НКЕК розблокувала роботу Реєстру присвоєнь радіочастот
тепер ніщо не заважає постачальникам електронних комунікаційних послуг продовжувати розбудову своїх мереж, розширювати покриття та підвищувати якість послуг зв’язку.

З початку 2022 року через неврегульованість законодавчих процесів не відбувалося дійснення присвоєнь радіочастот радіообладнанню загальних користувачів. Тому одним із перших рішень нового Регуляторного органу на засіданні, що відбулось 18 лютого 2022 року, було доручено державному підприємству УДЦР здійснювати присвоєння радіочастот для радіообладнання загальних користувачів, вносити зміни до таких присвоєнь, здійснювати їх продовження та анулювання (у тому числі на підставі розрахунків електромагнітної сумісності для радіообладнання загальних користувачів, чинних станом на дату оприлюднення цього рішення).  

До повноважень Регуляторного органу віднесено забезпечення проведення присвоєння радіочастот у смугах загального користування. І відповідно до норм Закону України «Про електронні комунікації» передбачено, що присвоєння радіочастот для радіообладнання загальних користувачів здійснюється державним підприємством УДЦР за дорученням регуляторного органу на підставі розрахунку електромагнітної сумісності або декларації про забезпечення електромагнітної сумісності частотного присвоєння, або повідомлення про початок експлуатації радіообладнання шляхом внесення даних до реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів на електронній регуляторній платформі.

УДЦР є державним госпрозрахунковим підприємством, що має право здійснювати вищезазначені види діяльності у сфері радіочастотного спектра.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading