У Черкасах СБУ заблокувала діяльність ботоферми: інтернет-агітатори використовували її для дестабілізації ситуації в Україні
Кіберфахівці Служби безпеки України у Черкасах заблокували роботу ботоферми. Інтернет-агітатори використовували обладнання в інтересах гібридної агресії РФ проти нашої держави.

У ході досудового розслідування встановлено, що ботоферму «підтримував» мешканець Черкас у підсобному приміщенні власного приватного підприємства. Він забезпечував використання анонімних IP-адрес, чим гарантував безпеку інтернет-агітаторам.

Оперативники спецслужби встановили, що підприємець використовував сім-картки українських операторів мобільного зв’язку. Розрахунок за послуги отримував криптовалютою та через російські віртуальні платіжні системи, заборонені на підставі рішення РНБО України.
Слідчі СБ України задокументували, що через ботоферму інтернет-агітатори розповсюджували дезінформацію про події в ОРДЛО, проросійську пропаганду, спрямовану на штучну дестабілізацію ситуації в державі, повалення конституційного ладу і територіальної цілісності нашої країни.

Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили:
  • комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням;
  • телекомунікаційне обладнання;
  • понад 400 сім-карток мобільних операторів.
У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до функціонування ботоферми.

Заходи із викриття проводило УСБУ в Черкаській області за координації з Департаментом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБ України під процесуальним керівництвом Черкаської̈ обласної̈ прокуратури.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: ssu.gov.ua
Туйон
2021-05-25 09:23:32
Avatar
Походу мобильщики и засекли - столько модемов в одной точке постоянно работают? Хмм...
betatest
2021-05-25 09:29:17
Avatar
Походу мобильщики и засекли - столько модемов в одной точке постоянно работают? Хмм...
мобильщики не делятся просто так и сами не инициируют расследования
vop
2021-05-25 13:53:54
Avatar
Ничего не понял. Нахера им 100500 модемов, что бы расповсюджувати агитационную информацию?
tkapluk
2021-05-25 16:20:30
Avatar
Ничего не понял. Нахера им 100500 модемов, что бы расповсюджувати агитационную информацию?
Резидентные прокси... таки самые эффективные.
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading