Cisco та Aviz координують підтримку корпоративних мереж SONiC
Постачальники поєднують маршрутизатори Cisco серії 8000, програмне забезпечення для керування SONiC від Aviz Networks і цілодобову підтримку, щоб прискорити розгортання SONiC у приватних і межових хмарах.
 

Cisco об’єднується з Aviz Networks, щоб запропонувати пропозицію SONiC корпоративного рівня для великих клієнтів, зацікавлених у розгортанні мережевої операційної системи з відкритим кодом.

У рамках партнерства маршрутизатори Cisco серії 8000 будуть доступні з програмним забезпеченням керування SONiC від Aviz Networks і підтримкою 24/7. Аспект підтримки в угоді може бути найважливішою частиною партнерства, оскільки обидві компанії намагаються заспокоїти занепокоєння клієнтів щодо підтримки NOS з відкритим кодом.
Хоча SONiC (програмне забезпечення для відкритих мереж у хмарі) починає привертати увагу деяких великих підприємств, сьогодні розгортання все ще в основному спостерігається в найбільших гіпермасштабувальниках. Цим оголошенням Cisco та Aviz роблять SONiC більш життєздатним для невеликих хмарних провайдерів, провайдерів послуг і тих дуже великих підприємств, які володіють і керують власними центрами обробки даних, сказав Кевін Волленвебер, старший віце-президент і генеральний менеджер мережевого центру обробки даних Cisco. і підключення провайдера.

«Одна з найбільших проблем під час розгортання відкритої операційної системи полягає в тому, щоб знати, до кого звернутися, коли все працює не так, як потрібно. Це означає, що для тих, хто не має армії інженерів для усунення несправностей, цей підхід може бути надто ризикованим», — сказав Волленвебер.

«Ця угода є інноваційною в тому, що вона усуває вказівки пальцями, які зазвичай пов’язані з інтеграцією різних рішень, і зосереджена на вирішенні проблем. Оскільки підприємства та постачальники послуг більш широко розглядають SONiC для своїх мереж , наскрізна підтримка є критично важливим аспектом для впровадження», — сказав Волленвебер.

Набір SONiC від Aviz Networks

Щодо програмного забезпечення, Aviz пропонує Open Networking Enterprise Suite (ONES), набір програмного забезпечення для керування мережами SONiC. Зі свого контролера на основі SONiC ONES підтримує нульовий ініціалізацію та перевірку конфігурації. Він містить шаблони конфігурації SONiC для конфігурацій кінцевої/хребтової частини центру обробки даних і підтримує стандартні мережеві технології, такі як EVPN, VxLAN і Border Gateway Protocol (BGP).

ONES складає інвентаризацію апаратного та програмного забезпечення мережі, збираючи телеметричні дані від комутаторів у мережі. Згідно з Aviz, він підтримує NOS різних виробників, такі як Nvidia Cumulus Linux, Arista EOS і Cisco NX-OS, а також комутатори, які використовують стандартну телеметрію OpenConfig.

«Згідно з угодою, Aviz забезпечить інтерфейсну підтримку клієнтів Cisco. Підтримка надається через Aviz ONES, який є продуктом підтримки та допомагає скоротити вартість підтримки та час виконання», — сказав генеральний директор Aviz Вішал Шукла.

«ONES збирає дані підтримки, а експерти Aviz допоможуть сортувати та виправляти помилки на рівні SONiC, а також за потреби керуватимуть випуском SONiC разом із Cisco», — сказав Шукла. «Проблеми, пов’язані з BSP [широким рівнем підтримки] і рівнем ASIC, будуть виправлені Cisco, і Aviz працюватиме безпосередньо з інженерною командою Cisco для цих виправлень. Угода визначає процеси, які стосуються того, як Aviz і команда інженерів Cisco взаємодіятимуть для управління випусками, перегляду виправлень помилок тощо», – сказав Шукла.

«Перетворення SONiC на магістральну та широко поширену NOS відбувається, коли така велика й глобальна компанія, яка займається магістральними комутаторами, як Cisco, публічно підтримує екосистему», — сказав Шукла. «Угода також сигналізує про те, як компанії узгоджуються з моделлю споживання з відкритим кодом. Коротше кажучи, ринок SONiC сформувався, щоб стати мейнстрімом».

За словами Шукла, партнерство Aviz і Cisco стосується не лише SONiC; це підтвердження того, що «відкритий код» і «мультивендор» є сьогоднішньою реальністю.

«Угода демонструє, що дезагрегована підтримка та засоби автоматизації від багатьох постачальників відкривають клієнтам шлях у майбутнє. SONiC більше не відноситься до «гра білої скриньки» – ми надаємо клієнтам більшу впевненість і гнучкість для підтримки їхніх мереж на їхніх умовах», – сказав Шукла.

Завдяки скоординованій підтримці від Cisco та Aviz Aviz спочатку аналізуватиме проблеми та визначатиме, чи стосуються вони SONiC, програмного забезпечення інфраструктури Cisco та/або апаратного забезпечення Cisco. Aviz вирішить проблеми, пов’язані з SONiC. За словами Волленвебера, проблеми, пов’язані з програмним забезпеченням та/або обладнанням Cisco, вирішуватимуться за допомогою звернення до служби підтримки Cisco.

Хоча партнерство є першим між двома постачальниками, маршрутизатори серії Cisco 8000 вже є частиною Open Networking Experience (ONE) Center Aviz для SONiC. ONE Center — це лабораторія Aviz, створена для безкоштовного забезпечення можливостей онлайн-тестування та особистого тестування, щоб клієнти могли випробувати можливості SONiC на широкому діапазоні обладнання. Лабораторія ONE Center підтримується завдяки співпраці з Linux Foundation, The Open Compute Project, Celestica, Cisco, Edgecore, Nvidia, Ragile, Supermicro, Wistron і Keysight.

SONiC викликає інтерес

SONiC — це NOS на базі Linux, який відокремлює мережеве програмне забезпечення від базового обладнання та дозволяє працювати на сотнях комутаторів і ASIC від багатьох постачальників, одночасно підтримуючи повний набір мережевих функцій, таких як BGP, віддалений прямий доступ до пам’яті (RDMA), QoS, і Ethernet/IP. Деякі з рушійних ідей систем на основі SONiC полягають у спрощенні, масштабуванні та гнучкості хмарних і межових мережевих середовищ.

Корпорація Майкрософт розробила, а потім відкрила SONiC. А у 2022 році Microsoft передала проект  Linux Foundation  та її великій спільноті розробників. Спільнота постачальників, що підтримує SONiC, зростає і включає Dell, Arista, Nokia, Alibaba, Comcast, Cisco, Broadcom,  Juniper  Apstra, Edgecore, Innovium, Nvidia, Celetica та VMware. Він також був інтегрований з іншими проектами з відкритим кодом, включаючи  Kubernetes  і  Ansible , і використовується Verizon, AWS, Netflix та іншими для розробки хмарних сервісів.

«Додавання підтримки для середовищ SONiC є важливою частиною цієї угоди для корпоративних клієнтів, але я вважаю, що багатохмарність і можливість переміщення та переміщення робочого навантаження між хмарами та локальними є більш поширеними, і SONiC допомагає вирішити це», — сказав Алан. Векель, технологічний аналітик із 650 Group, прогнозує, що до 2027 року світовий дохід SONiC у сфері комутації центрів обробки даних перевищить 8 мільярдів доларів США . у SONiC з точки зору NOS, а також у розробці екосистеми для додаткових послуг».

Aviz досяг значного прогресу в залученні додаткових клієнтів і додаванні нових функцій, сказав Векель. «Що справді цікаво, так це додатковий інтерес підприємств до SONiC і потенціал додати більше до SONiC. Я думаю, що це матиме більший вплив, оскільки ринок спостережливості та мереж продовжуватиме об’єднуватися», – сказав Векель.

«Ця угода також свідчить про те, що клієнти Cisco все частіше висловлюють запити про SONiC, і що Cisco бачить партнерство з Aviz як перевагу для серії 8000», — сказав Векель. Це також показує, що Cisco чітко бачить попит на SONiC за межами одного чи двох гіперскейлерів».
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading