Трафік для "ЛНР"
СБУ блокувала діяльність інтернет-провайдера, який надавав безкоштовний трафік на територію так званої «ЛНР»

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність одного із інтернет-провайдерів, який працював на користь окупаційної влади так званої «ЛНР».

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що приватний підприємець є власником фірм з надання інтернет-послуг на Черкащині та на тимчасово окупованій території. Використовуючи спеціальне технічне обладнання, він організував маршрутизацію трафіку закритими каналами до терористичної організації «ЛНР». За можливість вести бізнес, зловмисник надавав безкоштовний інтернет окупаційним адміністраціям, установам, організаціям, воєнізованим формуванням та прокуратурі так званої «ЛНР». Сепаратисти отримали можливість не лише вільно користуватися якісним інтернетом, а й здійснювати кіберзлочини під виглядом українських користувачів.

Правоохоронці затримали власника інтернет-провайдера, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у Харкові після повернення з тимчасово окупованої території.
Під час обшуків у приміщенні фірми у Смілі правоохоронці виявили спецтехніку, електронні носії інформації, документальні матеріали, які підтверджують здійснення протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 2 місяців, без права внесення застави.

Операція із блокування протиправної діяльності проводилась Управлінням СБУ у Черкаській області у взаємодії із Департаментом кібербезпеки СБ України, спільно з Управлінням СБУ в Харківській області, під процесуальним керівництвом Черкаської місцевої прокуратури.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: ssu.gov.ua
stanislavx
2020-09-15 00:25:07
Avatar
Нісенітниці якісь по тексту.
Скоріш за все громадянин "приземляв" голосовий трафік тамошніх мобільних "операторів" - на фото GSM-шлюзи.
NaviNavi
2020-09-15 06:38:16
Avatar
Это новость 2015 или 2016 года
Stalker1
2020-09-15 07:48:37
Avatar
Что то запоздалые новости
Karan
2020-09-15 09:14:50
Avatar
Что то запоздалые новости

Какие запоздалый новости, позавчера в Харькове вродь паковали 
 
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading