Херсон. Окупанти намагаються силою перевести провайдерів на рос канали.
Сьогодні вранці у херсонського провайдера Статус відбулися "маскі шоу", тобто відчинили серверне приміщення. Дикі створіння мали намір виносити обладнання й забрали одного з працівників.

Вказівка у російських окупантів не змінилась: всі мають отримувати інтернет з росії.

Щось мені підказує, що якщо "дарагіє росіянє" не будуть змушені відступати з Херсону, то всі оператори, які мають бізнес в інших регіонах (Київстар, Водафон, Лайф, Воля/Датагруп, Вега, Укртелеком), підуть з міста. Залишаться тільки місцеві оператори, які будуть вимушені включатися в канал на Крим. Там є такий собі оператор Міранда-Медіа, який був створений ростелекомом, аби не потрапити під санкції за Крим. Але це ще й при умові, що російські загарбники вимкнуть українське волокно. І це ще буде цікаво: як швидко й яким чином оператори перейдуть на канал Міранди-Медіа. Тричі постукав по дереву. Віримо в ЗСУ.

До речі, Вега не працює з останніх подій на магістралі до Миколаєва. Кажуть, що якесь в них там велике пошкодження й не має змоги відновити послугу. Воля не приймає заявки від нових потенційних абонентів (мабуть ніхто не приймає), та кажуть, що щось ремонтувати тільки якщо буде змога.
Що на цю тему пише Держспецзв'язок:

Окупанти шантажем і погрозами змушують українських провайдерів підключатися до російських мереж

Вільний доступ до інформації – одна з головних загроз для ворога на тимчасово окупованих територіях. Поки українці знають правду про хід війни – російська пропаганда не діє.

Тому росія постійно намагається приєднати українські інтернет-мережі до власної, підконтрольної спецслужбам системи, щоб заблокувати доступ до українських ресурсів і повністю контролювати дії українців у мережі. Окупанти не гребують жодними методами, вдаються до шантажу та погроз розправи над тими, хто відмовиться "співпрацювати" з окупаційним режимом.

Сьогодні зранку терористи з так званої росгвардії рф захопили приміщення Херсонської компанії "Статус" і відключили все комунікаційне обладнання. Зараз вони шантажують керівництво компанії тим, що заберуть все обладнання, якщо ті відмовляться підключатися до кримської мережі.

Такі дії є грубим порушенням міжнародного законодавства. Ми фіксуємо всі таки випадки та долучатимемо їх як докази до справ проти ворога в міжнародних інстанціях.
Публікації за темою:
більше приховати
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading