Чому приватні мережі 5G не розвиваються в Індії?
Відсутність чіткості щодо розподілу спектру в поєднанні з високими капітальними витратами призводять до низького поширення приватних мереж з підтримкою 5G в Індії.
 

Незважаючи на те, що Індія стверджує, що зафіксувала найшвидше розгортання 5G у світі, поширення приватних мереж 5G у країні було обмеженим.

Згідно з даними ABI Research , у всьому світі ринок приватних стільникових мереж, який розвивається як мережами 4G, так і 5G, зросте з 7 мільярдів доларів у 2023 році до приблизно 96 мільярдів доларів у 2030 році .

Однак індійські підприємства, схоже, прийняли стратегію «почекай і спостерігай», що стосується приватних мереж 5G. У той же час, протягом останнього року в Індії відбулося кілька розгортань приватних мереж 5G, зокрема на виробничому заводі Mahindra & Mahindra в Чакані, об’єкті BOSCH у Бенгалуру та L&T Technology Services.

Зростаюче занепокоєння щодо безпеки та потреба у більшому контролі та прозорості мережі в поєднанні з наднизькою затримкою, високою пропускною спроможністю та масивним підключенням пристроїв є ключовими причинами, чому організація вибирає приватні мережі 5G.
Спектр і високі капіталовкладення

Індійські підприємства стикаються з кількома проблемами, пов’язаними з використанням приватних мереж 5G для підвищення ефективності та безпеки. 

Основною причиною низького поширення приватних мереж із підтримкою 5G є відсутність ясності щодо того, як спектр буде остаточно розподілено для підприємств. 

У той час як підприємства зацікавлені в тому, щоб спектр розподілявся адміністративно, постачальники послуг зв’язку хочуть, щоб його продавали на аукціоні. Постійний конфлікт між постачальниками телекомунікаційних послуг і підприємствами призводить до невизначеності, що впливає на розгортання. 

Початкові вказівки Департаменту телекомунікацій (DoT) вимагали, щоб підприємства закуповували спектр безпосередньо в уряду або орендували його у телекомунікаційних компаній. Кілька індійських компаній подали заявки на спектр, зокрема Wipro, Infosys, L&T, Tata Power, Tejas Networks, Capgemini і Tata Communications.

Кілька варіантів доступу до спектру

У відповідь на протест телекомунікаційних компаній Департамент телекомунікацій (DoT) вирішив запропонувати підприємствам декілька варіантів розгортання бездротових приватних мереж 5G.

Підприємство, зацікавлене в розгортанні приватної мережі 5G, може отримати її за допомогою нарізки мережі з мереж постачальників послуг, орендувати її у телекомунікаційних компаній або скористатися послугами постачальників послуг для розгортання та керування приватними мережами. Міністерство транспорту відхилило рекомендації Регуляторного органу телекомунікацій Індії щодо адміністративного розподілу частот для підприємств. 

«Невизначеність розподілу спектру завадила прийняттю приватної мережі 5G в Індії», — сказав Прабху Рам, голова аналітичної групи Cybermedia Research. «Підприємства неохоче інвестують у приватні мережі без прозорих вказівок щодо розподілу спектру та структури витрат. Уряд повинен швидко вирішити ці проблеми, щоб розблокувати трансформаційний потенціал приватних мереж 5G».

Згідно зі звітом GSA Research, зазвичай існує сильна позитивна кореляція між кількістю посилань на приватні мережі мобільного зв’язку та країнами з виділеним спектром . «США наразі мають найбільше клієнтів — 163, а Німеччина (89), Китай (51), Великобританія (45) і Японія (35) завершують першу п’ятірку». Згідно зі звітом GSA, Індія посідає 16 місце.

«Підприємства зацікавлені в приватних мережах 5G за умови, що вони отримають спектр безпосередньо від уряду, а не орендують його у постачальника послуг», — сказав Т.В.Рамачандран, президент Broadband India Forum (BIF). «Закупівля спектру безпосередньо в уряду, а потім робота з постачальником або системним інтегратором є більш економічно ефективним для підприємства. Таким чином, вони також матимуть більший контроль над мережею».

«Уряд повинен адміністративно розподілити діапазон між підприємствами, щоб допомогти країні піднятися в ланцюжку створення вартості у виробництві, що є необхідною умовою, якщо уряд хоче перетворити бачення Make in India в реальність», – додав він. BIF – це незалежний аналітичний центр, який працює над розвитком екосистеми широкосмугового доступу в країні.

Уряд запустив ініціативу «Зробити в Індії», щоб підвищити вітчизняне виробництво в країні та розширити можливості в галузі промисловості 4.0 і промислового Інтернету речей (IIoT).

Повільне повернення інвестицій

Деякі стверджують, що приватні мережі 5G в Індії не досягли жодного прогресу через високі капітальні витрати та надзвичайно низьку окупність інвестицій.

«Приватна мережа 5G не розвивається, тому що на даний момент це не має сенсу для бізнесу. Потрібні значні капітальні інвестиції, і компанії не зможуть відшкодувати це через підвищення цін, оскільки кінцевий споживач не отримає суттєвої вигоди. різні пропозиції», — сказав Фейсал Кавуса, головний аналітик TechArc.

Також не вистачає помітних випадків використання, які б спонукали підприємства переходити від Wi-Fi до приватних мереж з підтримкою 5G.

За словами Кавуси, обмежена пропаганда з цього питання означає, що підприємства мало зацікавлені у вирішенні проблеми зі спектром. Крім того, розгортання приватних мереж 5G може вимагати повного перегляду існуючих систем.

«Цифрова трансформація бізнес-секторів відбувається своєю власною швидкістю, і розгортання приватної 5G у багатьох випадках означало б повну перебудову. Я думаю, що ніхто до цього не готовий, ні підприємства, ні їхні кінцеві клієнти», — сказав Кавуса.
Джерело: www.networkworld.com
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading