Мета — прискорити розробку систем на основі CSS Neoverse.
 

Кілька місяців тому Arm Holdings представила повну підсистему Neoverse (CSS), розроблену для прискорення розвитку неверних систем. Тепер він запустив Total Design ARM, серію інструментів та послуг, які допоможуть прискорити розробку Neoverse CSS Designs.

Партнери в екосистемі Arm Total Design отримують преференційний доступ до Neoverse CSS, що може дозволити їм скоротити час виходу на ринок і знизити витрати, пов’язані зі створенням спеціального кремнію. Ця екосистема охоплює всі етапи розробки кремнію. Він спрямований на те, щоб зробити спеціалізовані рішення на основі Arm Neoverse широко доступними в різних областях інфраструктури, таких як ШІ, хмара, мережі та периферійні обчислення.
За допомогою Secure SD-LAN програмне забезпечення Versa розгортається на комутаторах Ethernet і точках доступу, щоб об’єднати комутацію, маршрутизацію, безпеку та мережеві служби.
 

Versa Networks покращила своє програмне забезпечення SASE (Secure Access Service Edge ) за допомогою різноманітних функцій, включаючи AI, щоб допомогти клієнтам краще керувати ресурсами локальної мережі на межі своїх мереж.

Компанія анонсувала програмний пакет Versa SD-LAN, який, за словами компанії, дозволить клієнтам інтегрувати служби безпеки, комутації, маршрутизації, мережевих і штучного інтелекту на затверджених комутаторах Ethernet і точках доступу.
PowerMaxOS версії 10.1 спрямована на те, щоб допомогти підприємствам підвищити ефективність зберігання, посилити кібербезпеку та побудувати більш енергоефективні центри обробки даних.
 


Компанія Dell Technologies випустила суттєве оновлення своєї операційної системи PowerMax, яка використовує сховище високої щільності для критично важливих робочих навантажень.

Оновлення PowerMaxOS 10.1 призначене для організацій, які хочуть підвищити енергоефективність, щоб скоротити експлуатаційні витрати та зменшити вплив своєї інфраструктури зберігання на навколишнє середовище. Підвищення продуктивності, ефективності та кібербезпеки також є частиною оновлення.

Що стосується енергоефективності, то нові функції включають моніторинг живлення та навколишнього середовища в реальному часі та сповіщення на основі використання. Потужність усіх компонентів у стійці контролюється за напругою, струмом і частотою, наприклад, а також температурою та вологістю стійки.
Телекомунікаційний гігант заявив, що протягом наступних трьох років розпочне низку заходів щодо скорочення витрат, які включають план скорочення робочої сили.
 

Телекомунікаційний гігант Nokia оголосив про скорочення до 14 000 робочих місць, причиною цього рішення він назвав уповільнення попиту на обладнання 5G.

У четвер компанія повідомила, що чистий продаж у третьому кварталі зменшився на 20% у річному обчисленні, прибуток за той же період знизився на 69%. Nokia заявив, що в результаті вона буде вживати заходів щодо скорочення витрат, щоб спробувати заощадити від 842 до 1,2 мільярда доларів до 2026 доларів, виключаючи витрати на 422 мільйони доларів у 2024 році та ще 316 доларів у 2025 році.

«Найскладніші бізнес-рішення – це ті, які впливають на наших людей. У нас є надзвичайно талановиті співробітники Nokia, і ми підтримуватимемо всіх, кого торкнеться цей процес», – сказав президент і генеральний директор Пекка Лундмарк у заяві . «Перезавантаження бази витрат є необхідним кроком для адаптації до ринкової невизначеності та забезпечення нашої довгострокової прибутковості та конкурентоспроможності. Ми як і раніше впевнені в можливостях, які відкриються перед нами».

Представник Nokia сказав, що компанія зараз починає процес консультацій щодо початкових скорочень, відмовившись коментувати, на які робочі функції вплинуть звільнення, чи вплинуть звільнення на глобальну робочу силу Nokia або співробітників у певних географічних регіонах.
Нова архітектура розподілених служб безпеки Juniper включає підтримку прогнозування загроз на основі ШІ.
 

Juniper Networks розширила свій портфель засобів безпеки за допомогою дизайну архітектури, яка включає підтримку прогнозування загроз на основі штучного інтелекту та нове сімейство брандмауерів, призначених для захисту розподілених ресурсів центру обробки даних.

Центральним елементом розширеного портфоліо є нова архітектура розподілених послуг Juniper Connected Security. Він реалізований у новій версії основної операційної системи Junos від постачальника (версія 23.4) і забезпечує низку функцій безпеки, від застосування політики нульової довіри до виявлення та запобігання вторгненням у мережах розподілених центрів обробки даних.

Оскільки Junos працює в усьому сімействі продуктів Juniper, включаючи комутатори серії QFX, універсальні маршрутизатори серії MX, брандмауери серії SRX тощо, усі ці системи можна включити в архітектуру розподілених послуг. Це дозволяє клієнтам налаштовувати універсальний захист і політики для мереж, даних і програм, і все це контролюється постачальником Security Director Cloud для встановлення та керування політиками безпеки.
Нова версія NetConductor від дочірньої компанії HPE покращує видимість додатків і можливості застосування політики, щоб надати підприємствам більший контроль у розподілених мережах.
 

Aruba Networks прагне надати клієнтам кращу видимість додатків і можливість контролювати дотримання політики безпеки в їхніх університетських і глобальних мережах.

Мережева дочірня компанія Hewlett Packard Enterprise удосконалює NetConductor , хмарну службу, яка дозволяє підприємствам централізовано керувати безпекою розподілених мереж, спрощувати надання політики та автоматизувати оркестрування мережевих конфігурацій у дротових, бездротових і глобальних інфраструктурах.

NetConductor працює, надаючи мережеве накладення на основі Ethernet VPN (EVPN) і віртуальної розширюваної локальної мережі (VXLAN) у дротових і бездротових мережах клієнта з метою забезпечення уніфікованого та спрощеного уявлення про мережу та надання командам керування мережею та безпекою За словами Ларрі Лунетти, віце-президента з маркетингу бездротових локальних мереж і рішень безпеки в Aruba, співпрацювати для вирішення проблем.
Standard Power розгортає 24 невеликі модульні реактори NuScale для живлення центрів обробки даних в Огайо та Пенсільванії.
 

Не секрет, що центри обробки даних стикаються з проблемами нестачі електроенергії, особливо в районах з високою щільністю. Один постачальник колокейшн запропонував унікальне рішення: він будує невеликі атомні електростанції для себе.

Постачальник центрів обробки даних Standard Power спеціалізується на високопродуктивних обчисленнях, таких як майнінг блокчейнів і робочі навантаження ШІ. Такого роду робочі навантаження потребують великої обчислювальної потужності, що дорівнює дуже великому рахунку за електроенергію.

Компанія Arista Networks представила портфоліо комутаторів 25G Ethernet, призначених для підтримки в першу чергу фінансових програм, які потребують високої продуктивності та надзвичайно низької затримки.

Нові блоки серії 7130 25G є значною потужністю та модернізацією функцій порівняно з поточною лінійкою пристроїв постачальника 7130 10G Ethernet і обіцяють скоротити затримку зв’язку для передачі даних у 2,5 рази за рахунок зменшення черги, затримок серіалізації та усунення потреби у затримці вперед. За словами постачальника, корекція помилок (FEC) зазвичай необхідна для 25G Ethernet.   

Крім того, нові комутатори усувають потребу в кількох кабелях і комутаторах для налаштування та підтримки поточного рівня мереж із низькою затримкою, як зазначив Мартін Халл, віце-президент Cloud Titans та управління продуктами платформ Arista Networks у блозі про новий перемикачі.
Агрегати призначені для обробки кромок і мають дивовижне співвідношення PUE.
 

Спеціаліст із занурювального охолодження LiquidStack представив пару модульних блоків центрів обробки даних, які використовують занурювальне охолодження для периферійних розгортань і розширених додатків хмарних обчислень.

Блоки називаються MicroModular і MegaModular. Перший містить одну занурювальну систему охолодження DataTank 48U (розмір стандартної серверної стійки), а другий поставляється з шістьма DataTanks 48U. Продукти можуть запропонувати від 250 кВт до 1,5 МВт ІТ-потужності з PUE 1,02. (Ефективність енергоспоживання, або PUE, є показником для  вимірювання ефективності центру обробки даних . Це відношення загальної кількості енергії, що використовується об’єктом центру обробки даних, до енергії, що постачається обчислювальному обладнанню.)
Комутатор доступу FortiSwitch 600 і базовий комутатор FortiSwitch 2000 кампуса підключаються до платформи безпеки Fortinet і інструментів AIops.
 

Компанія Fortinet розширила свій портфель мереж кампусу двома новими комутаторами, які мають інтеграцію зі службами безпеки Fortinet та інструментом керування AIops.

FortiSwitch 600 — це мультигігабітний захищений комутатор доступу до кампусу, який підтримує доступ до 5GE і висхідні канали зв’язку 25GE. FortiSwitch 2000 — це базовий комутатор кампусу, розроблений для підтримки більших і складніших середовищ кампусу шляхом об’єднання високопродуктивних комутаторів доступу, включаючи FortiSwitch 600.

Нові комутатори інтегровані з FortiGuard FortiGuard AI-Powered Security Services та інструментом керування FortiAIOps від Fortinet, який дозволяє клієнтам використовувати функції безпеки та роботи, такі як захист від шкідливих програм, профілювання пристроїв і контроль доступу на основі ролей.