Датацентр на місяці планується збудувати до кінця 2023
Lonestar Data Holdings вже отримав фінансування у розмірі 5 млн доларів на створення цього проекту.

Lonestar хоче побудувати ряд центрів обробки даних на Місяці та створити життєздатну платформу для зберігання та обробки даних (тобто практики обробки даних поблизу джерела як засобу зменшення затримки та поліпшення пропускної спроможності).

«Дані — це найбільша валюта, створена людством, — заявив Кріс Стотт, засновник Lonestar у квітні 2022 року. — Ми залежимо від них майже у всьому, і вони надто важливі для нас як для виду, щоб зберігати їх у нестабільній біосфері Землі. Найбільший супутник Землі, Місяць, є ідеальним місцем для безпечного зберігання нашого майбутнього».
Центри обробки даних складаються з підключених серверів, які зберігають та передають цифрові дані. Зростання кількості центрів обробки даних Землі становить загрозу для довкілля, сприяючи збільшенню споживання енергії та цифровому забрудненню.

Створення центрів обробки даних на Місяці могло б полегшити цю проблему, а також забезпечити безпечніший спосіб зберігання даних.

Орієнтовно перший мініцентр обробки даних буде побудований до кінця цього року. Він важитиме всього 1 кг і зберігатиме 16 терабайт даних. За словами Скотта, він отримуватиме живлення та зв’язок від посадкового модуля, а ось наступні (у разі успіху першого) будуть автономними.

Компанія сподівається розгорнути їх на поверхні Місяця до 2026 року.
Kiano
2023-03-08 08:59:17
Avatar
Наче ж не перше квітня. Капець.
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading