Amazon планує бетатест аналога Starlink на 2024 рік
Amazon.com Inc. планує запустити свої перші супутники з Project Kuiper у 2024 році і того ж року розпочати бета-тестування своєї послуги доступу до інтернету з космосу.

Дейв Лімп, старший віце-президент Amazon з питань пристроїв і послуг, оприлюднив цей графік на виставці супутникової індустрії у Вашингтоні, округ Колумбія, у вівторок. Він також продемонстрував різні прототипи користувацьких терміналів, які майбутні клієнти використовуватимуть для підключення до супутникового сузір'я. Прототипи включали три різні за розміром антени, в тому числі невелику семидюймову квадратну модель, яка лише трохи більша за Amazon Kindle.
 
"Це кардинально відрізняється від усього, що ви коли-небудь бачили", - сказав Лімп під час розмови.
Найменша модель Amazon пропонує швидкість до 100 мегабіт на секунду. Більша 11-дюймова квадратна антена здатна передавати 400 мегабіт на секунду, а модель розміром 19 на 30 дюймів - 1 гігабіт на секунду, заявили в Amazon. Компанія не розголошує ціни на пристрої, але планує виробляти 11-дюймову квадратну версію за ціною менше 400 доларів за штуку.
 
Project Kuiper - це заплановане компанією Amazon угруповання з 3 236 низькоорбітальних супутників, покликане покрити земну кулю і надати мільйонам потенційних клієнтів інтернет-покриття з низькою затримкою.

Лімп також повідомив, що перші два тестові супутники Kuiper були відправлені на мис Канаверал, штат Флорида, в рамках підготовки до можливого запуску в травні в якості вторинного корисного навантаження під час дебютного польоту нової ракети Vulcan компанії United Launch Alliance. Наразі ULA планує здійснити запуск 4 травня.
Публікації за темою:
більше приховати
Джерело: www.bloomberg.com
carver
2023-03-17 03:43:27
Avatar
а я то думал,
чего это пон сети в киевской области сливают, 
решил что это те ребята, что через дунай за $10к переплыли, с проводником, 
и им нужен стартовый капитал на новом месте.
а оказывается это Амазон наступает ))))

 
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading