Готовим карманы к очередному "освоению" бюджетных денег?
интересно, по моему это уже 3-й вариант по "цифровизации" всея Украины. Начиная от интернет для выборов при Януковиче и заканчивая "цифровизацей" школ при Порошенко.
--------------------------------------------------
Понад 5,5 мільйонів українців не можуть отримати якісний фіксований інтернет

Мінцифри вперше за всю історію України змінило підходи до статистичного збору інформації. Раніше це була сумнівна інформація, яка ніким не перевірялася. Зокрема це стосується соціальних об'єктів, на підключення яких держава виділяє кошти. 

Отже, отримавши достовірні дані щодо підключення з мінімальною похибкою, ми змогли ретельно розрахувати фінансові потреби. Тобто у нас є чітке бачення, як зробити так, щоб кожен українець мав доступ до якісного інтернету. І вона викладена у розробленій фахівцями Мінцифри Національній стратегії розвитку ШСД в Україні.
Оскільки в Україні дуже розгалужена мережа соціальних об'єктів, ми вважаємо що найбільш ефективний підхід полягає у підключенні соціальних об'єктів (шкіл, лікарень, бібліотек) до оптичних мереж. І таким чином мешканці населених пунктів, де розміщені такі соцоб'єкти, отримають можливість підключення. 

Ми плануємо підключити 95% закладів соціальної інфраструктури до 2024 року і майже усе населення матиме можливість підключити оптику у своєму помешканні.

За нашими розрахунками, на це потрібно близько 3,3 млрд грн. Сума у масштабах країни цілком підйомна, враховуючи важливість проєкту. Крім того, ми активно співпрацюємо з міжнародними організаціями, від яких отримуємо експертну підтримку.

Зрозуміло, що ми зіштовхнемося з величезною бюрократичною проблемою, пов'язаною із тендерними процедурами. Але ми налаштовані оптимістично і будемо долати перепони, підключаючи до цієї роботи CDTO у відомствах та регіонах.

Важливо також, що відповідно до нашої стратегії ми плануємо надати адресну компенсацію для осіб з інвалідністю та малозабезпеченим сім'ям для того, щоб всі категорії населення могли як підключитись до якісного фіксованого інтернету, так і користуватись ним.

Ми переконані, що крім соціального ефекту, розширення покриття ШСД позитивно вплине і на зростання економіки, збільшення робочих місць. Звичайно, це важко розрахувати в абсолютних показниках, але ми можемо спиратися на міжнародний досвід. 

За дослідженнями Світового банку, зростання проникнення швидкісним інтернетом на 10% може призвести до зростання ВВП на 2%. Враховуючи те, що за даними телеком-регулятора НКРЗІ, в Україні проникнення фіксованого ШСД становить 46%, у нас є великий потенціал для покращення економічної ситуації в країні та забезпечення права кожного українця на якісний, швидкісний та доступний інтернет.

Михайло Федоров, для УП
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: www.pravda.com.ua
a_n_h
2020-07-30 22:14:25
Avatar
А где Алвер с Ингваром? Что-то скучно...
vaz02
2020-07-30 22:29:29
Avatar
Блин, а проблема то решается за максимум 100 гривен:). Просто никому не интересно решить проблемму , интересно распилить миллиарды.
 
Stalker1
2020-07-30 22:54:40
Avatar
Комбайны в студию)
ur3alex
2020-07-31 07:21:53
Avatar
Главное переконання, і як же вплине?
 
Ми переконані, що крім соціального ефекту, розширення покриття ШСД позитивно вплине і на зростання економіки, збільшення робочих місць. Звичайно, це важко розрахувати в абсолютних показниках, але ми можемо спиратися на міжнародний досвід. 
 
pavlabor
2020-07-31 10:21:30
Avatar
vaz02: Там відкат тільки 330 мільйонів!
andryas
2020-07-31 10:32:14
Avatar
Хто би сумнівався, як тільки запахло бюджетними коштами, труп одразу заворушиився

Укуртелеком предлагает действенный путь для достижения амбициозной цели Министерства цифровой трансформации Украины по обеспечению 95% сельского населения возможностью подключения к высокоскоростному интернету, сообщает https://internetua.com/v-ukrtelekome-ob-yasnili-kak-obespecsit-selo-vysokoskorostnym-internetom
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading