лицензии вся гроссен-тройка получила в 2015 году за те же 100+ лямов грина каждую, что и планируется взять за 4G.

 

За GSM лицензии нихера не платили вообще, т.к. не было рынка и компании (юмс и киевстар) были изначально государственные. Сейчас за GSM платят ежемесячно в зависимости от полосы частот. Больше всех платит  киевстар - 3 ляма грина в месяц, а мтс с лайфом еще около 2-2,5 лямов грина, итого по году ВСЕ ТРИ опсоса платят в бюджет около 60+ лямов грина за частоты под GSM.

 

Я бы здесь напирал на заградительных условиях для инвестиций в LTE и создании тепличных для кацапских опсосов.  Вынуть и положить 100 лямов грина за лицензию сходу - это дох#@ и альтернативному кацапским опсосам оператору будет трудно появиться. 

 

Необходимо ввести не покупку лицензии сходу на 15 лет за 100+ лямов грина, а плату за частоты, как сейчас сделано для GSM, и тогда LTE будет построен быстро + появится альтернативные операторы.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Интересно НАБУ или САП заинтересуються таким "пассажем"

 

ГПУ заинтересовалась. 

У "защитника" связи в Украине- Данченко истерика.

Відредаговано Mr. Alex
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

один хрен, в конечном итоге за все заплатят абонены

е$#ть, чудеса экономики. Мы и не знали, сэнсэй, таких великих истин

 

 

 

Ну, как собственно и всегда, платит за все лох. А шо вас смущает?
 

чего как лох покупаешь хлеб в магазине за овердохуя ? беги по-дедовски выращивать пшеницу, а потом молоть вручную и печь сам в печи на дровах из лесу.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

×
×
  • Створити нове...