Перейти до

Порадьте мережеве обладнання для організації


Рекомендованные сообщения

Наразі необхідно замінити старе обладнання на нове. Є невелика організація, близько 40 ПК, декілька серверів, відеонагляд тощо.

 

Питання по мережевому обладнанню.

Провідна. Наразі стоїть в центрі доісторичне шасі Cisco Catalyst 4006 зі всіма модулями, цей монстр споживає майже 500 ват і має лише 100 мегаібтні порти.

Безпровідна. Використовуються домашні роутери TPLINK з DDWRT розділена на вільну та захищену мережу.

 

Потрібно зробити приціл на майбутнє та встановити сучасне обладнання корпоративного рівня. Потрібна допомога по вибору обладнання, так як це спецефічне питання і мало хто в такому розбирається більш детально.

 

Я розглядаю наступні варіанти, між якими ще не оприділився:

Безпровідна мережа. Будинок 2 поверхи 2500 квадратів, більшість стін на поверхах гіпсокартонні. Потрібен безшовний роумінг з захистом, можливістю різні мережі пускати через різні Vlanи. Тобто планую відкриту мережу обмежети тільки доступом в інтернет (корпоративний доступ повністю заблокувати) в окремий влан, а корпоративну відповідно також в окремий влан + можливо ще якась автентифікація. Для безкоштовного варіанту було б ідеально, якби була можливість показу якихось сторінок з рекламою час від часу, або необхідність ручного підтвердження. Тобто приходить клієнт, заходить в інтернет - а там пише реклама + підійдуть до хостес для надання доступу в мережу. Відповідно в хостес планшет з можлвістю зручного натискання - так дозволити.

Або порадьте свій варіант приблизно такої конфігурації. На крайній випадок хватить тільки безшовного роумінгу. Через WiFi працюватимуть деякі сервери (мультимедіа) дл япоказу реклами, можливо і деякі камери, тому конфігурація має бути відповідна.

 

Це я пишу для розуміння що потрібно, розглядаю наступні варіанти, по опису бачу підходять мені практично всім, те що tplink не має AC (4 шт. всього з мережевим підключення до гігабітних портів, або 100 мегабітних + пое):

1. TP-LINK EAP220 (https://rozetka.com.ua/ua/tp_link_eap220/p6007215/).

2. Ubiquiti UniFi AP AC Long Range (https://rozetka.com.ua/ua/ubiquiti_unifi_ap_ac_long_range/p9948418/).

 

Провідна мережа. Потрібні гігабітні порти для серверів + 100 мегабітні для користувачів. Свічі з можливістю стикування бажано. Користувацькі повинні підтримувати ACL для блокування портів, айпішок тощо при якихось проблемах. Всі підключення планую зробити з Port Isolation + VLAN на групи користувачів, щоб доступ був в кожного користувача тільки через основний шлюз, а не напряму між собою. По замовчуванню всі користувачі попадають в гостьовий влан, після авторизації через IEEE 802.1x в корпоративну мережу з іншим влан.

Для цього я вибрав наступні моделі:

1. TP-LINK TL-SL5428E (https://rozetka.com.ua/ua/tp_link_tl_sl5428e/p156883/), вони можуть стикуватися в один інтерфейс + між собою гігабітними портами, таких взяти планую 3 шт. (2 хватить по портах + 1 запасний). По опису всміють все що мені потрібно.

2. TP-LINK TL-SG2216 (https://rozetka.com.ua/ua/tp_link_tl_sg2216/p6025347/) 16 портів гігабітних для серверів, він простіший, як я бачу без ацл, але для серверів це не суттєво думаю.

Їх об'єднати між собою через декілька гігабітних кабелів (щось типу bonding, забув назву).

 

Хто робив щось подібне або працював з цим обладнанням? Можете щось порадити?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
  • Відповіді 87
  • Створено
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

да тут каждому нада пива кто отписался)

судя по тому что на тплинки засмотрелись то бюджет ваще галяк... 

тут надо делать проект сети с учетом существующей инфраструктуры и хотелок будущего...

 

свитч серваков hp1920, свитчи юзверей hp2650 - самый простой вариант ИМХО

вафля Ubiquiti рассматривать...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

HP бачу вже зняті з виробництва. Підходит варіант тільки НОВІ по перерахунку з ПДВ. Які є варіанти з сучасних?

 

Ну бюджет на центральні свічі в районі 20 000 грн. і на точки доступу 10 000 - 15 000.

 

Справа не тільки в бюджеті. Просто це все я написав з конкретним запасом... Реальна нагрузка може бути це хай 40 пк, з них всі офісні які практично не дають нагрузки, хіба бекапи з деяких вночі будуть братися + бекапи між серверами.

А по точках вайфай це теж з дуже великим запасом. Максимальна к-сть клієнтів всіх точок напевно ніколи 50 шт. не перевищить, а в середньому 10-20 і то більшість смартфони. 4 шт. планую для покриття (різні поверхи і сторони будівлі).

 

То чи є зміст брати супер дорогі точки доступу і круті свічі? Хочеться просто щоб вони коректно всі між собою працювали і коректно виконували ті функції що вказані в описі.

 

tplinkи хіба нстільки погані? Це все що я написав не soho, а корпоративного рівня...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Я би з радістю, я розумію що треба і знайшов підходящі варіанти. Але там немає реальних відгуків тих хто розуміється в цьому! Я з таким обладнанням фізично не працював, не знаю як воно себе веде, чи все працює і т.д. Де можна знайти таку інформацію?

Тому написав тут, можливо в когось була ж така ситуація і впроваджував подібні рішення чи працював з подібним обладнанням.

 

І чи настільки поганий тплінк корпоративного рівня також інфи немає ).

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

http://h17007.www1.hpe.com/us/en/networking/products/switches/switch-selector.aspx?line=aruba#.WVX_uydSCUk

 

наверное поэтому и нет отзывов что их не используют в корпорациях... 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Опубліковано: (відредаговано)

Ок, гляну по HP. А можна взнати чому так ніхто не люить тп-лінки? Я щую що вони фігові ще дуже давно, так як і длінки. Але вже пройшло ж купу років, можливо щось достойне випускають?

 

Є практичне впровадження їхньої продукції з негативними відгуками? Чи просто ніхто не користується за традицією бо колись було г.?

Відредаговано AleksHr
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Радио - https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Hotspot поверх https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CAPsMAN

Точки доступа https://routerboard.com/RB962UiGS-5HacT2HnT или https://routerboard.com/RB952Ui-5ac2nD смотрите в свой бюджет.

Контролер доступа https://routerboard.com/RB3011UiAS-RM или https://routerboard.com/RB2011UiAS-RM  смотрите в свой бюджет.

 

Коммутаторы смотрите лучше длинк, опять таки исходя из бюджета  http://www.dlink.ru/u/products/1/2020.html или http://www.dlink.ru/u/products/1/1558.html на доступ и к примеру http://www.dlink.ru/u/products/1/2046_b.html в ядро.

Відредаговано Mikca
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

І чи настільки поганий тплінк корпоративного рівня також інфи немає ).

 

Та не сильно он поганий, не парьтесь. Более дорогие решения будут в первую очередь лучше более навороченным функционалом, но если он вам нафиг не нужен - зачем платить больше? Ну и по надежности может на чуть-чуть хуже, но именно на чуть-чуть. Как решение для мелкого офиса на 40 рабочих мест вполне жизнеспособен.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Їх об'єднати між собою через декілька гігабітних кабелів (щось типу bonding, забув назву).

 

Агрегирование мабуть. Чи вы шото другое имели в виду?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

По вай-фаю у себя в офисе я остановился на UniFi AC LR - там очень легко все и красиво настраивается и потом расширяется.

С Capsman не всё так красиво. Но если микротик - то уж лучше Wap AC. Ну или Hap AC, но второй дороже (из-за доп.портов и SFP), хотя вай-фай у него практически такой же, как у Hap AC - у меня дома оба, разницы в покрытии и тд не вижу никакой.

Lite всякие точно не берите.

 

Да и нет у Микротика бесшовного роуминга. А у Uni-Fi только в серии Pro, если память не изменяет.

В принципе тут на форуме обсуждали сравнительно недавно решения по вай-фаю, но там ценник явно в Ваш бюджет не впишется.

 

Бесшовный Вам точно нужен? У Вас что, постоянно все туда-сюда бегают одновременно говоря по ип-телефонии %)?

По свичам - случайно мультикаст не будет массово гонятся? Если да, то придется другие свичи рассматривать.

Также зачем смотреть на 16-24 портовые свичи, если у Вас заведомо больше нужно?

В тот же стек лучше 2 48-ми портовых собирать чем 4-6 16-24портовых...

Почему сразу не 1Г? Учтите, что 100М - это копирование по сети всего 12Мбайт/сек - а у Вас ведь еще и сервера, и камеры, и потоковое...  и бэкапы по сети наверное будут?

И смысл в AC точке при локалке в 100М какой?

Відредаговано BlackVS
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Їх об'єднати між собою через декілька гігабітних кабелів (щось типу bonding, забув назву).
 

Как правило бондинг не увеличивает скорость одного потока, а увеличивает общую пропускную. Хотя там надо смотреть конкретные режимы - есть такие, что случайным образом пакеты перекидывают по разным каналам.

Но лучше бы взять свичи, у которых есть 1-2 10Г порта и не морочить себе потом голову вопросами "а почему оно хреново работает". Уже проходил через это %)

Плюс если есть сервера виртуализации - закинули бы один 10Г порт прямо на сервер...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Тобто приходить клієнт, заходить в інтернет - а там пише реклама + підійдуть до хостес для надання доступу в мережу. Відповідно в хостес планшет з можлвістю зручного натискання - так дозволити.

Проще всего на UniFi - там можно гостевой портал (Guest portal) с HotSpot, ваучерами и тд...

Только не забудьте тогда про UniFi Cloud Key - это может быть как отдельный сервер (сами можете поднять - на сайте производителя можно скачать нужный софт), так и отдельно купленная и вставленная в свободный порт свича "свистулька":

https://www.ubnt.com/unifi/unifi-cloud-key/

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

По вай-фаю у себя в офисе я остановился на UniFi AC LR - там очень легко все и красиво настраивается и потом расширяется. С Capsman не всё так красиво. Но если микротик - то уж лучше Wap AC. Ну или Hap AC, но второй дороже (из-за доп.портов и SFP), хотя вай-фай у него практически такой же, как у Hap AC - у меня дома оба, разницы в покрытии и тд не вижу никакой. Lite всякие точно не берите.
 

 

Мікротік не розглядаю, розглядаю UniFi AC якраз і TP-Link EAP245 і TP-Link EAP320. Функціонал +/- і ціна така ж кругом бажано ставити програмний контролер (не проблема, сервер є). Читав огляди цілий день і поки не оприділився остаточно. Казати що тп-лінк фігня ним не користувавшися - не потрібно.

 

 

 

Бесшовный Вам точно нужен? У Вас что, постоянно все туда-сюда бегают одновременно говоря по ип-телефонии %)?
 

Ну це я напевно маю на увазі розумний час переключення, тут в обох своя технологія при якій випадають декілька пакетів. Є огляд, де в тплінка при переключення і пінгу пропадає лише 1 пакет. 0 час простою як в мобільщиків не обов'язково, на тплінках навіть в скайпі відео не переривається, як і на Ubn.

 

 

 

По свичам - случайно мультикаст не будет массово гонятся? Если да, то придется другие свичи рассматривать. Также зачем смотреть на 16-24 портовые свичи, если у Вас заведомо больше нужно? В тот же стек лучше 2 48-ми портовых собирать чем 4-6 16-24портовых...
 

Мультикаст ні. Я розглядаю 24 портові + мінімум 2 а бажано 4 гігабітних порта. Чому я хочу такі а не 48 портові? Щоб фізично мати в запасі, якщо якийсь з них вийде з ладу. А що робити якщо 48-52 портовий глюкане, а все потрібно тут і зараз? Бюджет 2 таких взяти на запас явно не дозволить та і не розумно це. А так в стеку, все централізовано, завжди є запис в разі чого.

Трафіку буде голяк, хіба бекапи і в майбутню ІП камери до 10 штук. Можливо VoIP теж в майбутньому.

 

 

 

Почему сразу не 1Г? Учтите, что 100М - это копирование по сети всего 12Мбайт/сек - а у Вас ведь еще и сервера, и камеры, и потоковое...  и бэкапы по сети наверное будут?
 

Для звичайних користувачів це більше ніж треба. По роботі лише документи кидаються і скани, для чого тут гіг? Хороший гіговий свіч коштує на порядок більше ніж такий 100 мегабітний + декілька гігових портів. Все сервера планується підєднати в окремий гіговий свіч і 2-4 портами паралельно в ці ж для доступу.

 

 

 

И смысл в AC точке при локалке в 100М какой?
 

Ну блін я ж не просто так пишу?) Звичайно точки доступу будуть підключені в гігові порти! Точок планується всього 4 тому портів повинно вистачити 24*3=72 по 100 і 4*3=12 по 1000. По 2 між собою це 6 + 4 точки + 2 до свіча серверів.

 

 

 

Как правило бондинг не увеличивает скорость одного потока, а увеличивает общую пропускную. Хотя там надо смотреть конкретные режимы - есть такие, что случайным образом пакеты перекидывают по разным каналам. Но лучше бы взять свичи, у которых есть 1-2 10Г порта и не морочить себе потом голову вопросами "а почему оно хреново работает". Уже проходил через это %) Плюс если есть сервера виртуализации - закинули бы один 10Г порт прямо на сервер..

 

Це зрозуміло, більше і непотрібно. Всі сервера між собою напряму будуть спілкуватися, а юзерам каналу до серверів в 2*1 гігабіта хватить ще на 10 років вперед. 10 г також немає необхідності.

 

 

 

Проще всего на UniFi - там можно гостевой портал (Guest portal) с HotSpot, ваучерами и тд...
 

Бачив в тплінка ж все аналогічно, через то їх і розглядаю!

 

 

 

радио в топку только кабель, тем более он там есть и нужно поменять коммутаторы и маршрутизатор
 

А це до чого? А планшети як кабелем підключити? Є робочі місця працівників, а будуть також відкриті зони для клієнтів + робочі планшети, з якими працюють з клієнтами.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Интересно, там на 40ПК будут гонять 0-24 фильмы по лану?

 

Ні, в тому то і справа! Що я не хочу брати супер круте обладнання, а розглядаю той же тплінк який повинен повністю справитися з таким завданням і вийти недорого. Просто дешевшого і простіше обладнання практично немає ), хіба якась повна єрунда.

 

Я ж і пишу про невелику нагрузку. 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

понимаешь в чем дело, сколько имел дел с хюлитами - пашут гады безотказно, таки не даром гарантию дают на них "анлим"... у длинков и тплинков насколько известно блоки питания любят выходить из строя... 

 

у самого по станция разбросаны hp2524 и hp1810-24, в центре стоят hp1920-24 под сервера, оптические линки, и три hp2650 для юзверей и я даже не думаю что какой-то свитч вылетит.... от всех длинков сдыхался, остался один 3 уровня пока шлюз не купят на замену... 

 

вафли не знаю как сегодня, раньше циски не плохо корпоративный сегмент крыли... 

 

берите тплинки - потом расскажите...

 

по теме тут нада схему ваять с привязкой к зданию + разрисовывать что с чем вы хотите подключать и как, от этого и выбор оборудования брать...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Я ж і пишу про невелику нагрузку. 

Любіе адекватные недорогие свичи на 100 мегабит. Желательно с 1 гбит портом, потом связать все гигабитным свичем + туда же серваки. Для 1С и 99% офисного барахла хватит надолго.  Если ультраважного/кровьизносу/0-24 ничего не крутится то нет смысла в свичах уровня оператора. . Ви-Фу конечно лучше UniFi , хорошая штука.

Ps. А на сэкономленные деньги приобретайте автомобиль Москвич купите УПСы на активку. Нынче грозы, свет гасят, вольтаж скачет... На ПК ставят вот, а на активку тупо забивают. Потом как епнет молния рядом, будете в магазин нестись за пачкой сетевух в компы.

Відредаговано SySOPik
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Вот не помню точно модели, но валяется штук 4-5 дохлых хьюликов, на паре точно мозги улетели, на паре блоки питания... это из 20 сейчас работающих. С гарантией никто не заморачивался, так и валяются.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Может посмотрите FoxGate с Депса? Там можно подобрать акционное оборудование - помоему S6324-s4 стоит около 5 -7 тысяч гривен. Гигабитник есть модель с ПОЕ. По качеству наверно не хуже Тупариков...

У меня работают уже который год, тоже при  небольшой нагрузке. Да и брать стоит уже 1Гб и не морочить себе голову.

Відредаговано Alex_Chu
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

понимаешь в чем дело, сколько имел дел с хюлитами - пашут гады безотказно, таки не даром гарантию дают на них "анлим"... у длинков и тплинков насколько известно блоки питания любят выходить из строя... 
 

 

Цілком згідний, але ціна на порядок дорокша. І зовсім же не факт що ті ж тплінки рівня корпоративного будуть працювати гірше.

 

 

 

по теме тут нада схему ваять с привязкой к зданию + разрисовывать что с чем вы хотите подключать и как, от этого и выбор оборудования брать...
 

 

Я ж здається все описав більш менш ). Я прекрасно розумію що мені потрібно і скільки, лише хотів поради на рахунок моделей і виробника... і практичного використання обладнання, тому що це такі нюанси дуже важко їх спрогнозувати.

 

 

 

Любіе адекватные недорогие свичи на 100 мегабит. Желательно с 1 гбит портом, потом связать все гигабитным свичем + туда же серваки. Для 1С и 99% офисного барахла хватит надолго.  Если ультраважного/кровьизносу/0-24 ничего не крутится то нет смысла в свичах уровня оператора. . Ви-Фу конечно лучше UniFi , хорошая штука.

 

Ну це ясно, я написав приблизно в першому пості що я розглядаю з тих же тплінків, там якраз все є і недорого, можна дозволити собі і запасний комплект.

 

Ps. А на сэкономленные деньги приобретайте автомобиль Москвич купите УПСы на активку. Нынче грозы, свет гасят, вольтаж скачет... На ПК ставят вот, а на активку тупо забивают. Потом как епнет молния рядом, будете в магазин нестись за пачкой сетевух в компы.
 

 

Облднання все знаходитиметься в серверній, взагалі це все, крім точок доступу. Але вони також будуть мати прямий лінк з серверної через ПОЕ і відповідно UPS.

 

----

 

Може важливо, це все береться в серверну в 2 поверховому будинку, де і знаходиться організація. Все обладнання буде підключено через дбж типу APC SMX750I з додатковими акумуляторами. З серверної розкинуті лінки по всьому будинку.

 

Реалізовано буде влан для управління, влан для серверів і різних сервісів, влан для безспродвіних клієнтів, для гостьвоих безпровідних, для дротових корпоративних, дротових гостьових. По замовчуванню всі користувачі попдаюать в гостьвоий влан, а після авторизації 802.1X в корпоративний. Доступ між всіма буде обмежено через порт ізолейшен і відповідно вже далі кому який треба на основному шлюзі. Тобто хочеться влани, елементарні асл, щоб можна було заблокувати при вірусних атаках типу як була порти на рівні мережевого обладнання і т.д. і т.п.

 

Доречі, в центр все ж таки не планую брати L3 для маршрутизації, а буде сервер з Xeon 3XXX останній якийсь і гігабітні плати хороші, псі-х, по 1-2 на кожен влан. Може ідея і не дуже, але хочу налаштувати саме так, тому що знаю як ). Просто нагрузка по к-сті пакетів буде невелика.

 

Швидкість в оснвному потрібно - щоб можна було скоро зробити бекапи, скоро щось завантажити з мережевого ресурсу і т.д. Але це все точкове навантаження а не постійне.

 

---------

 

Чому я сюжи звернувся, тому що практично не працював з теперішнім обладнанням, тому і питаю що і як зараз в цьому плані.

 

Доречі а як вам Cisco Catalyst 4006 шасі? В мене такий монстр стоїть... це реально монстр... більше ніж 500 ват при нагрузці 50 портів... з 300+, 3 бж.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
1. TP-LINK EAP220 (https://rozetka.com....ap220/p6007215/). 2. Ubiquiti UniFi AP AC Long Range (https://rozetka.com....range/p9948418/).

 

Тплинк -это вообще домашняя точка  доступа.  В этой модели нет 802.11ac, не тянет нагрузки от десяток+  юзеров, не роуминга и много чего другого.  Вам  нужна точка доступа SME ( Enterprise).

UBNT UNIFI АС получше будет чем ТПлинк, это Enterprise и  UniFi AC Pro получше будет чем АС Long Range по нагрузочной способности.

Но у UniFi нет handover ( роуминга) . В старых моделях был  ZeroHandoff он он требовал что бы все ТД работали на одной частоте, а это невозможно- ТД сами себя глушат .

И роуминг нужен не столько чтобы перемещаться между ТД с  минимальным временем переключения. Это самое большое заблуждение неспециалистов. Роуминг ( как handover ) нужен чтобы клиент управляемо  перемещался между точками без 1) дисконектов от сети  по L2/L3, 2) повторной аутентификации при смене ТД  3) редиректа при смене ТД на стартовую страницу приглашения/авторизации и др. 

И UniFi AC Pro хоть и Enterprise , но также слабо держит нагрузку скажем 20-30 клиентов. Если таковая будет, то Unifi будет валиться .

Из Unifi назгрузку держит Unifi AC HD (802.11ac wave 2 ) но цена $350. И по прежнему у UniFi нет handover.

Микротик - это тоже мелкофисный , слабомощный по радио, не держит нагрузку 10+ клиенитов, без роуминга ( капсман роуминг не обеспечивает) , без WPA2 EAP ( через Радиус). И к тому же режет скорость даже для одного клиента. Почему х.з, баг какой то.

Лучшим относительно бюджетным решением  вашей задачи будет двухдиапазонный Cambium E400 ( $210). У него есть все что надо для задач Enterprise , включая handover без контролера,band steering 2.4 в 5 ГГц и др. . Он хорошо держит нагрузку  70-80 клиентов ( до 100). Есть также новейшие ТД  E401 ( 802.11wave2   2:2x2 MIMO) на 500 грн дороже чем E400. А если нужно наиболее продвинутое решение по нагрузке - E600 802.11ac wave2   4:4x4 MU MIMO,  - 2 передатчика MIMO  2x2)- $350.

Кроме Камбиум подойдет Cisco Meraki, но будет в 3-4 раза дороже  примерно с тем же функционалом и нагрузочной способностью как у Cambium.

Вообще ТД для вашей задачи дешевле  $200  даже и не смотрите. ТПлинки, асусы,длинки,  эдимаксы для задач Enterprise-  это мусор. Работать не будет, но вы об этом узнаете потом, когда дадите нагрузку.

Відредаговано Alver
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Тплинк -это вообще домашняя точка  доступа.  В этой модели нет 802.11ac, не тянет нагрузки от десяток+  юзеров, не роуминга и много чего другого.  Вам  нужна точка доступа SME ( Enterprise).
 

Хм, тобто те що вони пишуть, що це рівень ентепрайз то просто брешуть? Це рівень SMB. Це я як для прикладу написав модель, зараз схиляюся якщо з них то EAP320. Там вже все є + всі нові технології.

 

 

 

Лучшим относительно бюджетным решением  вашей задачи будет двухдиапазонный Cambium E400

Подивився, нажаль там управління в хмарі, що категорично неприпустимо. Чи є можливість встановлення в себе контролера? Не знайшов.

 

Ви звичайно не повірити, але зараз трудиться 2 tplink 841nd, які просто мають один SSID і пароль одинаковий, які коштують цілу фігню, куплені років 5-6 назад... Стабільно 10-30 клієнтів, в основному планшети і смарти, проблем не було. Але хочеться рішення краще і з прицілом на майбутнє. Правда на прощивці DD-WRT.

 

---

 

Що стосується ТПЛІНКА, в них гарантія на все обладнання рівня SMB 5 років! При виході з ладу чогось відразу відправлять на заміну нове! Сюди вхдять і комутатори, і точки доступу. Плюс телефонна підтримка.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від Kapranov
      Всім привіт. Вже декілька місяців ніяк не можу побороти проблеми з мережею в офісах. Ситуація така. Є мережа, на вході стоїть Mikrotik, далі звичайний TP-Link 1024, від нього підключені клієнти по кабелю + 8 точок UniFi. До певного часу ніби все працювало не ідеально, але відносно терпимо. Приблизно пів року тому почалися люті проблеми з мережею по Wi-Fi. Швидкість максимально не стабільна, від 30 мбіт/с могла впасти до 0.1 мбіт/с під час заміру. Грішив на точки доступу, скидав налаштування, налаштовував по новому, зняв всі шейпери, обмежень немає абсолютно. Час від часу до точок неможливо підключитися, хоча є покриття, іноді їх взагалі не бачить. Нещодавно вирішив встановити звичайний роутер, попередньо відключивши все, що було в TP-Link. Результат аналогічний. Мережа зникає, телефони її бачать через раз. На iPhone іноді свариться, що канал переповнений і не може підключитися (вдома , цей самий роутер працює без проблем). Wi-Fi аналізатор (на телефоні) показує близько 5-ти мереж, обрав оптимальний канал, але результату не помітив. 
      Не розумію, що може вбивати на стільки сильно мережу. Побутових приладів, які могли б видавати 2.45 ГГц (мікрохвильові печі і т.д.) немає. Є декілька датчиків руху в кожному офісі по 1 шт., але не впевнений, що вони так можуть глушити, вони були і раніше, коли все працювало.
       
      Можливо є рекомендації чи поради?
    • Від dudeden
      Добрый день. Есть такая непонятная штука.
      Настроил из двух микротиков CapsMan. Все работало, все хорошо. Вчера зашел в настройки на контроллере и увидел что в разделе RemoteCAP у меня висит еще один CAP соответственно и в Radio висит от него интерфейс. По Remote CAP Identity я догадываюсь где находиться эта точка и если просканить с ее интерфейса ближайшие точки кторые она видит то понимаю что точка находиться от меня 1 км. 
       
      Как такое может быть?
    • Від petoner
      Всім привіт. Підкажіть wifi антену з великою відстанню роботи 10-15км. Тобто, я хочу мати можливість підключити антену до свого tplink адаптера (або ж порадьте антену з адаптером комплекті), який підключаю до ноута, і побачити всі точки доступу в радіусі 10-15 км. Якщо щось таке є то порадьте, або ж підкажіть антену з максимальною дальністю.
       
    • Від Diter_ua
      Продам управляемый коммутатор.
      4 сфп порт
      24 медных гигабитных
      без пароля.
      Хотелка 2500 грн. Торг


    • Від Rom1sh
      продано
       
       


×
×
  • Створити нове...