В Україні відбувається масова атака на банки й портал "Дія", також не працюють сайти Міноборони, ЗСУ та ДСНС
У вівторок, 15 лютого, відбувається масова атака на ресурси банків, зокрема Приват24, Ощад 24/7, та портал "Дія", також недоступні сайти Міністерства оборони України, Збройних сил України та Державної служби з надзвичайних ситуацій

Про це повідомив співзасновник Monobank Олег Гороховський.

"DdoS-атака насправді йде на майже всі українські банки з різною результативністю. Приват, Ощад. Пробували Альфу и А-банк. Зараз пішли до нас масовані запити з вузла в Нідерландах", - повідомив співзасновник Monobank.

Гороховський додав, що якщо буде "потужно штормити", то банк відключить послуги у світі та тимчасово залишить їх лише в Україні.

Водночас міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що потужна атака сталася і на портал "Дія".

"Початковий вектор - Росія та Китай. Десь 600 тис. пакетів шкідливого трафіку в секунду. Наші фахівці швидко "обрізали" цей напрямок, але атака повернулася вже із Чехії та Узбекистану. І знову була "відбита". Для користувачів "Дії" атака залишилася непомітною", - написав Федоров.

Він додав, що команда порталу працює "під постійним тиском та провокаціями, але зберігає спокій".

"Користувачі Приват24 повідомляють про проблеми з платежами та загалом з роботою застосунку. Деяким користувачів зовсім не вдається зайти у Приват24, в інших не відображаються баланс і останні транзакції", - повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.
Водночас у банку запевняють, що загрози для коштів вкладників немає. Збої є лише в застосунку, а решта фінансових операцій проходять у нормальному режимі.

У коментарі "Сегодня" пресслужба банку розповіла, що атака тривала протягом кількох годин.

"Зараз ми усуваємо наслідки DdoS-атаки та відновлюємо стабільну роботу систем. ПриватБанк вживає всіх необхідних заходів для безпеки операцій та забезпечення високоякісного обслуговування своїх клієнтів без затримок", - йдеться у повідомленні.

Також відомо, що користувачі Ощадбанку повідомляли про певні проблеми: не працювали банкомати, термінали самообслуговування, були проблеми з оплатою в POS-терміналах, а також в роботі застосунку Ощад 24/7. Пресслужба банку повідомила, що роботу сервісів відновили.

"Клієнтам доступні сайт, мобільний застосунок, банкоматна та термінальна мережі. Відповідні служби банку працюють у посиленому режимі задля забезпечення своєчасного якісного обслуговування клієнтів та запобігання можливим атакам у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Крім того, поки недоступні сайти Міноборони, ЗСУ та ДСНС.

Як повідомила пресслужба Міноборони, на сайті ведуться технічні роботи.

"Офіційний веб-портал Міністерства оборони України зазнав, ймовірно, DdoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду. Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування веб-порталу", - повідомили у пресслужбі.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: espreso.tv
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading