Киянин вимагає 250 тисяч гривень компенсації від провайдера Воля за низьку якість інтернету
Киянин вимагає стягнути з ТОВ "Воля-Кабель" на його користь 250 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду

Спочатку чоловік платив по 100-120 гривень в місяць, а вже зовсім скоро абонентська плата становила 217 гривень
Мешканець Києва користувався послугами провайдера "Воля". Він неодноразово вимагав перерахувати плату через низьку якість інтернету. Однак це ігнорували, тож йому довелось звертатися до суду. 

Як йдеться у рішенні Деснянського районного суду Києва, чоловік у листопаді 2019 року став клієнтом інтернет-провайдера ТОВ "Воля-Кабель". Він звертався на гарячі лінії, писав на пошту, залишав повідомлення та інше з метою отримати послуги, за які він платив, а саме швидкість інтернету 100 Мбіт/с.
 

Спочатку чоловік платив по 100-120 гривень в місяць, а вже зовсім скоро абонентська плата становила 217 гривень. Він неодноразово вимагав перерахувати плату через низьку якість інтернету.
Вимоги чоловіка: 
  • визнати винним ТОВ "Воля-Кабель" у порушенні прав споживача,
  • стягнути з ТОВ "Воля-Кабель" на його користь 250 тисяч гривень компенсації за моральну шкоду та витрати на оплату послуг за інтернет та телебачення у розмірі 50% від вартості місячної абонплати через неналежну їх якість,
  • стягнути з ТОВ "Воля-Кабель" на його користь 3% пені за кожен день, який надається для усунення неналежної якості послуг,
  • притягнути до відповідальності ТОВ "Воля-Кабель".
     

Розгляд справи 

У ТОВ "Воля-Кабель" зазначили, що абоненту підключили послугу ТБ+Інтернет на акційних умовах - Multi mix. Вартість тарифу становила 99 гривень.

"Після закінчення періоду дії акційних умов, якщо користувач самостійно не обере регулярні умови надання послуги "ТБ+Інтернет", вона надаватиметься відповідно до умов і характеристик аналогічного регулярного плану підписки, вартістю згідно з чинними тарифами на момент зміни умов надання послуги з акційних на регулярні. Клієнт не звертався з проханням здійснити виїзд технічними працівниками товариства для виявлення можливих несправностей пошкодження, а саме абонентського відгалуження за місцем надання йому послуг", - зазначив інтернет-провайдер. 

Суд з'ясував, що 01.01.2022 року у зв'язку з актуалізацією абонентної плати та оптимізації тарифної лінійки, абонента перевели на тариф "Легкий" пакет "Соціальний", щомісячна плата за який становила 310 гривень. 29.03.2023 року своєю заявою до товариства він розірвав договірні відносини (припинення надання послуги ТБ+Інтернет), вказавши причину - "переїзд в інше місто".

Яким було рішення суду? 

Суд відмовив чоловіку в задоволенні позову. Він окрім як цитування законодавства констатування факту порушення Конституції України та судової практики не пояснив, у чому полягає порушення його прав.

"Позивач не навів достатньо доказів на підтвердження підстав для задоволення позову у зв'язку з цим суд приходить до висновку, що у задоволенні вимог чоловіка до ТОВ "Воля-Кабель" про захист прав споживача, слід відмовити", - наголосили у суді. 
Джерело: reyestr.court.gov.ua
Земеля
2023-11-16 19:17:46
Avatar
а що він хотів, у волі написано - мінімальна швидкість 1кб/с 
blackjack
2023-11-17 00:43:12
Avatar
Хитрожопий задрот. Б'юсь об заклад, що в нього жирне немите волосся і від еього дурно пахне. А ще може бути джекпот, він може виявитися головою осбб або якимось будинковим активістом.
Земеля
2023-11-17 11:04:24
Avatar
Хитрожопий задрот. Б'юсь об заклад, що в нього жирне немите волосся і від еього дурно пахне. А ще може бути джекпот, він може виявитися головою осбб або якимось будинковим активістом.

чи банально у нього встановленний тп740 якому 10 років, а на його iphone15  не тягне більше ніж 1 мегабіт 
tkapluk
2023-11-17 17:21:59
Avatar
а що він хотів, у волі написано - мінімальна швидкість 1кб/с 
В Наказі Адміністрації Держспецзв`язку № 803 від 28.12.2012 року зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 21.01.2013 р. за № 135/22667 «Про затвердження Показників якості послуг із передачі даних, доступу до Інтернету та їх рівнів», яким затверджено Показники якості послуг із передачі даних, доступу до Інтернету та їх рівні, відповідно до п. 2.2. яких, Показники, які характеризують повноцінність надання послуг) - 2.2.1. Нормований рівень швидкості передачі даних (для універсального доступу) не менше ніж 56 кбіт/с, що може відповідати необхідному забезпеченню доступу абонента до інформаційних ресурсів, електронної пошти, тощо.
  Але маючи досвід роботи з Волею... навіть ті 56 кб/с можна цілими днями не отримувати. Монтажники прямим текстом кажуть, що нічого зробити не можуть... а на "гарячій" лінії провайдера тобі кажуть що монтажники вже все полагодили і все працює. :D 
Весело когось лошити поки не опинишся на його місці...
Emelie
2023-11-17 17:32:10
Avatar
Що з Волею не так? Знаю людей, у яких порт в 10 халф, а саппорт патякав що проблем не бачить.
Земеля
2023-11-19 15:14:44
Avatar
https://www.youtube.com/watch?v=HXAyqTLbIeE 
bit
2023-11-20 12:10:10
Avatar
Все це показує, що Дата-Воля доволі успішна компанія. Тому багато абонентів. Завжди є якийсь відсоток незадоволених. Частина з них вибирає як на мене складний і дурнуватий шлях боротьби за недодані(неналежні_недостатні і тд) послуги. Але Взагалі забуває про акційне підключення, обладнання. Та підписаний за це на роки договір. Стандартно на кінець 2023 року вартість приблизно така. Підключення 1000грн, роутер 2000 грн. Пристрій для ТБ 2000 грн. Разом 5000 грн. Воля це зробила значно дешевше на старті. Але бізнес ніколи нічого не дарує. Розрахуватися і знайти собі іншого провайдера просто. 
 Дякую ДатаВолі ;) за виховання абонентів. 
Шари не буде.
 
TL5oyzU1
2023-11-23 03:51:33
Avatar
мне казалось - что Воля - просто провал, какого-то американского пенсионного фонда.
купить такое, даже не представляю, сколько яхт ушло в откаты.

кастомер - похоже тоже, фашист какой-то.

хуже только UMC, с их покупками операторов, и перекладыванием потерь на нашу абонплату за мобилу.

я вообще не понимаю, при таких ресурсах, тупо не развиватся. что одним что другим.

хотя, в таких конторах, как говрил один знакомый, мы посторили 4G, другие - теперь еблом торгуют.
(не дословно, и не так говорил, это мой перевод смысла корпоративного говна)
Ви маєте увійти під своїм обліковим записом

loading