Уряд Японії обіцяє виділити ще 13,3 мільярда доларів на підтримку вітчизняного сектора мікросхем
Наприкінці року, коли в японську напівпровідникову промисловість були інвестовані значні інвестиції, уряд оголосив про подальше фінансування для зміцнення виробництва та досліджень і розробок.
 

Уряд Японії виділив додаткові 13,3 мільярда доларів (два трильйони ієн) для розвитку внутрішньої напівпровідникової промисловості.

Очікується, що фінансування буде розподілено між виробництвом і науково-дослідними розробками, повідомляє The Japan Times , яка повідомляє, що більшість грошей, ймовірно, піде на підтримку TSMC і Rapidus. Близько 376 мільйонів доларів (570 мільярдів ієн) будуть виділені в окремий фонд для збільшення стабільних поставок мікросхем до Японії, йдеться у звіті.
Рішення було прийнято наприкінці року, коли як державні субсидії, так і інвестиції та інновації компаній прагнули значно підвищити можливості виробництва чіпів у країні та поставити її на передовий край напівпровідникових технологій.

У квітні японський уряд пообіцяв виділити 532 мільйони доларів на проекти з розробки та виробництва чіпів наступного покоління в країні,  включаючи угоду з Rapidus  щодо виробництва 2-нм чіпів у Японії до 2025 року.

Після цього в червні японський виробник напівпровідникового обладнання JSR прийняв пропозицію викупу в розмірі 6,4 мільярда доларів (909,3 мільярда ієн) від японського уряду, забезпечивши Японії більший контроль над виробництвом фоторезистів, хімічних речовин, які використовуються для процесу друку схем на чіпові вафлі.

Виробники мікросхем Micron і TSMC також оголосили про інвестиції в напівпровідникову промисловість Японії. TMSC пообіцяла виділити  близько 7,4 мільярда доларів США для створення другого заводу з виробництва напівпровідників у Японії, тоді як  Micron оголосила про плани  інвестувати до 3,6 мільярда доларів США, щоб запровадити в Японію ультрафіолетову літографію (EUV).

Минулого місяця японська компанія  Canon оголосила,  що запускає машину для літографії з нано-відбитком (NIL), яка, як стверджує, здатна виробляти деталі до 5-нм вузла, і з часом зможе виробляти 2-нм вузли, коли технологія буде вдосконалена ще більше.

Зараз Японія опинилася в центрі уваги триваючої торговельної війни між США та Китаєм. На початку 2023 року Японія погодилася заборонити експорт передових обчислювальних чіпів, пристроїв, які їх включають, і певних виробів для виробництва напівпровідників, включаючи машини для екстремальної ультрафіолетової літографії.

У результаті, окрім фінансової підтримки своєї вітчизняної напівпровідникової промисловості, Японія також прагне налагодити партнерські відносини з іншими юрисдикціями та зміцнити свою глобальну позицію в галузі мікросхем.

У липні було створено Цифрове партнерство ЄС-Японія для покращення співпраці між двома регіонами з цифрових питань. Окрім зосередження уваги на питаннях, пов’язаних із підключенням підводних кабелів, інвестиціями в квантові та високопродуктивні обчислення (HPC) і регулюванням штучного інтелекту, уряди пообіцяли контролювати глобальний ланцюжок постачання мікросхем і надавати підтримку японським напівпровідниковим компаніям, які хочуть працювати в рамках ЄВРОПА.

«Ми вважаємо, що надзвичайно важливо забезпечити захист ланцюжка поставок напівпровідників», — сказав тоді Reuters єврокомісар Тьєррі Бретон, додавши, що ЄС прагне «зменшити ризик» своїх власних ланцюгів постачання технологій шляхом впровадження політики для зменшення своєї залежності. на технології китайського виробництва, такі як мікросхеми.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading