Перейти до

Будьте обережні: Фінмоніторинг від 15 тис. грн


Рекомендованные сообщения

Без мониторинга - операции до 15 000 грн

Операции физических лиц в сумме до 15 000 грн не подпадают под мониторинг. Если сумма транзакции выше, банк вправе затребовать документальное подтверждение источника происхождения денег клиента.

 

"Если клиент проводит рисковую операцию, согласно нормативам НБУ, банк не только откажет в проведении этой операции, но и сообщит о попытке ее проведения. Поэтому граждане обязаны не только отвечать на все вопросы банковского специалиста, но и подтверждать свои сделки многочисленными документами" 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Ну так  покажите что вы ФОП  и ладушки .

Банки хотят декларацию + квитанцию №2.

Но сомневаюсь, что в случае отказа что-то куда-то пойдет.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Отказа чего? Сказано что:

Згідно з Постановами НБУ № 351 / 417 , що набули чинності з початку 2017 року, та Законами N 2121-III , N 1702-VII усі банки повинні отримувати та підтримувати у актуальному стані відомості щодо своїх клієнтів:

Но нигде не указано что я ОБЯЗАН надавати цю информацию. Пусть обращаются в налоговую и ОТРИМУЮТЬ.

Відредаговано vaz02
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Получается, если я со своей карточки привата скидываю 20.000 на карточку привата матери/друга/девушки, это уже будет проблемой?

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

ещё с конца 16го все кидают по 14980

кто как) не которые просто в криптовалюте скидывают минуя все фин. мониторинги и.т.п 

 

хотя как быть тем у кого стоимость аплинка за 15 000 грн в месяц?  платить ему частями ? 

Відредаговано Земеля
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Похоже на очередной вброс :)

На всех сайтах ссылки на новость на Лиге. На сайте Минфина есть только апрельские новости по данному поводу, где утверждена ставка 150тыс.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

На сегодня есть ограничение в 150к. Любой платеж свыше 15к требует аунтификации(копия паспорта), но и только.

Страшилки про подтверждение доходов придуманы прессой, в сентябре делал кучу платежей как частное лицо, максимальный - 63к один платеж, никаких вопросов у банка не возникло.

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Я так міркую, підтвердження потрібне при готівкових операціях через банківські установи:

1. Наприклад коли ви принесли гроші на депозит....

2. Наприклад коли купляєте нерухомість, авто або іншу дорогу річ за нал. через банк...

3. Наприклад коли робите переказ нал. через касу...

4.  ....

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Я так міркую

Повторюсь, на сегодня ничего не нужно ни при каких операциях.

 

Вспомнил. Мало того, месяц назад убрали и ограничение в 150к для физлиц - сейчас по идее вообще кроме авторизации при платаже ничего не нужно.

Відредаговано KaYot
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

Я так міркую

Повторюсь, на сегодня ничего не нужно ни при каких операциях.

 

Вспомнил. Мало того, месяц назад убрали и ограничение в 150к для физлиц - сейчас по идее вообще кроме авторизации при платаже ничего не нужно.

 

Убрали - на вывод за границу. Про внутренние операции - речи не шло.

 

 

Еще настораживает в статье: 25 мая 2017 года НБУ утвердил изменения

А вспомнили почему-то только сегодня ))) Кто-то готовится к выборам. Думаю через пару дней начнут пропихивать законопроект, чтобы убрать это :)

Відредаговано masters
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

На "Українській правді" перечитав серію статей на цю тему. З яких зробив висновок, що операції в 150 тис. автоматично підпадають під фінмониторинг. Або навіть менші суми з ознаками фіктивності операцій. А сума до 15 тис. грн це межа до якої фінмоніторинг не звертає уваги. Ні про які заборони чи обмеження в залежності від сум мова не йде.

перелік критеріїв для виявлення клієнтів, фінансові операції яких містять ознаки фіктивності.

 

Загалом поки можна не паритись цими змінами, потрібно просто про них знати та відслідковувати подальший розвиток. А він буде, підготовчі роботи ведуться...

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

хотя как быть тем у кого стоимость аплинка за 15 000 грн в месяц? 
 

А как быть если банк откажет при переводе налогов?  :D

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

56. Банк повинен здійснювати ідентифікацію та верифікацію особи, яка не була раніше ідентифікована та верифікована, якщо така особа звернулася для отримання переказу готівкою на суму, що дорівнює чи перевищує 15000 гривень або суму, еквівалентну за офіційним курсом гривні до іноземних валют і банківських металів зазначеній сумі, у тому числі в іноземній валюті, банківських металах, інших активах, одиницях вартості, але є меншою за суму, передбачену частиною першою статті 15 Закону, на підставі офіційних документів або засвідчених в установленому порядку їх копій.


Ідентифікація особи, яка звернулася для отримання переказу, здійснюється в порядку, установленому в пункті 55 цього розділу для фізичної особи - ініціатора (платника) переказу, що здійснюється без відкриття рахунку.



..


 


У разі виникнення підозр щодо клієнтів, які здійснюють переказ без відкриття рахунку на суму, що дорівнює чи перевищує 15000 гривень або суму, еквівалентну за офіційним курсом гривні до іноземних валют і банківських металів зазначеній сумі, у тому числі в іноземній валюті, банківських металах, інших активах, одиницях вартості, але є меншою за суму, передбачену частиною першою статті 15 Закону, або якщо такі фінансові операції підлягають фінансовому моніторингу, банк зобов'язаний здійснити вивчення таких клієнтів, у тому числі встановити факт належності клієнта або особи, яка діє від його імені, їх кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), вигодоодержувачів до публічних осіб, до осіб близьких або пов'язаних з публічними особами.


Банк зобов'язаний підтверджувати вжиті заходи та отримані результати щодо ідентифікації, верифікації, вивчення клієнта [у тому числі оцінки (уточнення оцінки) фінансового стану], уточнення/додаткового уточнення інформації про клієнта, поглибленої перевірки клієнта, наданої клієнтом/представником клієнта/особою, від імені або за дорученням чи в інтересах якої проводиться фінансова операція, інформації на підставі офіційних документів та/або інформації, одержаної від клієнта (представника клієнта) і засвідченої ним, а також з інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою).


 


http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/v0417500-15/page2


Відредаговано apl
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

Повторюсь, на сегодня ничего не нужно ни при каких операциях.
 

Надо как минимум при инвестировании 3+ квартиры за год, требуют показать доход покрывающий все квартиры иначе не заключают договор. Но там совсем друге суммы ))

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

 

 

передбачену частиною першою статті 15 Закону

В тій же частині:

"та має одну або більше таких ознак:"

далі перелік 17 ознак.

1) переказ коштів на анонімний (номерний) рахунок за кордон і надходження коштів з анонімного (номерного) рахунка з-за кордону; зарахування або переказ коштів у разі, якщо хоча б одна із сторін - учасників фінансової операції має відповідну реєстрацію, місце проживання чи місцезнаходження в державі, що віднесена Кабінетом Міністрів України до переліку офшорних зон, а також переказ коштів на рахунок, відкритий у фінансовій установі, зареєстрованій у зазначеній державі;

І так далі.

 

Але є ще стаття 16
Стаття 16

1. Фінансова операція підлягає внутрішньому фінансовому моніторингу, якщо у суб’єкта первинного фінансового моніторингу виникають підозри, які ґрунтуються, зокрема, на:

- критеріях ризиків, визначених самостійно суб’єктом первинного фінансового моніторингу з урахуванням критеріїв ризиків, встановлених центральним органом виконавчої влади з формування та забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму;

- встановленні за результатами проведеного аналізу факту (фактів) невідповідності фінансової (фінансових) операції (операцій) фінансовому стану та/або змісту діяльності клієнта;

- типологічних дослідженнях у сфері протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму чи фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, підготовлених та оприлюднених спеціально уповноваженим органом.

 

Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Я так понимаю речь идет об постановление НБУ №42, в частности про пункт 72

 

10) пункт 72 викласти в такій редакції: “72. Банк зобов’язаний на постійній основі з урахуванням ризик- орієнтованих підходів здійснювати аналіз фінансових операцій клієнтів з метою виявлення фінансових операцій, що не відповідають фінансовому стану (оцінці фінансового стану) та/або змісту діяльності клієнта, економічна доцільність (сенс) за якими відсутня, або можуть іншим чином наражати банк на здійснення (залучення до здійснення) ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників чи інших кредиторів банку, та/або діянь, передбачених Кримінальним кодексом України. Банк за результатами аналізу має забезпечити оперативне та своєчасне виявлення випадків проведення (спроб проведення) фінансових операцій, передбачених абзацом першим пункту 72 розділу V цього Положення, та забезпечити за такими фінансовими операціями: 1) здійснення посилених заходів щодо перевірки клієнта відповідно до виявлених ризиків; 2) проведення уточнення оцінки фінансового стану клієнта на підставі додатково отриманих документів, у тому числі офіційних документів, інформації з інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою), з’ясування джерел походження коштів (активів) клієнта; 3) упровадження заходів для попередження, обмеження та/або зниження до прийнятного рівня ризиків легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму, у тому числі шляхом відмови в обслуговуванні (підтриманні ділових відносин). Банк самостійно з урахуванням ризик-орієнтованих підходів визначає перелік необхідної інформації [у тому числі інформації, яка є публічною (відкритою), та/або додаткових документів, у тому числі офіційних документів, що мають використовуватися для проведення оцінки (уточнення оцінки) фінансового стану клієнта, за умови, що обсяг інформації за такими документами є достатнім для проведення відповідної ефективної оцінки (уточнення оцінки) фінансового стану клієнта, а також належного аналізу відповідності фінансових операцій клієнта його фінансовому стану (оцінці фінансового стану)]. Банк з урахуванням ризик-орієнтованих підходів має здійснити документально підтверджену перевірку джерел походження коштів (активів) клієнта на підставі офіційних документів, належним чином засвідчених їх копій або інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою). Результат такої перевірки має бути достатнім для визначення 8 наявності/відсутності реально достатніх фінансових можливостей, розпорядження якими дає змогу проводити або ініціювати проведення фінансових операцій на відповідні суми. Для здійснення такої перевірки джерелом походження коштів фізичної особи/фізичної особи-підприємця може бути: заробітна плата, дохід, отриманий за реалізацію продукції, надані послуги, продаж майна, отримання спадку, отримання страхової суми за договором страхування, виграш у лотерею, набуття права на скарб, інші виплати відповідно до умов цивільно- правового правочину (договору). Банк для з’ясування джерел походження власних коштів фізичної особи може витребувати, зокрема документи, визначені пунктом 50 розділу V цього Положення. Якщо фізична особа відповідно до податкового законодавства не подавала податкової декларації за будь-який з років, що передують останньому звітному року перед відповідною датою (датою здійснення аналізу), то для підтвердження достатності власних коштів фізичної особи банком може бути використана надана клієнтом/представником клієнта інформація, одержана ним в установленому законодавством порядку від відповідного державного органу, про доходи, отримані у відповідному році, і сплачені з цих доходів податки.”.

https://bank.gov.ua/document/download?docId=49498067

Відредаговано tkapluk
Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите в него для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!

Зарегистрировать аккаунт

Вхід

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.

Войти сейчас
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    Немає користувачів, що переглядають цю сторінку.

  • Схожий контент

    • Від pavlabor
      Приватбанк обмежив прийом платежів на карту-ключ ФОП
      У "Приватбанку" уточнили, що обмеження діють тільки на Р2Р-поповнення з карт інших банків. При Р2Р-переказах усередині "Приватбанку" при проведенні платежу на карту-ключ автоматично підтягнеться розрахунковий рахунок IBAN. Таким чином відбудеться ідентифікація платника і обмеження застосовуватися не будуть.
      Як пояснив прессекретар "Приватбанку" Олег Серга, обмеження застосовується тільки в тому випадку, якщо у банку немає можливості провести ідентифікацію платників, як того вимагає фінмоніторинг.
    • Від user_2009
      На ПроИт, что не день то налоговики или Убэп кого то трусит.
       
      Как стало известно, теперь проверки добрались и до IT-компаний в Житомире. В городе заблокирован бизнес-центр по адресу Чапаева,7, сотрудников оттуда не выпускают, сообщает «AIN».
      В здании, в частности находится офис компании Ignite, также там расположены офисы еще нескольких IT-компаний, к примеру, местного интернет-провайдера Airexpress и сервис-провайдера wap3.ua, разработчика «Блиском», компании Teletrade. С чем связан обыск, пока не известно, но по мнению некоторых источников на местном  технологическом рынке, в данном случае обыски связаны напрямую с IT-бизнесом.
×
×
  • Створити нове...