Члени ITU або МСЕ солідарні з Україною
Результати Повноважної Конференції МСЕ 2022 року та Спільна заява, яку представила Україна в Бухаресті

14 жовтня 2022 року Повноважна Конференція МСЕ 2022 року, яка тривала останні три тижні, завершила свою роботу.

Ключові результати ITU PP-22:
  • Обрано нове керівництво МСЕ на наступні чотири роки.
  • Затверджено стратегічний та фінансовий план на період 2024-2027 та підписано заключні акти.
  • Представників росії не обрано на жодну керівну посаду в МСЕ.
  • Спроба росії просунути цинічну резолюцію про повагу до прав держав-членів і членів Сектору в МСЕ та повагу до фундаментальних прав людини - провалена.
  • Україна виступила зі Спільною заявою від імені 48 країн-партнерів щодо засудження дій російської федерації та підтримки України у відновленні телекомунікаційної інфраструктури.
Спільна заява

10 жовтня 2022 року у ході пленарного засідання Повноважної конференції МСЕ 2022 року (ПК-22) Українська делегація виголосила Спільну заяву від імені України та 48 країн-партнерів щодо засудження дій російської федерації та підтримки України у відновленні телекомунікаційної інфраструктури.

У Спільній заяві наголошується на незаконних діях російської федерації, яка атакує об’єкти критичної інфраструктури України, в тому числі телекомунікаційної інфраструктури, що завдає руйнівного впливу на функціонування телекомунікаційних засобів і послуг в Україні та на реалізацію суверенного права України регулювати телекомунікації в межах своєї міжнародно-визнаної території, а такі дії є прямим грубим порушенням цінностей МСЕ.

Наголошено на засудженні незаконних спроб анексії росією українських Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також вкотре закликано росію повністю поважати зобов’язання, які випливають із членства в МСЕ.

Як важливий член ООН, МСЕ не може ігнорувати того факту, що саме росія несе відповідальність за війну в Україні.

У свою чергу, українською стороною було висловлено вдячність державам-членам МСЕ та Союзу за підтримку та закликано держави-члени МСЕ продовжувати надавати допомогу та фінансові внески Україні з метою відновлення її телекомунікаційного сектору та підтримки стабільності телекомунікацій/ІКТ для відновлення і сталого розвитку – зазначено у документі.

Серед країн-партнерів, які доєдналися до Спільної заяви, 27 держав-членів ЄС, Албанія, Андорра, Австралія, Канада, Еквадор, Грузія, Ісландія, Ізраїль, Японія, Ліхтенштейн, Республіка Молдова, Монако, Чорногорія, Нова Зеландія, Північна Македонія, Норвегія, Перу, Республіка Корея, Швейцарія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та Сполучені Штати Америки.

І це - свідчення того, що держави-прихильники цієї Спільної заяви твердо і непохитно солідарні з Україною.

Виголошення Спільної заяви завершилося хвилиною мовчання за загиблими у війні.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading