Перейти до

SySOPik

Сitizens
  • Всього повідомлень

    174
  • Приєднався

  • Останній візит

  • Дней в лидерах

    1

Сообщения додав SySOPik

  1. В 31.08.2024 в 20:02, inactive_account сказав:

    Ну якщо немає клепки то звичайно все можна вирішувати купівлею нового заліза. Нахіба думати, правильно?

    Якшо є клепка і здоровий глузд, купують зазвичай Б/У свіч за пару грн і налаштовують як книжка пише. Заодно будуть у Вас зайві порти, щоб не придумувати тему, як на третього провайдера на ОНУ підняти PPPoE. І кабелі некваліфікованому не треба тикать туди сюди. PS. Іноді простіше піти правильно, ніж так як надумалося.

    • Confused 1
  2. В 25.08.2024 в 18:14, ihor_fisher сказав:

    З певних причин у мене декілька провайдерів.  Також на маршрутизаторі відсутні зайві порти для організації портів для декількох провайдерів.

    Платити декільком провайдерам є гроші, а купити маршрутизатор з підтримкою кількох провайдерів нема. 

    • Like 1
  3. А як це уявляється? Купити просто роутер з 2.5G і свічі змінити на 1G(2.5G) ? Чи лиш роутер, а все інше лишається на 100? І ще інтернет там тоже 50-100 мбіт, чи щось біля гігосика?

    Якщо інет 100 і свічі каскадом по 100, то там в роутері буде трафік 200-300 і отой 2.5 буде там як зайцю стоп сигнал. А якщо інет гігосик, свічі хоча б гігабіт,  кожен в окремий порт роутера, тоді можливий сценарій коли на сервер піде більше гігосіка трафіка. Претензії будуть в будь-якому випадку, оскільки обладнання недешеве, а потреби швидше за все в тому нема.

  4. 14 минут назад, ixer сказав:

    Роутер мікротік під заміну - на що ліпше замінити щоб мати конект 2.5G?

    А там реально потреба є в 2.5G, чи просто аби було? Просто якщо контора має "самий дешевий microtik (5 портів 10/100M) та декілька свічів HP 1410-24" і все ок, то можливо просто налагодити звичайний 1G?

  5. годину тому, tkapluk сказав:

    Та ні, просто кулі летять далеко від Закарпаття, тому декому увімкнути режим ватніка там норм. 

    В Закарпатті, на відміну від Києва, де можна вештатися по кавярнях,  барах і вулицях, людей серед дня дня пакують посеред вулиці у бусіки, військомат і на фронт.   Так що, пока Вас в 7-00 ранком з електрички ТЦК не знімало і ногами в бус по спині не вламували,  не треба розповідати у кого там все ок, добре?

    годину тому, tkapluk сказав:

    Якщо відкрити статистику продаж роутерів то там того Кінетіка і не буде. Але декому подавай виключно "АналАгав нєт"! 

    Змусити дурака молитися богу, він чоло собі розібє. Ти йому про реалії, про ситуацію в секторі, про шляхи вирішення і консенсуси, а у нього "зрада, "аналагафнет". Не бачу смисла продовжувати розмову, займайтеся своїми "яйцями по 17 грн" .

  6. 45 минут назад, tkapluk сказав:

    Ти можеш перераховувати безліч інших проблем які дійсно існують, але всі вони не вирішують проблему з кінетіком. 

    Проблема в тому, що найгучніші крикуни "зрада", нічого не пропонують для усунення проблеми і вирішення питання у потрібному руслі. Варіант викинути все і сидіти без роботи, закрити підприємства не є варіант. Мікрочіпи французьких, американських, німецьких компаній так само стоять у ракетах і дронах що в нас летять, але я не бачу викліків "Cisco на гілляку", "TSMC під санкції" . Якщо німецький філіал кінетіка зливає дані з EU,  пишіть в компетентні органи. Якщо є можливість на то впливати, чого б не взути контору? 

    Це безглузде обговорення, якщо не пропонувати з якісних аналогів, безпечних і враховуючих наші інтереси безпеки,  або самі сідайте і пишіть прошивки для роутерів, відеорегістраторів, камер, ві-фі і т.д.

  7. 13 минут назад, tkapluk сказав:

    Якщо Ви свідомо йдете і купляєте ПАрашну продукцію я не бачу сенсу вести дискусію

    Я купую продукцію з EU сертифікатом, так само як купляють німці чи іспанці. Якщо Ви умієте голосити зрада, але не запропонувати конкуруючу альтернативу і вирішити питання, то дійсно нема про що говорити.

    Краще Вам зраду і злив данних шукати в інших місцях, наближених до держ органів, подивіться ютуб канали наших незалежних оглядачів, взнаєте багато чого нового.

    • Like 1
  8. годину тому, tkapluk сказав:

    По-перше, це не правда. Вони прямо пишуть на сайті, що зливають інфу і між офісами і третій стороні забугор. Винятком вказаний лише Гонконг. 

