Cisco розширює можливості Catalyst SD-WAN
Оновлення включають функції керування маршрутизацією, інтеграцію з системами Microsoft Sentinel і Skyhigh Security, а також новий крайовий пристрій Catalyst.
 

Cisco розгортає ряд удосконалень для свого пакету SD-WAN , який, за її словами, допоможе корпоративним ІТ-організаціям захистити, спростити й оптимізувати свої операції глобальної мережі та керування ними. 
Оновлення включають нові можливості керування маршрутизацією, інтеграцію з системами безпеки Microsoft Sentinel і Skyhigh, новий крайовий пристрій Catalyst і покращену підтримку стільникового зв’язку Catalyst. Пакет SD-WAN від Cisco містить безліч функцій для об’єднання маршрутизаторів, комутаторів або віртуального обладнання клієнтських приміщень (vCPE) з хмари, філій і віддалених сайтів, усіма керуючими через єдину консоль, Catalyst SD-WAN Manager.

Що стосується підключення, Cisco додала функцію під назвою SD-Routing, яка надає новий графічний інтерфейс для Catalyst SD-WAN Manager. 

«Традиційна база маршрутизації Cisco величезна, і історично керування здійснювалося через CLI та сценарії, — сказав Дж. П. Шукла, директор із управління продуктами SD-WAN у Cisco. «З SD-Routing тепер ми надаємо спрощений графічний інтерфейс, і клієнтам більше не потрібні висококваліфіковані мережеві інженери всюди для моніторингу, усунення несправностей, оновлення та ініціалізації. Завдяки цій новій можливості Cisco забезпечує єдиний досвід керування як для традиційної маршрутизації, так і для середовищ SD-WAN».

За словами Шукла, для клієнтів, які використовують хмарну інформацію про безпеку та управління подіями (SIEM) від Microsoft Sentinel, пакет Cisco SD-WAN тепер може передавати інформацію на платформу SIEM, щоб допомогти клієнтам спостерігати за поведінкою користувачів, виявляти атаки та шукати загрози.

Cisco розробила інформаційну панель керування на основі SIEM, яку можна інтегрувати з Splunk – фірмою безпеки Cisco нещодавно заявила, що придбає її за 28 мільярдів доларів – що в кінцевому підсумку доповнить підтримку Sentinel SD-WAN, сказав Шукла.

«Організації отримують вигоду від інтелектуальної аналітики безпеки, інтеграції аналізу загроз, оркестровки та автоматизації безпеки, автоматичних посібників з реагування, покращеної видимості поведінки користувачів та бездоганної інтеграції з більш широкою екосистемою безпеки», — написала Cisco у блозі про інтеграцію своєї SD- WAN . і Sentinel. «Ці можливості зміцнюють рівень безпеки організацій, дозволяючи їм ефективно виявляти, реагувати та пом’якшувати широкий спектр загроз безпеці».

Cisco також інтегрувала свою SD-WAN з технологією від компанії Skyhigh Security, яка займається хмарною безпекою. Завдяки цій інтеграції клієнти отримують доступ до простої конфігурації на основі шаблонів, яку можна налаштувати за лічені хвилини та застосувати на тисячах сайтів для створення архітектур безпечного доступу (SASE), адаптованих до їхнього бізнесу, заявили в Cisco . 

Cisco тісно співпрацює зі сторонніми постачальниками підключення Megaport і Equinix і також посилила інтеграцію між їхніми платформами та пакетом Cisco SD-WAN.

Зокрема, Cisco додала свою платформу віртуальної маршрутизації Catalyst, Catalyst 8000V, до розгортання Equinix. За словами Cisco, клієнти Equinix тепер можуть розгортати Catalyst 8000V із мережевою мережею Equinix у всіх місцях із підтримкою мережі Equinix Network Edge, щоб отримати вигоду від функцій, включаючи вищу пропускну здатність і можливості аудиту. 

Крім того, інфраструктура аудиту Cisco Cloud OnRamp може перевіряти інфраструктуру клієнтів у хмарі та на сайтах Megaport/Equinix, щоб перевірити наявність розбіжностей під час керування мережевими та хмарними ресурсами за допомогою кількох інформаційних панелей і кількома командами, сказав Шукла.

Інші ключові вдосконалення, пов’язані з SD-WAN, включають:
 
  • Нове сімейство пристроїв Universal Customer Premise Equipment (uCPE) 1RU, якими можна керувати через менеджер SD-WAN. Catalyst 8300 Series Edge uCPE пропонує вищу потужність процесора з 20 процесорами Intel Xeon, збільшену пропускну здатність мережі завдяки 4 портам SFP 10Gig, а також додаткові модулі LAN і 5G для додаткової ємності, сказав Шукла. Клієнти можуть консолідувати фізичні мережеві та захисні пристрої та керувати пристроями uCPE і гостьовими VNF, що працюють на них, за допомогою диспетчера SD-WAN, сказав Шукла.
     
  • Клієнти стільникового шлюзу Catalyst тепер можуть оновлювати свої стільникові шлюзи віддалено та масштабно за допомогою SD-WAN Manager. Спеціальний процес оновлення мікропрограми дозволяє клієнтам вибрати віддалений сервер, з якого пристрої завантажуватимуть файли мікропрограми.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading