Про порядок і форму ведення Реєстру РЕЗ та ВП
НКРЗ внесла зміни до Положення про порядок і форму ведення Реєстру РЕЗ та ВП.
 
На засіданні 10 листопада НКРЗ вирішила внести зміни до Положення про порядок і форму ведення Реєстру радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, що можуть застосовуватися на території України в смугах радіочастот загального користування. Діючий документ було затверджено рішенням НКРЗ від 03.11.2005 № 117 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 28.12.2005 за № 1574/11854.
 
Було зазначено, що прийняття цих змін щодо узагальнених рішень НКРЗ про визначення можливості застосування деяких типів РЕЗ із стандартизованим радіоінтерфейсом надасть змогу скоротити терміни допуску на ринок України нових типів РЕЗ масового виробництва, які відповідають цим вимогам (радіотелефони та радіотермінали стільникового зв’язку, різноманітні пристрої короткого радіусу дії тощо). Разом з тим потребує удосконалення порядок звернення заявників до НКРЗ з приводу внесення до Реєстру нового типу РЕЗ, технічні характеристики якого відповідають встановленими вимогам до радіоінтерфейсу. По-перше, це скортить кількість звернень заявників до НКРЗ та, по-друге, надасть змогу Комісії впровадити основні принципи, визначені у Директивах Європейського Парламенту та Ради, а саме: 1999/5/ЕС про радіообладнання і телекомунікаційне термінальне обладнання та взаємне визнання їх відповідності, 2000/299/EC про створення первинної класифікації радіообладнання і телекомунікаційного термінального обладнання та пов'язані з ними ідентифікатори (з урахуванням вимог Технічного регламенту радіообладнання і телекомунікаційного кінцевого (термінального) обладнання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.06.2009 № 679).
 
Зміни до Положення створять належні умови для удосконалення форми ведення Реєстру з урахуванням необхідності впровадження електронного документообігу та електронного ведення Реєстру, можливості обміну інформацією з автоматизованими системами зацікавлених центральних органів виконавчої влади, узагальнення та аналітичної обробки даних тощо. Буде також удосконалено порядок ведення Реєстру, форми заявочних документів, які необхідно подати суб’єкту ринку для отримання відповідних рішень НКРЗ, зокрема, форми заяв щодо визначення можливості застосування нового типу РЕЗ або ВП на території України та його Картки тактико-технічних даних. Користувачі РЧР відтепер зможуть отримати інформацію про сертифікат відповідності (декларацію про відповідність) РЕЗ та ВП, внесеного до Реєстру, безпосередньо із офіційного сайту НКРЗ.
 
Документ буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України, після чого оприлюднено на офіційному веб-сайті НКРЗ та в «Бюлетені НКРЗ» і набере чинності за 30 днів після його офіційного опублікування.
 
 
Источник: http://www.wirelessu...poryadok-i.html
Публікації за темою:
більше приховати
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading