Україна отримала телекомунікаційне обладнання для відновлення пошкодженої інфраструктури
Із перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну внаслідок цілеспрямованих дій агресора щодня знищується електронна комунікаційна інфраструктура. Це несе не лише фінансові втрати для сектору електронних комунікацій та для економіки України в цілому, але й безпосередньо стосується питання здоров’я та життя людей, особливо в місцях, де відсутній зв’язок, який неможливо відновити через постійні обстріли окупанта.

Постачальники послуг мобільного зв’язку відчайдушно працюють і піклуються про своїх абонентів,  за першої змоги вживають всіх можливих заходів з відновлення працездатності своїх мереж, що постійно зазнають руйнувань та пошкоджень.

Зі свого боку, НКЕК як Регуляторний орган підтримує постачальників електронних комунікаційних мереж та послуг і докладає усіх зусиль, аби сфера електронних комунікацій була максимально стійкою в умовах війни, а українці залишалися б на зв’язку.

Однією із ключових потреб для оперативного відновлення мереж електронних комунікацій є забезпечення телекомунікаційним обладнанням. Про нагальні потреби в цьому неодноразово заявляли постачальники електронних комунікаційних мереж та послуг. НКЕК спільно з міжнародними партнерами працювала над пошуком необхідного телекомунікаційного обладнання, яке могло б бути безкоштовно передано українській стороні.
На запит НКЕК про потребу в обладнанні та допомогу відгукнулася європейська телекомунікаційна компанія O2 Telefónica. Ця комерційна компанія стала першою серед тих, яка через європейський механізм передала українським операторам близько 3500 мережевих компонентів для відновлення зруйнованої телекомунікаційної інфраструктури.
 
Вказане телекомобладнання було отримано операторами для подальшого використання.

Ми вдячні нашим міжнародним партнерам та європейській телекомспільноті за підтримку галузі електронних комунікацій України та і надалі щиро сподіваємося на їхню допомогу у відновленні пошкодженої інфраструктури зв’язку України.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
carver
2022-09-01 02:02:23
Avatar
не первый раз читаю, но так и не понял самого важного, что и кому передали. русскими мобильным операторам или турецким, или что-то нашим. ну, непонятно просто. 
carver
2022-09-01 02:03:53
Avatar
какого типа оборудование и кому. 
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading