Російський номернний ресурс на окупованих територіях
НКЕК звертає увагу постачальників мереж та послуг, які надають послуги міжособистісних електронних комунікацій з використанням ресурсів нумерації, на необхідність блокування трафіка у разі його неправомірного використання та порушення міжнародного і національного планів нумерації

Як вже неодноразово повідомлялося, російська федерація системно порушує міжнародні принципи функціонування телекомунікаційних мереж загального користування шляхом зміни в односторонньому порядку міжнародної системи нумерації та національної системи нумерації України та використання на тимчасово окупованих територіях України коду країни «7» (Country Code, СС), виділеного Міжнародним союзом електрозв’язку виключно для російської федерації та Республіки Казахстан.

Водночас, на мережах мобільного зв’язку, що незаконно функціонують на тимчасово окупованих територіях у Донецькій̆, Луганській̆, Запорізькій та Херсонській областях, неправомірно використовуються українські коди мереж призначення «71», «72» та код MNC «99» у форматах:

+380-71-0000000 – +380-71-9999999, МСС+MNC = 255 99 (т.зв. «оператор «Фенікс»);

+380-72-0000000 – +380-72-9999999 (т.зв. «оператор «Лугаком»)

Крім того, стало відомо, що вказані т.зв. оператори переходять на російську систему нумерації, а саме абоненти т.зв. «оператора «Фенікс» з кодом нумерації «+380 71» отримають додатковий номер у коді російської системи нумерації – «+7-949», а абоненти т.зв. «оператора «Лугаком» –  «+7-959».
Зазначений факт є черговим порушенням міжнародного права у сфері електрозв’язку з боку російської федерації.
 
Зауважимо, що згідно з вимогами міжнародних договорів у сфері електрозв’язку та відповідно до рекомендацій МСЕ ITU-Т Е.164(11/2010) та ITU-Т Е.212(05/2008), на електронних комунікаційних мережах загального користування України мають використовуватись код країни «380» (СС) та ідентифікаційний код мережі мобільного зв’язку «255» (Mobile Country Code, МСС), закріплені за Україною для міжнародної ідентифікації мереж і абонентів, та формати номерів, встановлені Національним планом нумерації України і зазначені у відповідних дозволах на користування ресурсами нумерації.

Звертаємо увагу постачальників мереж та послуг на необхідність неухильного дотримання вимог міжнародного та національного планів нумерації.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading