Wi-Fi живе. НКРЗІ видає ліцензії
Підсумки засідання НКРЗІ від 09 лютого 2021 року

Digicom отримав ліцензію на додаткову смугу у Херсонській, Миколаївській та Кіровоградській областях.

Комісія внесла до розділу І Реєстру земну станцію прийому спеціальної інформації супутникової служби дослідження Землі моделі 3C-X з GNSS приймачем, виробництва м. Дніпро.

Комісія за заявами вилучила у ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» номерний ресурс (по 1тис номерів у різних районах)

Комісія прийняла рішення провести в термін до 30 вересня 2021 року аналіз ринку послуг з надання у користування каналів електрозв’язку зі швидкістю до 2 Мбіт/с кінцевим споживачам; рекомендувала операторам, провайдерам телекомунікацій, які надають послуги на даному ринку, в термін з 01 квітня 2021 року до 31 квітня 2021 року надати дані за 2018-2020 роки через Систему електронної звітності НКРЗІ (НКРЗІ – СЕЗ).
Рішення НКРЗІ щодо ліцензування у сфері користування радіочастотним ресурсом України

Відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України», Комісія видала ПП «Цифрові комунікації» ліцензію на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) у Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській областях строком на 5 років.

Комісія продовжила термін дії трьох ліцензій на користування радіочастотним ресурсом (далі – РЧР) України:

ТОВ «Телерадіокомпанія «ГЛУХІВ - 500» - для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) у Сумській області з 30.06.2021 по 29.06.2026;
ТОВ «САГА Ком’юнікейшнз Юкрейн» - для радіозв’язку передавання даних (радіозв’язку фіксованої, рухомої сухопутної та морської радіослужб) у м. Київ та Львівській області;
ТОВ «ПРОФІТЕЛ» - для цифрового ультракороткохвильового радіозв’язку (радіозв’язку фіксованої, рухомої сухопутної та морської радіослужб) у м. Київ з 01.04.2021 по 31.03.2026.
У зв’язку з невиконанням ліцензіатом з власної вини умов, зазначених у ліцензії, Комісія відмовила ТОВ «Телерадіокомпанія «ГЛУХІВ - 500» у продовженні терміну дії ліцензії на користування РЧР для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Сумської області.

Комісія врахувала лист ДП «Український державний центр радіочастот» та у зв’язку з анулюванням ліцензії на користування РЧР України анулювала ТОВ «Інтелектуальні комунікації» дозвіл на експлуатацію РЕЗ. Рішення підлягає виконанню одночасно з виконанням пункту 1.2 рішення НКРЗІ від 19.01.2021 № 15 на підставі частини шостої статті 38 Закону України «Про радіочастотний ресурс України».

Про ведення Реєстру РЕЗ та ВП, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування

Відповідно до пунктів 10-12 Технічного регламенту радіообладнання, Положення про порядок і форму ведення Реєстру радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, що можуть застосовуватись на території України в смугах радіочастот загального користування (далі – Реєстр РЕЗ та ВП), Комісія внесла до розділу І Реєстру земну станцію прийому спеціальної інформації супутникової служби дослідження Землі моделі 3C-X з GNSS приймачем, виробництва м. Дніпро.

Комісія змінила у розділі ІІ Реєстру найменування РЕЗ, під яким він надаватиметься на ринок України, для «Аутел Роботікс Ко., ЛТД», Китай,  та надала коди реєстраційного номера виробника ТОВ «ФЛАЙТ КОНТРОЛ», Україна, і «Електронік Радар (Уху) Технолоджи Ко. Лтд.», Китай, включивши таку інформацію до розділу ІІ Реєстру.

Комісія розглянула заяви ТОВ «Юнідата Системс», ТОВ «Інтрасистемс» щодо визначення можливості застосування конкретних типів РЕЗ або ВП на території України та за результатами технічних експертиз з питань забезпечення електромагнітної сумісності заявлених типів РЕЗ визначила п’ять типів РЕЗ: чотири типи обладнання радіодоступу – точки доступу типів PTP, ePMP 5GHz Force та повторювача (ретранслятора абонентського систем цифрового стільникового радіозв’язку IMT-2000 (UMTS) та міжнародного рухомого (мобільного) зв’язку IMT виробництва США.

Рішення Комісії щодо ведення єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку

Комісія отримала повідомлення і внесла до єдиного державного реєстру операторів поштового зв'язку інформацію про підприємця Троян І.П., який надаватиме послуги з приймання поштових відправлень; обробки поштових відправлень; перевезення поштових відправлень; доставки (вручення) поштових відправлень; виконання доручень користувачів щодо поштових переказів; виконання доручень користувачів щодо банківських операцій на території України, окрім окупованих територій, а також міжнародні приймання, обробку та перевезення поштових відправлень, виконання доручень користувачів щодо поштових переказів із території країн Європейського Союзу та на території країн ЄС, а саме: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Рішення НКРЗІ щодо регулювання номерного ресурсу

Відповідно до Закону України «Про телекомунікації» та Положення про державне регулювання номерного ресурсу телекомунікаційної мережі загального користування України, Комісія за заявами вилучила у ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» номерний ресурс: 1000 номерів у м. Володимир-Волинський Волинської області; у Тернопільській області ємністю: 1000 номерів у Теребовлянському районі; 1000 номерів у Кременецькому районі; 1000 номерів у Чортківському районі; у Хмельницькій області ємністю: 1000 номерів у м. Волочиськ; 1000 номерів у м. Старокостянтинів; у Чернігівській області ємністю: 1000 номерів у Козелецькому районі; 1000 номерів у Носівському районі; у Чернігівській області ємністю: 1000 номерів у Бахмацькому районі; 1000 номерів у Бобровицькому районі; 1000 номерів у Борзнянському районі; 1000 номерів у Варвинському районі; 1000 номерів в Ічнянському районі; 1000 номерів у Куликівському районі; 1000 номерів у Ріпкинському районі; 1000 номерів у Семенівському районі; 1000 номерів у Сосницькому районі; 1000 номерів у Срібнянському районі; 1000 номерів у Талалаївському районі; 1000 номерів у Сновському районі; 1000 номерів у Великоберезнянському районі Закарпатської області; 1000 номерів у Малинському районі Житомирської області; у Вінницькій області ємністю: 1000 номерів у Барському районі; 1000 номерів у Липовецькому районі; 1000 номерів у Козятинському районі; 1000 номерів у Мурованокуриловецькому районі; 1000 номерів у Хмільницькому районі; 1000 номерів у Калинівському районі; у Полтавській області ємністю: 1000 номерів у Великобагачанському районі; 1000 номерів у Кобеляцькому районі; 1000 номерів у Шишацькому районі; 1000 номерів у Гадяцькому районі; 1000 номерів у Глобинському районі; 1000 номерів у Лохвицькому районі; 1000 номерів у Хорольському районі; 1000 номерів у Пирятинському районі; 1000 номерів у Шполянському районі Черкаської області; у Рівненській області ємністю: 1000 номерів у Костопільському районі; 1000 номерів у Здолбунівському районі; 1000 номерів у Дубенському районі; 1000 номерів у Роменському районі Сумської області; 2000 номерів у м. Мелітополь Запорізької області з подальшим скасуванням п’яти дозволів.

У зв’язку із виникненням в оператора потреб у зміні обсягу номерного ресурсу, без зміни терміну дії дозволу, Комісія переоформила ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» вісім дозволів на використання номерного ресурсу: дозвіл у Хмельницькій області ємністю: 1000 номерів у м. Шепетівка, 1000 номерів у м. Славута, 1000 номерів у м. Кам’янець-Подільський; дозвіл у Чернігівській області ємністю: 1000 номерів у Городнянському районі; 1000 номерів у Менському районі; 10000 номерів у Чернігівському районі; дозвіл на використання 1000 номерів у Корюківському районі; дозвіл у Закарпатській області ємністю: 1000 номерів у Іршавському районі; 2000 номерів у Мукачівському районі; дозвіл у Житомирській області ємністю: 1000 номерів у Коростишівському районі; 1000 номерів у Коростенському районі; дозвіл у Полтавській області ємністю: 2000 номерів у м. Горішні Плавні Кременчуцького району; 2000 номерів у Кременчуцькому районі; 2000 номерів у Миргородському районі; 1000 номерів у Карлівському районі; 2000 номерів у Лубенському районі; дозвіл у Черкаській області ємністю: 1000 номерів у Кам’янському районі; 2000 номерів у Смілянському районі; 3000 номерів в Уманському районі; дозвіл на використання 1000 номерів у Тростянецькому районі Сумської області.

Комісія виділила наступний номерний ресурс:

Акціонерному товариству «Українська залізниця» - 1000 номерів у м. Київ зі строком задіяння 3 роки та видачею дозволу на строк 5 років;
ТОВ «МОБІКОМ» - 1 500 номерів та код кінцевий пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Київ з видачею дозволу на строк 5 років.
Рішення Комісії щодо розгляду проектів Законів України та інших нормативно-правових актів

Комісія враховувала надіслані листом зауваження та пропозиції Міністерства цифрової трансформації України, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та схвалила доопрацьований проект рішення НКРЗІ «Про затвердження змін до деяких рішень НКРЗІ з питань надання послуг із перенесення абонентських номерів». Даний проект рішення буде подано на повторне погодження до заінтересованих державних органів.

Відповідно до Закону України «Про телекомунікації», Порядку регулювання тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, Комісія схвалила проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 26 листопада 2019 року № 564». Цей проект буде подано на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні.

Комісія розглянула проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України», реєстраційний номер 4640 від 25.01.2021, та висловилася за доцільність його прийняття.

З метою удосконалення положень Регламенту Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, Комісія внесла зміни до рішення НКРЗІ від 21.10.2014 № 720 в частині організації підготовки проектів рішень.

Згідно із Законом України «Про телекомунікації» і Порядком проведення аналізу ринків певних телекомунікаційних послуг та визначення операторів, провайдерів телекомунікацій з істотною ринковою перевагою на ринках таких послуг, Комісія прийняла рішення провести в термін до 30 вересня 2021 року аналіз ринку послуг з надання у користування каналів електрозв’язку зі швидкістю до 2 Мбіт/с кінцевим споживачам; рекомендувала операторам, провайдерам телекомунікацій, які надають послуги на даному ринку, в термін з 01 квітня 2021 року до 31 квітня 2021 року надати дані за 2018-2020 роки через Систему електронної звітності НКРЗІ (НКРЗІ – СЕЗ).
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: nkrzi.gov.ua
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading