Схвалено проект Правил надання доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку
На виконання вимог частини першої статті 10  Закону України «Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж» Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації 12 вересня 2017 року схвалила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку».
Проект регуляторного акту встановлює правові засади доступу операторів, провайдерів телекомунікацій до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку, що не перебуває у власності учасників ринку телекомунікацій. Запровадження Правил надасть стимул для гармонійного розвитку телекомунікаційних мереж та задоволення потреб споживачів у телекомунікаційних послугах.

На етапі громадського обговорення, що відбувалося з 21 липня по 21 серпня поточного року, до НКРЗІ надійшло 82 зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань. Для роботи над документом було проведено кілька нарад в рамках постійно діючої робочої групи НКРЗІ з питань розвитку телекомунікаційних мереж за участі всіх зацікавлених сторін, під час яких було обговорено та узгоджено всі спірні питання. 30 серпня 2017 року відбулося публічне підбиття підсумків громадського обговорення, в якому взяли участь представники операторів телекомунікацій та профільних асоціацій: "Телекомунікаційна палата України”, Української Асоціації операторів зв’язку «Телас», ІнАУ та УСПП. Учасники наради дійшли згоди щодо остаточної редакції проекту регуляторного акта та висловили свою підтримку щодо схвалення Комісією даного документу.

У встановленому законодавством порядку проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання доступу до інфраструктури кабельної каналізації електрозв’язку» буде направлено на погодження до заінтересованих державних органів, а саме: Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної регуляторної служби України, Антимонопольного комітету України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Flying
2017-09-13 10:22:59
Avatar

А где с ним ознакомиться, и что этот документ привнесет нам нового?

Daniil_
2017-09-13 13:39:53
Avatar

он принесет новые цены доступа

Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading