Компания Arista Networks обновила модельные ряды своих сетевых коммутаторов. При этом затронут оказался не только сегмент наиболее производительных устройств, в которых реализованы порты со скоростью свыше 100 Гбит/с, но и сегмент более низкого уровня — многие организации сегодня модернизируют старую инфраструктуру класса 10/25G и нуждаются в коммутаторах соответствующего уровня.
 
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито одеського провайдера, який надавав безперешкодний доступ до трансляції пропагандистських телеканалів та інтернет-ресурсів РФ і так званих «ЛНР/ДНР».

За даними слідства, попри заборону РНБО, підприємство не здійснило блокування контенту держави-агресора. Його співробітники налаштовували обладнання таким чином, щоб користувачі мали змогу безперешкодно отримувати доступ до телебачення, інтернет-ресурсів РФ і тимчасово окупованих територій України. Послуга з підключення коштувала 3000 грн і 250 грн щомісячної абонплати.

   
Розпорядження НЦУ від 12.12.2022 № 738 щодо заборони надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів, у тому числі до їх субдоменів

НКЕК доводить до відома постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг: АТ «УКРТЕЛЕКОМ», ТОВ «ФРІНЕТ», ТОВ «БІЗНЕС І ТЕХНОЛОГІЇ», ТДВ «КОМПАНІЯ БЕСТ», ТОВ «МЕРЕЖА ЛАНЕТ», ТОВ «НАШНЕТ», ТОВ «БІЛІНК», ТОВ «МАКСИМУМ-НЕТ», ТОВ «КРИСТАЛ ТЕЛЕКОМ», ТОВ «БЕСТ ІНТЕРНЕТ», ТОВ «МОНОЛІТ.НЕТ» розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) від 12.12.2022 № 738 щодо заборони надання послуг доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів/сервісів, у тому числі до їх субдоменів.
Щодо виконання пункту 2 розпорядження НЦУ від 24.11.2022 № 685 для постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг

НКЕК доводить до відома постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг(далі – постачальники) стосовно виконання розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) від 24.11.2022 № 685 685_NCU.pdf щодо окремих питань блокування доступу до ресурсів/сервісів, доменів/субдоменів, до яких застосовано санкції рішеннями РНБО України, уведених Указами Президента України (далі – Розпорядження НЦУ 685), зокрема у частині виконання пункту 2 в термін до 5 числа місяця, наступного за звітним, забезпечити подання до НКЕК інформації про:
Постачальникам електронних комунікаційних послуг на виконання вимог статті 115 Закону України "Про електронні комунікації" вжити заходів щодо забезпечення сталого функціонування критичних елементів власних мереж електронних комунікацій з урахування можливості відсутності стаціонарного електроживлення на цих об'єктах щонайменше протягом трьох діб шляхом використання джерел безперервного електроживлення (генераторами та іншими засобами) та створення необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів відповідно до доданого переліку адрес (розміщеного на офіційному веб-сайті НКЕК).

Невідкладно забезпечити надання електронних комунікаційних послуг, а саме:
  • послуг міжособистісних електронних комунікацій з використанням ресурсів нумерації;
  • послуг широкосмугового доступу до мережі Інтернет, з дотриманням встановлених центральним органом виконавчої влади у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра показників якості послуг та їх параметрів згідно із затвердженими наказами.

Тепер замість:
$500 комплект обладнання
$60 абонка

доведеться платити:
$700 комплект обладнання
$75 абонка

Screenshot_20221129_143452_com.android.chrome.jpg
 

Та шо ви ото вигадуєте інтернети свої. На росії запропонували створити кібердружини для патрулювання кіберсвіту...
Збираємо щось накшталт Ольгіно, одягаємо як "ряжених", видаємо нагайки у вигляді кабелів з мишами і що?
Купка недоумків шариться інетом й відшукує ай яй яй поганий контент? І за все це отримують кошти з бюджету?

"В России предложили ввести законодательное регулирование виртуальной реальности. С таким предложением выступил представитель Всероссийского научно-исследовательского института (ВНИИ) МВД России Александр Смирнов

Смирнов отметил, что в медиаконтенте для систем виртуальной и дополненной реальности есть повышенный риск деструктивного информационно-психологического воздействия.

Для снижения этих рисков Смирнов считает необходимым ввести регулирование этой сферы, а также внедрить маркировку контента в дополнение к возрастным ограничениям. Кроме того, в качестве одной из мер предложено наделить юридическим статусом кибердружины, выявляющие деструктивный контент в сети."
Українцям необхідно дуже ощадливо користуватися мобільним зв’язком та інтернетом, оскільки після ракетних ударів обладнання працює на межі можливостей.

Про це заявив речник Держспецзв’язку Володимир Кондрашов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його виступ на брифінгу в Military Media Center.

«Ми просимо користуватися мобільним зв’язком та інтернетом дуже економно, в умовах ракетних атак і перебоїв з електроживленням мережі працюють на межі своїх потужностей, і темпи їх відновлення будуть набагато нижчими, ніж були до російського повномасштабного вторгнення», — сказав Кондрашов.

За його словами, станом на дев’ять ранку 24 листопада в Україні вже працювало понад 50% мереж фіксованого широкосмугового доступу до інтернету.

«При повному відключенні світла на тривалий період, якщо мобільний зв’язок відсутній взагалі, рекомендуємо скористатися фіксованим зв’язком, оскільки там набагато вищий шанс, що він працюватиме. Якщо вдома немає звичайного стаціонарного телефону, заздалегідь дізнайтеся, де знайти найближчий», — зазначив Кондрашов.
Дивно нагадує, та все ж. Що таке рекурсивні DSN-сервери?
dsn.png