Херсон частково зі зв'язком
22 жовтня 2022 року о 18:09 +/- 2хв з другої спроби (перша була о 18:00 +/- 2хв) було вимкнено всі канали, що працювали задля забезпечення населення інтернетом. Це не стосувалось мобільного зв'язку. Без каналів залишились всі провайдери, які отримували доступ через Міранда Медіа з Криму (тобто всі провайдери в окупації).

Все обладання, до якого так звані визволителі змогли дотягтися, забрали (зокрема відомо про РТПЦ в центрі міста Херсон, там де телевежа). З їхніх офіційних джерел повідомлялось про тотальну евакуацію місцевого населення з західного (правого) берегу Херсонської області до східного (лівого).

Провайдери очікували канали хоча б на східному березі. Так і відбулося. Хто має змогу якимось чином дотягнутись до вузлів на східному березі - отримує канал.

З 30-го жовтня деякі провайдери змогли підійняти лінки й забезпечують доступ в Інтернет абонентам.

В самому місті отримав канал лише один оператор - SkyNet (а через нього Broks-X та OstrovNet). Це лише 10Gbps на весь Херсон.
Наразі це має такий вигляд.
skynet-miranda.jpg

Директор SkyNet пише наступне:
Добрый день.
На сегодня в Херсон есть только одна линия интернета.
Эту линию никто нам, Скайнету, не "оставлял".
Мы восстанавливали 4 дня повреждённые кабеля по городу, мы доложили много нового кабеля, поставили 12 муфт, купили дорогое оборудование - чтобы сегодня в городе был хоть какой-то интернет.
Мы не сидим на канале сами - поделились с Островнет, Брокс, Хоумнет, Каховка-онлайн. Ждём включения Статус и Укрком.
Для того чтоб поделиться каналом с другими операторами я принял решение ограничить скорость доступа вам - нашим клиентам.
Но нужно понимать - сеть - она не резиновая. Если подключить всех - у нас, херсонцев, не будет работать НИЧЕГО...
Вы даже не представляете какой масштаб вырезок и повреждений сейчас у нас в области.
Пока работал Мир-телеком - все повреждения общих линий восстанавливались. После их эвакуации - ремонтами заниматься некому. И, как в марте, этим занимаемся мы.
Очень болит душа, что не могу помочь всем.
Но поверьте, весь наш коллектив очень-очень старается.
Дмитрий Гудзь
Публікації за темою:
більше приховати
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading