Як забронювати військовозобов’язаного працівника. Команда Дія.City проведе вебінар для ІТ-компаній

bronia.jpg

Під час заходу експерти розкажуть про всі деталі бронювання військовозобов’язаних працівників, нюанси в оформленні документів та нададуть відповіді на запитання.
После 11 месяцев разработки опубликован релиз FreeBSD 13.2. Установочные образы сформированы для архитектур amd64, i386, powerpc, powerpc64, powerpc64le, powerpcspe, armv6, armv7, aarch64 и riscv64. Дополнительно подготовлены сборки для систем виртуализации (QCOW2, VHD, VMDK, raw) и облачных окружений Amazon EC2, Google Compute Engine и Vagrant.
Опубликован релиз пакета ppp 2.5.0 с реализацией поддержки протокола PPP (Point-to-Point Protocol), позволяющего организовать канал связи IPv4/IPv6, используя соединение через последовательные порты или подключения типа точка-точка (например, dial-up). В состав пакета входит фоновый процесс pppd, применяемый для согласования соединения, аутентификации и настройки сетевого интерфейса, а также вспомогательные утилиты pppstats и pppdump. Код проекта распространяется под лицензией BSD. В пакете официально обеспечена поддержка Linux и Solaris (без сопровождения имеется код для NeXTStep, FreeBSD, SunOS 4.x, SVR4, Tru64, AIX и Ultrix).
Опубликован выпуск сетевой операционной системы DentOS 3.0, основанной на ядре Linux и предназначенной для оснащения коммутаторов, маршрутизаторов и специализированного сетевого оборудования. Изначально проект был основан компанией Amazon для оснащения сетевого оборудования в своей инфраструктуре, но затем перешёл под покровительство организации Linux Foundation и в число ключевых участников проекта помимо Amazon вошли такие компании, как Delta Electronics, Marvell, NVIDIA, Edgecore Networks и Wistron NeWeb (WNC). Код DentOS написан на языке Си и распространяется под свободной лицензией Eclipse Public License.
Корпорація Intel напередодні поділилася своїми планами щодо розвитку асортименту серверних процесорів Xeon. Найближчими роками чипмейкер планує випустити чотири нові сімейства: два з високопродуктивними та два з енергоефективними ядрами. Нагадаємо, про наміри розділити модельний ряд CPU Xeon на лінійки з P- та E-ядрами процесорний гігант оголосив на початку 2022-го.
 
Стало відомо про смерть одного зі співзасновників корпорації Intel Гордона Мура (Gordon Moore). Він пішов із життя минулої п'ятниці, 24 березня, у віці 94 років в оточенні сім'ї у своєму будинку на Гаваях. Гордон Мур зробив величезний внесок у розвиток галузі виробництва напівпровідникових мікросхем, але пересічним любителям «заліза» він, ймовірно, насамперед відомий як автор так званого «закону Мура».
 
Amazon.com Inc. планує запустити свої перші супутники з Project Kuiper у 2024 році і того ж року розпочати бета-тестування своєї послуги доступу до інтернету з космосу.

Дейв Лімп, старший віце-президент Amazon з питань пристроїв і послуг, оприлюднив цей графік на виставці супутникової індустрії у Вашингтоні, округ Колумбія, у вівторок. Він також продемонстрував різні прототипи користувацьких терміналів, які майбутні клієнти використовуватимуть для підключення до супутникового сузір'я. Прототипи включали три різні за розміром антени, в тому числі невелику семидюймову квадратну модель, яка лише трохи більша за Amazon Kindle.
 
"Це кардинально відрізняється від усього, що ви коли-небудь бачили", - сказав Лімп під час розмови.
Олександр Кубраков: Процес ліквідації ДАБІ остаточно завершений

Рішення про ліквідацію Державної архітектурно-будівельної інспекції було ухвалено Кабінетом Міністрів України у 2020 році. Причиною стали численні скарги на її діяльність та факти порушень в роботі.
 
Наразі Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури офіційно завершило ліквідацію ДАБІ. Роботу припинили всі її 24 територіальні органи, закрито 5420 виконавчих проваджень у судових справах.

Розпорядження НЦУ № 179/963 від 06.03.2023 про внесення змін до Розпорядження НЦУ № 67/850 від 30.01.2023

НКЕК доводить до відома постачальників електронних комунікаційних мереж та/або послуг Розпорядження Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) від 06.03.2023 № 179/963 про внесення змін до Розпорядження НЦУ № 67/850 від 30.01.2023.

Розпорядження НЦУ додається 179_06032023.zip

Постачальникам електронних комунікаційних мереж та/або послуг:
- до 21.03.2023 здійснити реєстрацію в системі фільтрації фішингових доменів та забезпечити подальше здійснення фільтрації фішингових доменів на рекурсивних DNS-серверах згідно з Регламентом роботи системи фільтрації фішингових доменів (додається);
- про реєстрацію в системі фільтрації фішингових доменів та початок здійснення фільтрації фішингових доменів згідно з Регламентом повідомити на електронну адресу оперативного чергового НЦУ - ncu@cip.gov.ua


Набула чинності постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу або аукціону на отримання ліцензій на користування радіочастотним спектром»

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, повідомляє, що постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу або аукціону на отримання ліцензій на користування радіочастотним спектром» зареєстрована в Міністерстві юстиції України 14 лютого 2023 року за № 277/39333.

Постанова НКЕК від 14.12.2022 № 250 набрала чинності 01 березня 2023 року.