Інтертелеком намагається змінити користвувачам номери
До Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, надходять численні звернення абонентів ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» з приводу отримання ними повідомлень про необхідність заміни абонентського номера  місцевої телефонної мережі на інший номер на підставі вимог НКРЗІ.

Водночас, НКРЗІ спрямовує свою діяльність з питань розподілу та використання номерного  ресурсу виключно на захист прав споживачів і недопущення припинення надання їм телекомунікаційних послуг.

Комісія не приймала та не планує приймати жодних рішень щодо необхідності повернення операторами номерного ресурсу, який використовується для надання послуг споживачам на підставі діючих дозвільних документів, а також не застосовує практику втручання у процес присвоєння операторами абонентських номерів своїм споживачам, якщо їх формат та призначення відповідають Національному плану нумерації України.
Таким чином, у оператора телекомунікацій ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» відсутні правові підстави посилатись на дії НКРЗІ і пропонувати своїм абонентам зміну номерів шляхом переведення в інші індекси діапазонів номерів.

У разі звернення оператора ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» до НКРЗІ із заявами про добровільне повернення повністю або частково раніше виділеного йому номерного ресурсу Комісія буде вживати всіх необхідних заходів для пошуку оператора, який погодиться продовжити надання послуг споживачам без зміни абонентських номерів, та безкоштовно переоформить відповідні індекси номерного ресурсу у встановленому порядку.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
inet_user
2021-03-18 18:55:00
Avatar
мне на офисный номер звонили 044 360-ХХ-ХХ. типа готовтесь номер будет изменен, номер можно будет выбрать, доки онлайн подписать и т.д.
 
zaborovsky
2021-03-18 22:00:57
Avatar
это агония, забейте :(
DiprizE
2021-03-19 14:19:14
Avatar
Также звонили.
Сказали что новые номера будут заточены только под sip.
Что в прицнипе ок.
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading