Українцям спростять ввезення техніки з-за кордону - ЗМІ
Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), схвалила проект переліку радіоелектронних засобів та випромінювальних приладів, для ввезення яких не потрібні дозволи, повідомили в прес-службі регулятора.
 
"Новий перелік сприятиме збільшенню кількості обладнання, зменшить витрати на ввезення техніки", - йдеться в повідомленні, передає Комерсант-Україна.
 
Схвалений НКРЗІ документ стосується не великих імпортерів, а радіоелектроніки, яку громадяни ввозять для особистих потреб. Відповідно до діючої редакції переліку, прийнятої в лютому 2010 року, без дозволу, зокрема, можна ввезти два мобільних телефони, два ноутбуки з модулями WiMAX, Wi-Fi або Bluetooth, дві бездротових гарнітури, два GPS-навігатора, чотири бездротових модему, чотири дитячих рації, десять радіомікрофонів та інше. "Створюються нові пристрої, і перелік доводиться розширювати", - пояснюють у НКРЗІ.
 
У новому переліку НКРЗІ, зокрема, пропонує дозволити громадянам ввезення бездротових моніторів, принтерів, клавіатур та інших засобів введення, аудіо-та відео-програвачів, 3D-окулярів, фото-та відеокамер, фотоспалахів (до 4 шт.), А також планшетних ПК, електронних книг, комунікаторів і записних книжок (до 2 шт.). Крім того, комісія повністю скасувала дозволу на ввезення мікрохвильових печей, електровимикачі на радіоуправлінні, магнітно-резонансних томографів і ще цілого ряду медичної апаратури. У цілому перелік розширений на 11 позицій, регулятор також підвищив допустиму потужність ввозяться Wi-Fi-пристроїв з 100 мВт до 200 мВт.
 
Українці, які ввозять техніку з-за кордону у власних потребах або замовляють її в іноземних інтернет-магазинах, нечасто звертаються за дозволами в держпідприємство "Український державний центр радіочастот" (УДЦР), вважає координатор комітету побутової електротехніки "Європейської бізнес асоціації" Вікторія Кулікова. "Митниця такі документи, як правило, не перевіряє, - пояснює вона. - Тому розширення списку виглядає як вельми умовна лібералізація з боку НКРЗІ".
 
http://www.unian.ua/news/585843-ukrajintsyam-sprostyat-vvezennya-tehniki-z-za-kordonu-zmi.html
перелік розширений на 11 позицій, регулятор також підвищив допустиму потужність ввозяться Wi-Fi-пристроїв з 100 мВт до 200 мВт.
Публікації за темою:
більше приховати
Дмитро
2013-07-26 12:24:17
Avatar

Невиданная щедрость

andryas
2013-07-26 12:56:53
Avatar

Сначала напугали налогом а теперь чуточку ослабили удавку. Извесный метод лечения боли.

interjet
2013-07-26 13:11:03
Avatar

Завтра опровергнут :)

SHARAHOME
2013-07-26 13:53:29
Avatar

От тільки навіщо допустиму потужність збільшили до 200 МВт ? І так же все засрано !

Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading