СБУ викрила у Києві підпільний серверний центр
Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували протиправну діяльність підпільного дата-центру, який функціонував у столиці.

Зловмисники «здавали у віртуальну оренду» понад 100 виділених серверів, розташованих на території Києва та за кордоном. У подальшому їх використовували для зламу комп’ютерів, крадіжки паролів і здійснення DDoS-атак, у тому числі на сайти органів державної влади.

Встановлено, що організував протиправну діяльність мешканець Києва разом зі спільником. «Клієнтів» шукали здебільшого в мережі Darknet.
Ділки обслуговували понад 100 «абонентів», переважна більшість яких є хакерами з рф. Частина з них була підконтрольна російським спецслужбам і працює на шкоду інформаційній безпеці України.

У ході проведених обшуків виявлено та вилучено:
  • комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності;
  • банківські картки, через які відбувалися розрахунки з «клієнтами»;
  • серверне обладнання.
Наразі одному з фігурантів оголошено про підозру за ст. 361-1 (створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних осіб.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: ssu.gov.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading