Rust будет принят в состав ядра Linux 6.1. Создан Rust-драйвер для Ethernet-чипов Intel

На мероприятии Kernel Maintainers Summit Линус Торвальдс объявил, что, если не всплывут непредвиденные проблемы, патчи для поддержки разработки драйверов на языке Rust будут включены в состав ядра Linux 6.1, релиз которого ожидается в декабре.

Из преимуществ появления поддержки Rust в ядре называется упрощение написания безопасных драйверов устройств за счёт снижения вероятности совершения ошибок при работе с памятью и мотивирование новых разработчиков включаться в работу над ядром. "Rust - это одна из тех вещей, которые, как я думаю, привлекут новые лица... мы стареем и седеем" сказал Линус.

У місті Чанша полум'я за 20 хвилин зруйнувало будівлю компанії China Telecom.

Вони зберігали там 35 тон палива для підтримки роботи обладнання від генераторів.

Кількість жертв наразі невідома, але за припущеннями ЗМІ - може бути декілька сотень.
Внутри Google команда технических специалистов работает над новой технологией для высокоскоростных сетей связи, простирающихся от земли до космоса.

Секретный проект под кодовым названием «Minkowski» в Google будет представлен публике в понедельник как новое ответвление под названием Aalyria.

Хотя Google отказался предоставить подробности об Aalyria, например, как долго он работает над технологией и сколько сотрудников присоединится к стартапу, Aalyria заявила в пресс-релизе, что ее миссия состоит в том, чтобы управлять сверхбыстрыми, сверхбезопасными и высокоэффективными коммуникационными сетями, которые охватывают землю, море, воздух, ближний и дальний космос.
Компания заявляет, что у нее есть технология лазерной связи «в экспоненциально большем масштабе и скорости, чем все, что существует сегодня». Программная платформа Aalyria использовалась в нескольких аэрокосмических сетевых проектах для Google.

 


Миколаївка, зв‘язківці приїхали відновити пошкоджені дроти, щоб наше населення безперешкодно отримувало новини.
Але рашисти після того, як їм почали давати під дупу наші ЗСУ, взагалі з‘їхали з котушок, та обстрілюють звичайні мирні квартали.

Але зв‘язківці як і наші воїни неперевершені та непереможні, тому зв‘язок буде незабаром відновлено.

(c) by Олександр Федієнко
З боку ворога розповсюджується інформація про те, що потрібно вчинити безлад у мережах України.
Наша критична інфраструктура для них може стати звичним місцем ударів.
Робіть запаси, пані та панове.
Поставщики микросхем уже начали предлагать решения, поддерживающие новые спецификации Wi-Fi.
 
Компании Intel и Broadcom успешно протестировали новый тип Wi-Fi-соединения 7.0, скорость которого превышает пять гигабайт в секунду. Во время тестов соединение Wi-Fi 7 между ноутбуком на базе процессора Intel Core и точкой доступа Broadcom обеспечило стабильную скорость передачи 5 Гбит/с. Напомним — максимальная скорость актуального Wi-Fi 6 составляет 1 Гбит/с.

Как подчеркивается в новостном блоге Intel, необходимо сотрудничество в отрасли для обеспечения широкого распространения Wi-Fi 7 и его практических преимуществ. Иметь один Wi-Fi 7 только в одной категории устройств довольно бесполезно.

Broadcom вмешался, заявив, что «экосистема готова». Как считает компания, ценность Wi-Fi 7 выходит за рамки простого увеличения скорости. Основное преимущество нового стандарта связано с гораздо более низкими задержками, что понравится любителям онлайн игр и позволит использовать беспроводные VR-гарнитуры. Медиа стримеры смогут использовать потоковую передачу UHD 16K. И последнее, но не менее важное: новейший стандарт Wi-Fi уменьшит «пробки» в загруженных беспроводных сетях в жилых домах и офисах.
Google нарешті запустив свій кабель Equiano вартістю 1 мільярд доларів, який з’єднує Західну Європу з Південною Африкою після того, як він був прокладений в Кейптауні минулого місяця.

Підводний інтернет-кабель є кабелем з найвищою пропускною спроможністю в Африці, який простягається на 15 000 км від Португалії до Південної Африки та складається з 12 пар волокон і має проектну пропускну здатність 150 Тбіт/с.
 
Проект прокладання кабеля, який має дев’ять точок розгалуження, був вперше представлений у 2019 році та є одним із найбільших підводних інтернет-кабелів Google за даними Submarine Networks.

Він пролягає вздовж західного узбережжя Африки від Португалії до Melkbosstrand, на північ від Кейптауна. Останні роботи відбулися 8 серпня. Equiano є однією з шести приватних кабельних систем Google, які діють або розробляються, і 19-м підводним кабелем, у який конгломерат інвестував.


Нарешті позначення Києва при визначенні зони часу буде вірним.
Тепер Europe/Kyiv замість Europe/Kiev

Rocky Linux 9.0 вже пропонує таке.
[root@localhost Europe]# pwd
/usr/share/zoneinfo/Europe
[root@localhost Europe]# ls -l|grep "K..v"
-rw-r--r--. 2 root root 2120 Aug 23 19:11 Kiev
-rw-r--r--. 2 root root 2120 Aug 23 19:11 Kyiv
[root@localhost Europe]# cat /etc/os-release 
NAME="Rocky Linux"
VERSION="9.0 (Blue Onyx)"
ID="rocky"
ID_LIKE="rhel centos fedora"
VERSION_ID="9.0"
PLATFORM_ID="platform:el9"
PRETTY_NAME="Rocky Linux 9.0 (Blue Onyx)"
ANSI_COLOR="0;32"
LOGO="fedora-logo-icon"
CPE_NAME="cpe:/o:rocky:rocky:9::baseos"
HOME_URL="https://rockylinux.org/"
BUG_REPORT_URL="https://bugs.rockylinux.org/"
ROCKY_SUPPORT_PRODUCT="Rocky-Linux-9"
ROCKY_SUPPORT_PRODUCT_VERSION="9.0"
REDHAT_SUPPORT_PRODUCT="Rocky Linux"
REDHAT_SUPPORT_PRODUCT_VERSION="9.0"
 
 

01 вересня 2022 року за № 1003/38339 у Міністерстві юстиції України зареєстровано постанову НКЕК від 13 липня 2022 року № 109 «Про затвердження Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку».

Відповідно до цієї постанови Методика визначення плати за доступ до елементів інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку затверджується в новій редакції, що обумовлено необхідністю приведення її у відповідність до вимог законодавства.

Головною новелою цієї Методики є встановлення на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та 60 днів після його припинення або скасування на територіях, де ведуться або велись воєнні (бойові) дії, пільгових розмірів періодичної плати за доступ до елементів інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку в розмірі 1 копійка на місяць за один кабель замовника.

Звертаємо увагу, що ця постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування (публікація відбудеться в Офіційному віснику України № 72 від 16.09.2022).
Мінцифра та Vodafone Group співпрацюватимуть, щоб інтернет-з'єднання Європи та Азії пролягало через Україну
Продовжуємо віддалятися від російського сусіда-агресора на телеком-фронті. Щоб користуватися іноземними онлайн-сервісами можна було ще швидше й безпечніше, Мінцифра домовилася про співпрацю з міжнародною компанією Vodafone Group.