Nokia збирається скоротити 14 000 робочих місць, намагаючись врятувати падіння прибутку
Телекомунікаційний гігант заявив, що протягом наступних трьох років розпочне низку заходів щодо скорочення витрат, які включають план скорочення робочої сили.
 

Телекомунікаційний гігант Nokia оголосив про скорочення до 14 000 робочих місць, причиною цього рішення він назвав уповільнення попиту на обладнання 5G.

У четвер компанія повідомила, що чистий продаж у третьому кварталі зменшився на 20% у річному обчисленні, прибуток за той же період знизився на 69%. Nokia заявив, що в результаті вона буде вживати заходів щодо скорочення витрат, щоб спробувати заощадити від 842 до 1,2 мільярда доларів до 2026 доларів, виключаючи витрати на 422 мільйони доларів у 2024 році та ще 316 доларів у 2025 році.

«Найскладніші бізнес-рішення – це ті, які впливають на наших людей. У нас є надзвичайно талановиті співробітники Nokia, і ми підтримуватимемо всіх, кого торкнеться цей процес», – сказав президент і генеральний директор Пекка Лундмарк у заяві . «Перезавантаження бази витрат є необхідним кроком для адаптації до ринкової невизначеності та забезпечення нашої довгострокової прибутковості та конкурентоспроможності. Ми як і раніше впевнені в можливостях, які відкриються перед нами».

Представник Nokia сказав, що компанія зараз починає процес консультацій щодо початкових скорочень, відмовившись коментувати, на які робочі функції вплинуть звільнення, чи вплинуть звільнення на глобальну робочу силу Nokia або співробітників у певних географічних регіонах.
«Терміни та деталі остаточних знижок будуть визначені лише після ретельного розгляду та залежатимуть від розвитку попиту на кінцевому ринку», — сказав речник.

Nokia — не єдина телекомунікаційна компанія, яка цього року оголосила про звільнення. Найбільший конкурент компанії Ericsson у лютому звільнив 8 500 співробітників, а цього тижня оголосив про падіння продажів і очікує, що невизначеність, яка вплине на його бізнес, збережеться до 2024 року. У травні BT Group оголосила про плани скоротити 55 000 робочих місць. місяць Vodafone заявив, що скоротить 11 000 позицій.

Технологія 5G стикається з проблемами впровадження

Незважаючи на те, що приватні мережі  5G/LTE  для підприємств стають все більш поширеними, існує кілька зустрічних вітрів для цієї технології, які можуть вплинути на рівень впровадження протягом наступних двох років, зазначається у звіті дослідницької компанії IDC, опублікованому в липні.

Він окреслив три фактори, які уповільнили зростання приватного стільникового зв’язку: повільніша, ніж очікувалося, доступність новітніх чіпсетів 5G, труднощі з інтеграцією приватного стільникового зв’язку в існуючу мережеву інфраструктуру та спосіб продажу приватного стільникового зв’язку.

«Для того, щоб ринок швидше розширювався в усьому світі, а постачальники отримували більший прибуток, ми передбачаємо необхідність розвитку традиційного корпоративного каналу, за допомогою якого більша частина обладнання надходить на ринок через дистриб’юторів і торговельних посередників», — йдеться у звіті. сказав.
Джерело: www.networkworld.com
Земеля
2023-10-28 11:43:50
Avatar
это нормально для таких компаний,  есть сокращение, есть аля быстрый набор сотрудников.
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading