После 11 месяцев разработки опубликован релиз FreeBSD 13.2. Установочные образы сформированы для архитектур amd64, i386, powerpc, powerpc64, powerpc64le, powerpcspe, armv6, armv7, aarch64 и riscv64. Дополнительно подготовлены сборки для систем виртуализации (QCOW2, VHD, VMDK, raw) и облачных окружений Amazon EC2, Google Compute Engine и Vagrant.
Опубликован релиз пакета ppp 2.5.0 с реализацией поддержки протокола PPP (Point-to-Point Protocol), позволяющего организовать канал связи IPv4/IPv6, используя соединение через последовательные порты или подключения типа точка-точка (например, dial-up). В состав пакета входит фоновый процесс pppd, применяемый для согласования соединения, аутентификации и настройки сетевого интерфейса, а также вспомогательные утилиты pppstats и pppdump. Код проекта распространяется под лицензией BSD. В пакете официально обеспечена поддержка Linux и Solaris (без сопровождения имеется код для NeXTStep, FreeBSD, SunOS 4.x, SVR4, Tru64, AIX и Ultrix).
Опубликован выпуск сетевой операционной системы DentOS 3.0, основанной на ядре Linux и предназначенной для оснащения коммутаторов, маршрутизаторов и специализированного сетевого оборудования. Изначально проект был основан компанией Amazon для оснащения сетевого оборудования в своей инфраструктуре, но затем перешёл под покровительство организации Linux Foundation и в число ключевых участников проекта помимо Amazon вошли такие компании, как Delta Electronics, Marvell, NVIDIA, Edgecore Networks и Wistron NeWeb (WNC). Код DentOS написан на языке Си и распространяется под свободной лицензией Eclipse Public License.
Корпорація Intel напередодні поділилася своїми планами щодо розвитку асортименту серверних процесорів Xeon. Найближчими роками чипмейкер планує випустити чотири нові сімейства: два з високопродуктивними та два з енергоефективними ядрами. Нагадаємо, про наміри розділити модельний ряд CPU Xeon на лінійки з P- та E-ядрами процесорний гігант оголосив на початку 2022-го.
 
Стало відомо про смерть одного зі співзасновників корпорації Intel Гордона Мура (Gordon Moore). Він пішов із життя минулої п'ятниці, 24 березня, у віці 94 років в оточенні сім'ї у своєму будинку на Гаваях. Гордон Мур зробив величезний внесок у розвиток галузі виробництва напівпровідникових мікросхем, але пересічним любителям «заліза» він, ймовірно, насамперед відомий як автор так званого «закону Мура».
 
Amazon.com Inc. планує запустити свої перші супутники з Project Kuiper у 2024 році і того ж року розпочати бета-тестування своєї послуги доступу до інтернету з космосу.

Дейв Лімп, старший віце-президент Amazon з питань пристроїв і послуг, оприлюднив цей графік на виставці супутникової індустрії у Вашингтоні, округ Колумбія, у вівторок. Він також продемонстрував різні прототипи користувацьких терміналів, які майбутні клієнти використовуватимуть для підключення до супутникового сузір'я. Прототипи включали три різні за розміром антени, в тому числі невелику семидюймову квадратну модель, яка лише трохи більша за Amazon Kindle.
 
"Це кардинально відрізняється від усього, що ви коли-небудь бачили", - сказав Лімп під час розмови.
Олександр Кубраков: Процес ліквідації ДАБІ остаточно завершений

Рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції було ухвалено Кабінетом Міністрів України у 2020 році. Причиною стали численні скарги на її діяльність та факти порушень в роботі.
 
Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури офіційно завершило ліквідацію ДАБІ. Роботу припинили всі її 24 територіальні органи, закрито 5420 виконавчих проваджень у судових справах.

Розпорядження НЦУ № 179/963 від 06.03.2023 про внесення змін до Розпорядження НЦУ № 67/850 від 30.01.2023

НКЕК доводить до відома постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг Розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) від 06.03.2023 № 179/963 про внесення змін до Розпорядження НЦУ № 67/850 від 30.01.2023.

Розпорядження НЦУ додається 179_06032023.zip

Постачальникам електронних комунікаційних мереж та/або послуг:
- до 21.03.2023 здійснити реєстрацію в системі фільтрації фішингових доменів та забезпечити подальше здійснення фільтрації фішингових доменів на рекурсивних DNS-серверах згідно з Регламентом роботи системи фільтрації фішингових доменів (додається);
- про реєстрацію в системі фільтрації фішингових доменів та початок здійснення фільтрації фішингових доменів згідно з Регламентом повідомити на електронну адресу оперативного чергового НЦУ - ncu@cip.gov.ua


Набула чинності постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу або аукціону на отримання ліцензій на користування радіочастотним спектром»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, повідомляє, що постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу або аукціону на отримання ліцензій на користування радіочастотним спектром» зареєстрована в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2023 року за № 277/39333.

Постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 набрала чинності 01 березня 2023 року.
Lonestar Data Holdings вже отримав фінансування у розмірі 5 млн доларів на створення цього проекту.

Lonestar хоче побудувати ряд центрів обробки даних на Місяці та створити життєздатну платформу для зберігання та обробки даних (тобто практики обробки даних поблизу джерела як засобу зменшення затримки та поліпшення пропускної спроможності).

«Дані — це найбільша валюта, створена людством, — заявив Кріс Стотт, засновник Lonestar у квітні 2022 року. — Ми залежимо від них майже у всьому, і вони надто важливі для нас як для виду, щоб зберігати їх у нестабільній біосфері Землі. Найбільший супутник Землі, Місяць, є ідеальним місцем для безпечного зберігання нашого майбутнього».