НКРЗІ прийняла рішення щодо спільного використання ККЕ учасниками ринку телекомунікацій
З метою врегулювання взаємовідносин між ПАТ «Укртелеком» та іншими операторами стосовно доступу до ККЕ в м. Київ Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, на своєму черговому засіданні, що відбулося 12 серпня 2014 року, прийняла рішення, спрямоване на забезпечення організаційно-економічної взаємодії операторів зв’язку для безперешкодного надання телекомунікаційних послуг громадянам України.
Згідно із прийнятим рішенням, ПАТ «Укртелеком» запропоновано до 1 вересня цього року подати до НКРЗІ пропозиції щодо внесення відповідних змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку (далі – Правила), затверджених рішенням НКРЗІ від 23.08.2012 року № 428. Разом з тим, враховуючи важливість питання доступу до ККЕ, як одного з найважливіших елементів телекомунікацій, НКРЗІ зобов`язало ПАТ «Укртелеком» забезпечити спільне використання учасниками ринку телекомунікацій ККЕ згідно з вимогами вищезгаданих Правил та Порядку регулювання тарифів на надання в користування ККЕ операторів телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗІ від 25.10.2012 № 540. Про виконання даного пункту рішення оператор має надати підтвердження до 22 числа поточного місяця.
 


Таке рішення було прийнято за результатами спільної наради, що відбулася 7 серпня 2014 року за участі НКРЗІ, ПАТ «Укртелеком» та інших провідних операторів телекомунікацій, під час якої вирішувалися проблемні питання, пов’язані із доступом суб’єктів ринку телекомунікацій до ККЕ. Як зазначає НКРЗІ запорукою стабільної роботи телекомунікаційних мереж та розвитку галузі є неухильне дотримання всіма учасниками ринку єдиних правил ведення діяльності та міжоператорської взаємодії. Це є основною передумовою створення та підтримки цивілізованого конкурентного середовища, що сприятиме подальшому розвитку ринку телекомунікаційних послуг.

Довідково. 5 серпня цього року НКРЗІ на своєму засіданні у присутності операторів та провайдерів розглянула результати позапланової перевірки ПАТ «Укртелеком», проведеної із 9 по 18 липня за зверненнями операторів зв’язку, що входять до Інтернет асоціації України (ІнАУ).

Перевіркою було виявлено порушення з боку ПАТ «Укртелеком» Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку. Зокрема йшлося про правомірність включення до технічних умов, що їх видає ПАТ «Укртелеком», додаткового пункту 8.3, не передбаченого переліком основних робіт, що виконуються постачальником ККЕ. У ньому йдеться про проведення із замовником або із залученням замовником підрядної організації обстеження траси прокладання кабелю зі складанням актів обстеження оглядових пристроїв та каналів ККЕ, що по суті є порушенням вимог пункту 5.2. розділу V Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку. Згідно з відповідним актом перевірки та виданим приписом ПАТ «Укртелеком» має усунути порушення законодавства про телекомунікації та привести свою діяльність відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів до 20 серпня 2014 року.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Norther
2014-08-14 21:16:00
Avatar

".. привести свою діяльність відповідно...."

 

Сцуки

ipk
2014-08-14 21:46:10
Avatar

А штраф в таком случае не предусматривается. Я б им впаял несколько миллионов чтоб на будущее хотелка уже не поднималась.

Alex_E
2014-08-14 22:07:44
Avatar

Кстати добавлю.

У кого телеком будет требовать выполнения п8,3

И если вы не хотите его выполнять, можно написать в личку, какое цтп, фио кто от вас требует.

Norther
2014-08-14 22:14:43
Avatar

А штраф в таком случае не предусматривается. Я б им впаял несколько миллионов чтоб на будущее хотелка уже не поднималась.

пока эти суки числятся в надгостелекомуникационной элите, их хрен кто оштрафует. А надежность приватных компаний и их возможности ограничиваются теми же постановами нкрзи.....

123RESPECT
2014-08-15 13:23:21
Avatar

"Згідно із прийнятим рішенням, ПАТ «Укртелеком» запропоновано до 1 вересня цього року подати до НКРЗІ пропозиції щодо внесення відповідних змін до Правил..." а этот момент никого не насторожил?? т.е. у-кому предлагают внести правки в Правила, чтоб в дальнейшем они законно требовали "обстеження траси" или еще что-нить

Respect!
2014-08-15 13:34:39
Avatar

 

 

НКРЗІ зобов`язало ПАТ «Укртелеком» забезпечити спільне використання учасниками ринку телекомунікацій ККЕ згідно з вимогами вищезгаданих Правил та Порядку регулювання тарифів на надання в користування ККЕ операторів телекомунікацій, затвердженого рішенням НКРЗІ від 25.10.2012 № 540.

Собственно копаем документ №540в НКРСИ и курим что мы здесь курим :)

Mobil
2014-08-15 15:18:25
Avatar

А не пора ли все таки забрать у Ахмета назад Укртелеком и продать его уже по нормальному аукциону и ККЕ оставить на балансе государства ?

DenimMark
2014-08-15 15:24:09
Avatar

Тем более что за землю они наверно не платят.

123RESPECT
2014-08-15 15:30:16
Avatar

100% не платят за землю

Земеля
2014-08-15 15:58:55
Avatar

А не пора ли все таки забрать у Ахмета назад Укртелеком и продать его уже по нормальному аукциону и ККЕ оставить на балансе государства ?

и как это будет выглядит перед лицами инвесторов с других стран? 

какой инвестр будет покупать за пару милиардов грн предприятия, если через 2-3 года его заберет народ и будет снова выставлять на торги

при всем желание УТ если они почистят рук  состав на молодых и закроют рот НКРЗИ , то они смогут выгнать всех наф со своей канашки и самим развиваться. если такая махина дремлет и все её обворовывают не думайте,  она сможет и огрызаться и  перевернуть рынок, она же сможет начать платить за землю ,  и аренда канашки в 50-100 раз подымут кому легче станет нам или УТ ? 

а денежные потоки с аренды земли уйдут обратно им через универсальные услуги (сами придумывайте)  но итог мы с вами в опе 

123RESPECT
2014-08-15 16:03:34
Avatar

"аренда канашки" ,славааллаху, пока регулируется государством, а не зависит от желаний у-кома

holubets
2014-08-15 16:18:07
Avatar

А нашо забирати цілий телеком.

Забрати тільки кабельну каналізацію, і шоб нею завідувала держава, а не приватники.

Аналогічно як і магістральні лінії електропередач.

ipk
2014-08-21 09:34:54
Avatar

Кто-то уже ходил в УТ? отменили или нет?

Sergek
2014-08-21 10:59:39
Avatar

А по земле еще вопрос!

Ведь каналия под землей, а учет всех земельных участков ведется только по поверхности.

И за что по сути платить, если на поверхности ничего нет?
мне привели в пример метро.

Метро платит за землю?

zachott
2014-08-21 11:07:26
Avatar

А по земле еще вопрос!

Ведь каналия под землей, а учет всех земельных участков ведется только по поверхности.

И за что по сути платить, если на поверхности ничего нет?

мне привели в пример метро.

Метро платит за землю?

Вам некорректный пример привели. Над метро можно строить и строят, т.е. земельные участки над метро можно использовать по другому назначению и они остаются в хозяйственном обороте. А над ККЭ ничего строить нельзя, т.е. земельные участки фактически изымаются из дальнейшего хоз. оборота. Поэтому собственник земли должен иметь какую-то компенсацию такого изъятия из оборота.
Sergek
2014-08-21 11:53:57
Avatar

Возможно! 

Это был ответ одного из работников УТ в переписке у одного товарища в комментариях на ФБ.

Я так понимаю проектов отвода для ККЭ у УТ нет.

ipk
2014-08-21 12:14:18
Avatar

Когда-то КМДА подымала этот вопрос что ККЕ пренадлежит городу, но как Ахметов его купил все сразу затихло.

pavlabor
2014-08-21 13:13:30
Avatar

Меня раздражает пункт согласования проекта, телеком делает проект, согласует и пишет, "расхождений не обнаружено".

 

По использовании земли,

тут нужно давать отчет, по нескольким пунктам,

во первых под канализацию отведена охранная зона земель связи и электроэнергии,

оранные зоны ограничены и расширить их не реально.

Поэтому ставить собственные опоры, сносить часть жилого массива никто не даст.

 

Канашка как и опоры, не были построены кровью и потом, а были переданы на баланс исходя из текущей целесообразности,

исходя из того что Телеком и Облэнерго, ведет себя социально не приемлемо,

проще сказать, не выполняет социальный договор с громадой,

напрашивается решение пересмотреть отношения и как по закону передали, так по закону и отзовут.

 

Быковать, тут нет смысла, патаму что.
 

Земельний кодекс України
zakon4.rada.gov.ua/...page3
4. До земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать:
а) землі загального користування населених пунктів (майдани, вулиці, проїзди, шляхи, набережні, пляжі, парки, сквери, бульвари, кладовища, місця знешкодження та утилізації відходів тощо);

 

 

И в Инау, в рукаве, достаточно аргументов, дабы порешать это недоразумение.

Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading