Nvidia планує продати 3 графічні процесори в Китаї, щоб обійти обмеження США: звіти
Можливо, виробник мікросхем намагається обійти обмеження США, спрямовані на те, щоб китайські компанії не могли об’єднувати менш потужні графічні процесори для створення обчислювальної потужності для робочих навантажень на основі ШІ.
 

Як повідомляється , виробник мікросхем Nvidia працює над виробництвом трьох нових графічних процесорів (GPU) для продажу в Китаї, щоб обійти нові експортні обмеження, накладені адміністрацією Байдена .  

Нові чіпи, а саме H20, L20 і L2, можуть надійти в продаж у Китаї з 16 листопада після того, як набудуть чинності нові обмеження США, згідно з новинним звітом Chinastarmarket із посиланням на джерела в промисловому ланцюжку поставок. компанією Nvidia для виробництва цих нових графічних процесорів.

Нові графічні процесори можуть допомогти Nvidia обійти нові обмеження уряду США, спрямовані на перешкоджання доступу Китаю до передових технологій, включаючи обмеження на загальну продуктивність чіпа на рівні 4800 TPP і щільність продуктивності 5,92.
Хоча загальне обмеження продуктивності чіпа блокує продаж високопотужних графічних процесорів, таких як A100 і H100, які продаються в Китаї як A800 і H800 зі зміненою двонаправленою пропускною здатністю, було встановлено поріг щільності продуктивності чіпа. адміністрацією Байдена, щоб заблокувати лазівку китайських підприємств і організацій, які купують графічні процесори з меншою продуктивністю та об’єднують їх разом для створення обчислювальної потужності для робочих навантажень на основі ШІ.

«Щільність продуктивності — це загальна продуктивність чіпа, поділена на площу його кристала», — написала в блозі дослідницька та консалтингова компанія з напівпровідників Semianalysis .

Згідно з останніми експортними обмеженнями, будь-який чіп із щільністю продуктивності 5,92 або вище означає абсолютну заборону на експорт. Компанії повинні подати заявку на отримання ліцензії на мікросхеми зі щільністю продуктивності від 3,2 до 5,92.

Хоча обмеження забороняють використання графічних процесорів Nvidia, таких як H100 SXM, L40 S, L40 і A100 SXM, загальна продуктивність (TPP) і щільність продуктивності нещодавно запланованих графічних процесорів не перевищують встановлених обмежень, окремий звіт напіваналіз показав.

У звіті загальна продуктивність і щільність продуктивності графічного процесора H20 SXM на 96 ГБ становлять 2368 TPP і 2,9 відповідно.

Напіваналіз також протестував графічний процесор Nvidia L20 на 46 ГБ і повідомив, що чіп працює на 1912 TPP і має щільність продуктивності 3,1.

Окремо аналіз 24-гігабайтного графічного процесора Nvidia L2 виявив TPP 1544 і щільність продуктивності 5,2, що знаходиться в межах порогового значення 5,92.

Інші мікросхеми, такі як Gaudi 2 від Intel і MI250X від AMD разом із MI300X, також не можуть продаватися в Китаї згідно зі звітом Semianalysis, який лише ставить MI250 від AMD у чітке положення щодо загальної продуктивності та щільності продуктивності.

Електронний лист, надісланий Nvidia, щоб підтвердити нові графічні процесори та їх призначення, залишився без відповіді.

Нові обмеження США ґрунтуються на попередніх обмеженнях, запроваджених минулого року, які обмежують сукупну швидкість двонаправленої передачі даних у 600 ГБ/с і сукупну продуктивність мікросхеми у 4800 TPP.

Обхід експортного контролю США

Попередні обмеження, на думку аналітиків із Semianalysis, було легко обійти, оскільки виробники чіпів могли знизити загальну пропускну здатність, зберігаючи майже ідентичну продуктивність у додатках ШІ.

«Це те, що Nvidia зробила з модифікаціями H800 і A800 своїх H100 і A100, які поставили сотні тисяч одиниць до Китаю», — пишуть аналітики у звіті.

Однак китайські компанії продовжують отримувати доступ до заборонених мікросхем через ринок Гонконгу та материкового Китаю.

Нещодавній звіт Reuters підкреслив, що високоякісні графічні процесори Nvidia, такі як A100, все ще можна придбати в Китаї, хоча й за вищою ціною.   

За даними постачальників, зазначених у звіті, вартість графічного процесора A100 зросла майже вдвічі до приблизно 19 000 доларів США без гарантії чи підтримки в Китаї.
Бульба
2023-11-20 19:50:10
Avatar
пидорасы
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading