Перейти до

VAndrey

Маглы
  • Всього повідомлень

    88
  • Приєднався

  • Останній візит

Сообщения додав VAndrey

  1. В 08.03.2024 в 14:57, dimalisha сказал:

    Пи…ц, как все сложно :) Не выносите мозг ни себе ни адвокату. Письма такие чуть ли не каждую неделю приходят, стандартная процедура.

    Если есть вопросы, звоните не адвокату, а по телефону мелким шрифтом внизу письма.

    Дякую за пораду,  але вона не несе нічого корисного. Мозг адвокату ніхто не виносив, з чого у Вас зявились такі думки?
    Я в свій час працював в державній системі. Нажаль,  більшість там не відрізняється особливими  знаннями.
    Звісно,  перед самою відправкою я набрав номер в листі, що внизу малим шрифтом,  аби запитати лише в якому форматі файли надсилати (особливо логи) і яке шифрування в ЕЦП обрати. Звісно,  відповідь була проста -  в самому старому форматі,  бо ПК старі і програми також. Також маю досвід, бо потім вони нервують і не можуть відкрити файл.

    Знань і розуміння,  як працює мережа "0". Тому був змушений пояснити трішки. Навіщо їм та інформація,  яку в мене запросили? Також не розуміють,  як і те, що з ними робити.
    Законодавство і також не особливо, також змушений був консультувати їх.

    Тому тут Ваша порада телефонувати і запитувати... недоречна.
    Скільки я спілкувався з органами,  в більшості я змушений був їх консультувати.

    А запить з АМКУ до мене прийшов вперше... А завжди радий почути розумні думки інших людей за що всім вдячний!Тільки дурні думають, що вони все знають.

  2. 25 минут назад, Dimkers сказал:

    нафантазував це

     

    А стосовно

    Ви самі риєте собі яму.... Пояснення треба? Чи самі?

    Прийде йому такий запит, нехай відповідає,  як хоче. Я,  мій адвокат і тут більшість впевнені, що потрібно надати інформацію по максимуму що можливо.
    Повідомляти що інформації жодної немає,  це звісно "самому рити собі яму". Фактично,  АМКУ може сприймати таку відповідь, як покривання абонента по якумо АМКУ веде розслідування. У відповідь за ненадання інформації (покривання) АМКУ може на законних підставах накласти штраф 1% від річного обороту. І нафіга мені це?

     

    Колеги,  всім дякую! Якщо в когось є ще думки,  то з радістю вислухаю. В будь-якому випадку впевнений,  що це не перший і не останній запит провайдерам від АМКУ.

     

    П.С. Поки накидую відповідь АМКУ. Буду намагатися пояснити (людям які нічого не розуміють в інтернет-технологіях) чому ми не можемо назвати який браузер у клієнта (тим більше,  що у нього багато ПК і можливо навіть сервери з різним програмним забезпеченням) і що далі роутера ми не бачимо. А тому не можемо не тільки повідомити,  яким браузером користується той хто заливав ці документи на сайт https, але користувача, тобто з якого ПК чи ноутбука заходив абонент. А вони хочуть знати хто користувач!!! Що надати дату та час початку сесії зєднання та тривалість (не зрозуміло з чим,  бо в запиті не вказується) ми надати не можемо. Можемо тільки повідомити, що абонента було приєднано тоді то по такому мас і видано такий ІР і з 2018 року нічого не мінялося. А інформацію про час і дату сесії сайтом https://prozorro.gov.ua ми нічого повідомити не можемо, бо це шифрований канал.

    Враховуючи, що питання задані взагалі-взагаля без конкретики, відповідати на них важко... Буду змушений пояснювати як працює технологія і що ми не можемо володіти деякою інформацією, яку вони запитують,  а інша організація.

     

  3. 3 минуты назад, KaYot сказал:

    А з іншого боку - відповідальності за недачу даних(нема їх у вас, не зберігали/втратили) немає.

    Якщо дані по IP є - дайте, нема - скажіть як є, і дайте за період який маєте.

    Перейматися немає чим, до вас питань нема і не буде.

    Зараз в бюджеті пусто.

    А за неповне надання інформації може бути відповідальність. Цитував в першому пості. Тут вже на розсуд АМКУ.

  4. 1 минуту назад, Dimkers сказал:

    надайте що є....

    бухгалтерія це також не телеком, та заява робота. Але ж є правила гри. Хочете - можете так і написати у відповідь, що це зайва для вас робота.... Мені байдуже :)

    На жаль це не вам вирішувати. У АМКУ є певні права, це орган влади з спецстатусом....

    Що там клієнт - це геть до сраки.... Ви повинні надати відповідь. Крапка. Можете надати відповідь що данних немає, тоді прийдут до вас)))

    Робота є робота. Впадло адміну - шукайте іншого. Або надайте відповідь, що адмін на імя, проживаючи

    Я ж не про те.

    А про те, що держоргани навіть не розуміють що можна запитувати, а що ні. Точніше,  про спроможність провайдера надати певну інформацію. Серед іншого вони попросили написати,  який браузер у клієнта,  а ще конкретного користувача,  який можливо (це не вказано в самому запиті,  якого користувача) вчиняв такі протизаконні дії. А це завод із десятками ПК. 
    А ще в більшості випадків такі чиновники не знають, що потім з цим робити і нафіга взагалі це запитували. Вже були подібні звернення від Кіберполіції. А потім мене питали,  а що їм тепер з цією інформацією робити і як її трактувати.
    Просто марна втрата часу,  яка могла принести дійсно користь. Просто скаржусь.

    Дякую за відповідь! Впевнився, що роблю все вірно.
    Думав,  може є якісь нюанси,  про які я незнаю чи неврахував.

  5. 3 часа назад, nordstream сказал:

    На клиентов поднят NAT поэтому все абоненты бегают через один адрес сервера. У нас прокатило когда такое же было.

     

    Було попередньо інший запит. Кому належить ця IP-адреса. Клієнт не був проти надання такої інформації. А IP адреса виділена і,  так як клієнт не проти був,  ми вже надали цю інформацію.  Так,  як вона АМКУ і так відома. А це вже наступні запити прийшли.

    45 минут назад, Dimkers сказал:

    По перше - вимоги органів АМКУ носять обов’язковий характер, тому відповідати потрібно, в них дуже широкі повноваження.... Та рішення суду їм не потрібно. Вони можуть розсилати вимоги всім суб’єктам господарювання, та просити розкриття інформації з обмеженим доступом, якщо є необхідність з’ясування наявності ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції, яка настала під час розгляду заяви, яка їм надійшла...

    По друге - дуже часто  текст вимоги не має строків надання відповіді, а законом воно не врегульоване :)

     

    Взагалі підтримую Дмитра-пса, та не бачу якихось перешкод для надання. Злийте всю інфу що у вас є з картки абона у білінгу+договір з абоном, та спить спокійно :) 

    Згоден. Аналогічної думки. І мій адвокат також каже аналогічно. Просто так впадло адміну зі всього цього полотенця вибирати дані саме по цьому абону.... Це чимало роботи. Тим більше за такий довгий період. Витягнути за 3 роки трафік,  це .......не дуже веселе заняття і тягомотне.

    Терміни вказані 15 календарних днів.

  6. 14 минут назад, KaYot сказал:

    А що заважає видати дані абона?

    Багато подібних запитів надходить, є "дуже розумні" ФОПи які торгуються в тендерах з однієї кімнати.

    Ми відпродідаємо якщо є можливість.

    Можливо не всі дані за цей період збереглися. Адже це було 2-3 роки тому. Перший раз надійшов такий запит. Плюс великий геморой виділити ці дані із загального полотенця всіх абонентів.

    Ще це зайва робота. Дані ці їм все одно не допоможуть. Вони не там шукають і не те ;)

    3 часа назад, be4v15 сказал:

    ТС, у Вас все смешалось...

    налоговая- это за хранение первичных бух. документов

    сбор данных по абонентам- это Стаття 31. Конституции

    "Кожному гарантується таємниця листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції. Винятки можуть бути встановлені лише судом у випадках, передбачених законом, з метою запобігти злочинові чи з'ясувати істину під час розслідування кримінальної справи, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо."

    т.е. никакие такие данные об абонентах Вы не имеете права собирать и тем более хранить, и все правоохоронцы которые к нам обращались с подобными хотелками это знают и были посланы нами в суд с криминальным провадженням (которого почему-то никто из них не родил), при наличии которого вы вместе с ними можете начинать собирать все такие данные.

    Антимонопольный- это скорее на вас накляюзничал недовольный абонент, хотя тут ему в "захист справ споживачів", но обычно кляузники не отличаются умом и сообразительностью.

     

    а вообще Вам к юристу, решать такие дела на форуме- так себе идея, тем более что у Вас в голове путаница в вопросах законодательства

    Абоненти наші не наябіднічали на нас. Ми там взагалі не при чому. Перевіряють не нас,  а нашого клієнта. Тому захист прав споживачів тут не при чому.
    Тут у Вас все змішалось,  або не вчитались в подано мною інформацію.

  7. Доброго дня,  колеги!

    Надійшов лист-вимога від Антимонопольного комітету про надання інформації по абоненту по IP.

    IP в абонента виділений, тому ідентифікувати не проблема.

    Звісно, Антимонопольний - це не правоохоронні органи і в листі немає посилання на номер кримінальної справи. Хоча чув, що правоохоронні органи цим також займаються.

    Чи повинні ми надавати інформацію? Просять надати інформацію за період з 01.04.2020 року.
    Про те, що ми маємо зберігати дані протягом 3 років (строк позовної давності зрозуміло), знаю. Але цей термін було призупинено прийнятям Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану". Набрання чинності, відбулась 17.03.2022. Тобто ми маємо зберігати дані за три роки до набуття чинності цим Законом. Тобто з 17.03.2019 року.

    Не ху-ху собі архівчик виходить!!!

    А саме в законі вказано: "2) розділ "Прикінцеві та перехідні положення" Цивільного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., № 40-44, ст. 356) доповнити пунктами 18 і 19 такого змісту:
    19. У період дії в Україні воєнного, надзвичайного стану строки, визначені статтями 257-259, 362, 559, 681, 728, 786, 1293 цього Кодексу, продовжуються на строк його дії";

    3. Статтю 102 Податкового кодексу доповнити пунктом 102.9 такого змісту:
    "102.9. На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану зупиняється перебіг строків, визначених цим Кодексом, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи"."


    Окрім копій договорів і даних абонента вимагають:

    - дату та час початку сесії з'єднання тривалість;

    - приналежність IP-адреси та log-файлів цієї IP, зокрема які містять інформацію про mac-адресу обладнання тощо.

     

    Причина, два учасники приймали участь з одного IP в державних закупівлях. Тобто їх обвинувачують в антиконкурентних діях.

     

    Відповідно до пунктів 13, 14,1 5 статей 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції" неподання,  подання інформації не в повному вигляді чи подання недостовірної інформації,  тягне за собою відповідальність,  передбачену статею 52 Закону накладаються штрафи у розмірі до одного відсотка доходу (виручки) суб’єкта господарювання від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф.

    Рішення приймає сам Антимонопольний комітет чи надана мною повна чи неповна інформація.

    А там можуть накласти штраф і судися з АМКУ. Розглядати - це буде скоріше всього Київський обласний адміністративний суд,  де позови лежать по рокові до того,  як їх розподілять по суддям і приступлять до розгляду справи про незаконність накладення штрафу. Знаю,  бо маю там один позов вже. Та й в знайомих також там розглядаються справи....

     

    Як мені діяти? Що порадите?

  8. 2 часа назад, WideAreaNetwork сказал:

    Это походу Вы не в курсе ничего, и что то мне подсказывает что нихера не спрашивали, вот задал вопрос привату, получил вполне ожидаемый ответ

     

     

    IMG_20210927_155335.jpg

    Словами "них..ра" это Вы можете у себя в офисе общаться со своим коллективом и у себя дома с родными. А здесь, пожалуйста, выбирайте слова.

    Я Вам ответил, что мне сказал мой менеджер в Приватбанке, клиентом которого я являюсь уже много лет.

    А что Вам кажется или не кажется меня не интересует.

  9. В 30.08.2021 в 20:51, WideAreaNetwork сказал:

    моги бы и сами спросить у того же ликпея, вот вам ответ их, и работают они под лицензией привата, что еще раз говорит что это приватовский продукт, и да, ликпей - это эквайринг

    Screenshot 2021-08-30 204804.png

    там все нормально

     

    А Вы у Привата спрашивали? Они говорят,  что это не их сервис.

    Это тоже самое, что Васю спросили: "А ты Таню этого... и того? Ну было?"

    Ответ: "Конешно"

    Только вот Таня не в курсе.

  10. 14 часов назад, WideAreaNetwork сказал:

    если стоит РРО тогда пофиг, если нет и принимаете через ликпей то ставить надо, либо уходить от ликпея

    Начнем с того,  что ЛикПей - это не Приватбанк. Это кантора,  которая работает возле Приватбанка пользуясь его сервисами. Это приблизительно как на Вашей сети может работать Трініті,  или ОЛЛ ТВ. Но в тоже время Ваша сеть не становится Трініті. Єто Ваша сеть, на которой работает Трініті.

    Когда Вы подписываете договор с ЛикПей, то Вы подписываете договор не с Приватбанком, а с Ликпей.

    У меня есть официальный договор с Приватбанком,  по которому Приватбанк проводит прием платежей в интересах провайдера. И к Ликпей это не имеет никакого отношения.

    Там я не вижу проблем.

    10 часов назад, be4v15 сказал:

    закон почитайте, потом давайте советы

    И как правильно посоветовал be4v15. Сначала нужно ссылаться на законы, или хотя бы на разъяснения налоговой.

    Так какие документы должны выдавать платежные системы (в том числе Приватбанк),  которые Вам не дает Ликпей?

    Просто интересно. Не возможно все знать. Может я что-то не знаю или не прочитал.

    Без всяких.... буду очень благодарен.

  11. В 20.08.2021 в 15:13, WideAreaNetwork сказал:

    Дам один очень хороший совет, заключи договор с изипей или укрпей или другими платежными системами, только не с приватом, эти дурачки никаких доков не дают, ни в бумажной ни в электронной форме, плюс от них на счет приходит платеж в котором он и указывают что это эквайринг, а налоговая однозначно скажет ставь аппарат

    Уж простите за незнание. А какие документы должен выдать Приватбанк или другие платежные системы? С Приват банком работаю много лет.  Какие риски? может я что-то не знаю?

     

    Проверил платежку,  проверил реестр платежей,  который приходит от Приватбанка. Не нашел ни одного слова о эквайринге.

    Также не нахожу особых отличий в платежках и в назначении платежа от Айбокс, Монобанк, Изипей и т.д. Да и реестры тоже особо не отличаются.

    В чем суть Ваших опасений? Может и мне стоит боятся?

  12. Позиция налоговой удивляет. Нарушением является не наличие КВЕДов (иначе все становятся нарушителями при регистрации юрлица или фоп, КВЕД есть, а Лицензии нету ;) ),  а "провадження діяльності за вказаними КВЕДами".

    Если Вы не предоставляете услуги указаные в этих КВЕДах, то и придраться не к чему.

    Но чтоб " не мозолить глаза" налоговой, то конечно можно и убрать

×
×
  • Створити нове...