"МТС" програла Нацкомзв‘язку суд за Крим
"МТС" програла Нацкомзв‘язку суд за Крим
Нацкомісія регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) виграла у компанії "МТС Україна" у Київському апеляційному адміністративному суді. Суд другої інстанції встав на бік НКРЗІ, яка звинуватила зазначеного мобільного оператора у халатності.
Про це повідомляє "Дело".
"У квітні 2014 року фахівці Служби безпеки України (СБУ) і галузевого регулювальника встановили ряд порушень у роботі "МТС Україна". Перевірка показала, що технічні та організаційні заходи оператора щодо захисту своєї телекоммережі були недостатніми. "МТС Україна" не захистила інфраструктуру від несанкціонованого доступу, порушивши тим самим ряд законів", - зазначає видання.
Нагадаємо, після окупації РФ кримського півострова розголосу набули випадки прослуховування з-за кордону стільникових абонентів, які перебувають у Криму, обнулення їх мобільних рахунків та інші випадки втручання у мобільні мережі.
На регіональному ринку АРК "МТС Україна" обслуговувала на початку 2014 року більш як половину українських користувачів. Це, а також недостатній рівень інформаційної безпеки викликало посилений інтерес до мережі цього оператора з боку російських спецслужб під час інтервенції на півострів.
Перевірки НКРЗІ та СБУ встановили згадані факти, але "МТС Україна" з ними не погодилася і подала позов. 18 серпня компанія виграла в Окружному адміністративному суді Києва, але телеком-регулятор подав апеляцію.
У мобільного оператора "МТС Україна" в рамках українського законодавства залишилася остання можливість - подати касацію.
Коментуючи виданню дану ситуацію, керівник прес-служби "МТС Україна" Вікторії Рубан сказав: "Суд другої інстанції виніс ухвалу не на нашу користь. Але він, з незрозумілих для нас причин, не взяв до уваги ряд важливих документів, які доводять нашу правоту. Ми оспорюватимемо його рішення в суді більш високого рівня саме тому, що маємо серйозну доказову базу щодо технічної сторони того, що відбувалося в Криму".
 
источник
Публікації за темою:
більше приховати
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading