На своїй щорічній конференції Intel детально розповіла про нові настільні комп’ютери, Xeon, штучний інтелект та чіпи GPU.
 

Під час заходу Innovation 2023 у Сан-Хосе, штат Каліфорнія, Intel оприлюднила низку нових дизайнів чіпів. Серед основних моментів – попередній перегляд процесорів Xeon п’ятого покоління, які покращують продуктивність і швидшу пам’ять, споживаючи таку ж кількість енергії, як нинішнє покоління.

Запуск п’ятого покоління процесорів Xeon запланований на 14 грудня і до 2024 року. Структура процесорів Xeon ділиться на дві різні конструкції: ядро ​​P (для продуктивності) під кодовою назвою Granite Rapids і ядро ​​E (для продуктивності) під кодовою назвою Sierra Forest. . Ядра P — це високопродуктивні ядра для максимальної обчислювальної потужності, тоді як ядра E менші, набагато менш енергоємні та призначені для більш простих завдань.

Процесор Granite Rapids забезпечить у два-три рази кращу продуктивність ШІ порівняно з Xeon 4-го покоління. Новий процесор Sierra Forest Xeon, включаючи версію з 288 ядрами E, забезпечить у 2,5 рази кращу щільність стійки та в 2,4 рази вищу продуктивність на ват, ніж Xeon 4-го покоління, коли він буде поставлений у першій половині 2024 року.

Продуктова лінія Instant On від HPE Aruba спрямована на спрощення розгортання та управління мережами для малих та середніх підприємств.
 

Мережевий підрозділ Aruba від HPE оголосив про випуск нової точки доступу та комутатора, призначених для забезпечення швидкості, ємності та підвищення безпеки для малих та середніх підприємств, які мають справу з багатосерійними хмарними додатками, що потребують великої пропускної здатності.
Точка доступу Aruba Instant On AP22D є точкою доступу Wi-Fi 6, а Aruba Instant On 1960 - стековим комутатором з потужністю порту 2,5 ГБ. Обидва призначені для оптимізації роботи мережі для співробітників та клієнтів.

Ця комбінація ідеально підходить для малих та середніх підприємств з високими потребами в обробці даних і зростаючим трафіком. Два нові продукти спільно забезпечують підвищену пропускну здатність та покращену безпеку з мінімальними зусиллями, за словами HPE Aruba Networking.
"Малим та середнім підприємствам потрібна висока продуктивність, просте використання та доступні мережі з хмарною гнучкістю, що дозволяє розширювати їхні мережі разом із розвитком бізнесу", - зазначив Амол Мітра, віце-президент і генеральний директор малих та середніх підприємств HPE Aruba Networking у своєму заявленні. "HPE Aruba Networking спрощує розгортання та управління мережею за допомогою інтуїтивного мобільного додатка, який надає простий, розумний та безпечний продукт для клієнтів малих та середніх підприємств".

Бренд Aruba Instant On спеціально розроблений для малих підприємств ~500 працівників. Він включає бездротові продукти - внутрішні та зовнішні точки доступу Wi-Fi - та провідні продукти, що складаються з керованих та некерованих комутаторів. Продуктову лінію Instant On можна управляти за допомогою мобільного додатка Instant On та хмарного веб-порталу.

"Новий багатопортовий мультігігабітний комутатор з підтримкою 4 портів 2,5 Гбіт/с та PoE потужністю 60 Вт підтримує вищу пропускну здатність по існуючих кабелях категорії 5/6(а), якими вже користуються багато підприємств, що робить його вартісним інструментом для оновлення потужності мережі. Додаткову гнучкість забезпечують 8 портів 1 Гбіт/с та PoE потужністю 30 Вт, які дозволяють використовувати застарілу апаратну частину або апаратну частину з меншими потребами у пропускній здатності поруч із вищою швидкістю - не потрібно замінювати все обладнання", - написав Грег Вівер, адміністратор спільноти Aruba Instant On, у своєму блозі про нове обладнання. "Крім підключення до стекового комутатора Aruba Instant On 1960 з агрегацією на 12 портів, два набори двохпортових портів для підключення серверів та пристроїв зберігання підтримують швидкість 10 Гбіт/с для підключення пристроїв з 10Base-T або SFP+ з'єднаннями".

Компания QNAP Systems анонсировала «умные» управляемые L2-коммутаторы QGD-1600 и QGD-1602, которые могут использоваться на периферии, например, для организации шлюза SD-WAN, VPN, NDR и т.д.
Модель QGD-1600 выполнена на процессоре Intel Celeron J4115, который объединяет четыре вычислительных ядра с тактовой частотой 1,8 ГГц. Объём оперативной памяти DDR4 может составлять 4 или 8 Гбайт. Доступны 14 портов 1GbE с разъёмами RJ45, два комбинированных порта 1GbE RJ45/SFP, два слота PCIe 2.0, порт управления 1GbE (RJ45), один разъём USB 3.2 Gen1 и два разъёма USB 2.0.
Модификация QGD-1602 может комплектоваться чипом Intel Atom C3758 (8 ядер; 2,2 ГГц) или Atom C3558 (4 ядра; 2,2 ГГц). В первом случае объём памяти DDR4 равен 16 Гбайт, во втором — 8 Гбайт (возможно расширение до 64 Гбайт). В оснащение входят восемь портов 2.5GbE RJ45, восемь разъёмов 1GbE RJ45, два порта 10GbE SFP+, а также по два порта управления 5GbE RJ45 и 1GbE RJ45. Есть два слота PCIe 3.0 и два разъёма USB 3.2 Gen1.
 

Оба коммутатора располагают двумя интерфейсами SATA III для подключения накопителей SFF. Устройство QGD-1602 дополнительно оснащено двумя коннекторами M.2 для SSD с интерфейсом PCIe 3.0 x1 (NVMe). Гарантия производителя составляет два года.


Британский телеком-оператор BT начал тестирование технологий жидкостного охлаждения на своём оборудовании, в том числе коммутаторы Juniper, оснащённые СЖО Iceotope. Как сообщает DataCenter Dynamics, проверяется эффективность систем жидкостного охлаждения, предлагаемых и другими вендорами.
В первую очередь речь идёт о проверке модификации сетевого коммутатора Juniper QFX Series, специально доработанного для использования совместно с «прецизионным охлаждением» компании Iceotope. Утверждается, что технология позволила существенно снизить расход энергии. Ранее BT протестировала edge-сервер KUL RAN.
Это не единственная разработка, проходящая сегодня серию тестов. В BT заявили, что намерены внедрять те или иные технологии в зависимости от «контекста», а испытания помогут установить, при каком сценарии использования какая разработка эффективнее и энергоэкономичнее. В тестах принимают участие система погружного охлаждения Immersion4, водоблоки Nexalus, а также необычная СЖО Airsys с распылением жидкости на охлаждаемые элементы.
 

Проходящие проверки системы разных типов часто потребляют на 40–50 % меньше электричества, чем варианты с воздушным охлаждением, и способны отдавать избыточное тепло для обогрева. При этом новые системы обеспечивают большую энергетическую плотность, что позволяет экономить место и материалы, а отказ от циркуляции воздуха через оборудование даёт возможность и вовсе избежать попадания пыли, грязи и влажности в шкафы.
Для BT является критически важным вопросом экономии электричества — до 95 % расходов бизнеса на электроэнергию приходится именно на обеспечение работы сетей связи. В BT сообщают, что внедрение жидкостного охлаждения — лишь малая, но очень важная часть широкого круга задач по повышению эффективности бизнеса.

Компания AMD, по сообщению ресурса Tom's Hardware, без громких анонсов пополнила семейство процессоров EPYC Milan шестью новыми моделями: EPYC 7663P, EPYC 7643P, EPYC 7303P, EPYC 7303, EPYC 7203P и EPYC 7203. Чипы вышли спустя примерно два с половиной года после дебюта соответствующего семейства. Сейчас их постепенно вытесняют более новые AMD EPYC 7004 (Genoa).
Изделия EPYC 7663P и EPYC 7643P фактически представляют собой версии EPYC 7663 и EPYC 7643 для односокетных серверов. Процессор EPYC 7663P насчитывает 56 ядер (112 потоков) с базовой частотой 2,0 ГГц (повышается до 3,5 ГГц). Показатель TDP равен 240 Вт. Цена — $3139. Модель EPYC 7643P имеет 48 ядер (96 потоков) с частотой 2,3–3,6 ГГц, обладает показателем TDP в 225 Вт и стоит $2722. P-версии практически вдвое дешевле своих старших собратьев, рассчитанных на двухсокетные системы.
 

Решения EPYC 7303P и EPYC 7303 располагают 16 ядрами (32 потока) с тактовой частотой 2,4–3,4 ГГц, а их показатель TDP равен 130 Вт. Чипы ориентированы на одно- и двухпроцессорные серверы соответственно. Цена — $594 и $604. Наконец, изделия EPYC 7203P и EPYC 7203 содержат восемь ядер (16 потоков) с частотой 2,8–3,4 ГГц. Величина TDP составляет 120 Вт. Стоят эти модели $338 и $348. Все новые процессоры поддерживают 128 линий PCIe 4.0. Объём кеша L3 равен 256 Мбайт у двух старших версий и 64 Мбайт у четырёх других.
Мобільний оператор lifecell запрошує партнерів до співпраці в межах нового B2B-напрямку «Лідогенерація», яка дозволить отримувати додатковий дохід компаніям-партнерам з мінімумом операційних зусиль.


Лідогенерація – це просте та взаємовигідне B2B-партнерство із залучення нових замовників, яке дозволяє компанії-партнеру заробляти більше, комплексно вирішуючи потреби клієнтів. Для цього партнеру не потрібні додаткові ресурси й час, співпраця реалізується на базі основної діяльності компанії.
Шукаємо локації для встановлення автоматичних станцій моніторингу радіаційного фону.

Потрібно встановити в приміщенні на вікні не вище першого поверху не на сонячній стороні. Розмір станції не більші 100 на 100 мм і кріпиться двостороннім скотчем
Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонщини за фактом пособництва державі-агресору, який очолив захоплену телерадіокомпанію. Про це у Telegram повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, обвинувачений у травні 2022 року очолив телерадіокомпанію "Рубінтелеком" та забезпечував підключення до мережі Інтернет будівлі, приміщення окупаційної влади та військові об’єкти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Набрала чинності постанова НКЕК від 10.05.2023 № 175 «Про затвердження Порядку оцінки можливості виконання користувачами радіочастотного спектра умов ліцензій»

Повідомляємо, що постанова НКЕК від 10.05.2023 № 175 «Про затвердження Порядку оцінки можливості виконання користувачами радіочастотного спектра умов ліцензій» зареєстрована в Міністерстві юстиції України 25 травня 2023 року за № 877/39933. Постанова НКЕК від 10.05.2023 № 175 набрала чинності 31 травня 2023 року.

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постанова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку 10 травня 2023 року № 175

Postanova_NKEK_10.05.2023_____175.pdf

Уперше Vodafone виходить на ринок з пропозицією високошвидкісного фіксованого домашнього інтернету для дому  – Vodafone GigabitNet. Абонентів підключатимуть до нової мережі за сучасною технологією GPON (гігабітна оптична мережа), яка забезпечує швидкість до 1 Гбіт/с., що в 10 разів потужніше звичного 100 Мбіт/с. Окрім ультра швидшої передачі даних, технологія забезпечує інтернет в домівці навіть коли відсутнє світло. Потрібно лише підключити до модему звичайний пристрій безперебійного живлення і ви в мережі.