    Вкажіть тоді ссилку. Коли я цікавився у офіційних осіб, на рахунок безпеки данних, була відповідь:

    Скрытый текст

    These segments are divided by design from the very beginning, because the EU personal data must be processed in full compliance with the GDPR. All devices shipped to the EU are configured in such a way that all generated data remain exclusively on the EU territory.

    The reason for what you said has historical roots. Some of the devices produced for Russia were sold in the CIS and Ukraine due to identical radio frequency requirements. These days, all of a sudden, it caused inaccessibility of the RU cloud services in your country as a result of protective measures. It took time for us to reconfigure the build service and release updates for the devices. You may follow the discussion on this topic here, but anyway — it does not concern the EU at all.

    I have to add, starting from the end of 2021, the sales in Ukraine are served from the European branch office.

    Тобто у випадку зливу данних, має включатися в дію робота відповідних правоохоронних органів EU. 

    годину тому, tkapluk сказав:

    По-друге, на десятому році війни чути виправдання російських "поделок" тим, що китайські девайси теж продаються

    Так а що тут продається не з Китаю?  Покажіть мені українського розробника з аналогічним функціоналом.  Ви думаєте якби був аналог кінетіка з України я б не купив? Якщо треба клауд керування маршрутизаторами, то поки що простіше як Кінет чи Руїджі нема. Так само як альтернатив хіквіжн та дахуа, котрими завалений весь ринок. Ви можете випустити свій продукт і я перший хто купить у Вас даний пристрій, якщо воно буде звісно не "подєлка" OpenWRT.

  9. 12 часов назад, tkapluk сказав:

    але де кінцевий пункт призначення ваших даних можна тільки догадуватись. 

    Ну якщо через евросервера, то згідно GDPR кінцевий пункт має бути в EU, скоріш всього в Німеччині, де є їх EU офіс.

    Тут продається куча сяомі, хуавей, зте, бд-ком, тп-лінк, нетіс, тенда і т.д. китайсього барахла, котрі все зливають напряму дядечко Сі а звідти і Пу.

  10. Стоять досить давні Catalyst, як з  POE для відеонагляду, так і без нього. Коштує дешево, працює як годинник. В запасі є завжди один, міняти на щось нема резону.

    Оптимально якшо воно все в серверному ящику. Якщо в кожній кімнаті свіч на 3 ПК, тоді тяжко буде шукати.

    • Like 1
  11. В 03.05.2023 в 21:21, Туйон сказав:

    Что? UBNT? Давно они стали энтерпрайзом?

    А чим він поганий? Так це не Hi-End рішення для корпорації, так і автор чітко окреслив межі 20 (30) машин, це зрозуміло всім. Зараз зрозуміло що будуть джуніпери пропонувати або циски за 20К$, але для його ситуації воно більш ніж добре.

    У Убіків є достить непогані потужні маршрутизатори, котрі в 95% задач не гірші Фортінета чи Мікрота, так що на "початковий" ентерпрайс тягнуть як функціоналом так і ціною. Можна то все побудувати на Кінетіках  або мікротіках, причому кінет і убік буде значно простіше в керуванні і налаштуванні. Але є важливий момент, якщо людина не має багажу знань для конфігурування мережі, з мікротом/цискою на дефолтових відосіках і статтях він більше дірок в безпеці зробить, ніж користі. Тому краще порадити щось більш надійне пристойне і простіше.

  12. В 21.03.2023 в 08:41, tkapluk сказав:

    Що буде швидше? )) Якщо ті 200 компів упираються в шейпер провайдера в 50 мб/с... Мікрот може тільки дати можливість це промоніторити, і виявити вузьке місце. 

    Ну так якшо 100 пк полізуть з 16385 запросів на 30-40 мб, то тп-лінк ляже ще на старті. Мікрот хоча б прожує і можна бачити реальну ситуацію. А якщо взять і докупить 100-1000 мб то можна спокійно і далі працювати як треба.

  13. В 15.03.2023 в 10:20, andrey326 сказав:

    Понимаю причину вашего стеба, но это действующая сеть. Пусть не 200 ПК, но 70-100 есть. В перспективе будет 200.

    По офису протянута сеть. Компьютеры подключены через кабель, кое-где сотрудники ставят себе роутеры для wi-fi на телефонах.

    Можна RB2011 використати, буде швидше як тп-лінк 741. Можна Некротіки 3ххх або 4ххх серій, буде ще більш продуктивно.

    Якшо неохота розбиратися з логічністю побудови та юзер френдлі інтерфеса Некротіка , можна використати Ruijie Reyee або той же Keenetic.

    Там є пристрої на 4 поточних Mips або 2 ядерних ARM, воно працює швидко, тримає високе навантаження.

    Плюс там є своя Mesh система, котра дозволить, при потребі, вилучити весь той неконтрольований зоопарк роутерів і зробити єдину контрольовану систему Wi-Fi. 

    Дуже странно, що в офісі до елементарної безпеки відносятся так пофігістично.

  14. Что за подколы. Сейчас многие без работы, жилья, сбережений, не дай Бог такое. Если человек хочет работать и специалист - лучше помочь, посмотреть совестность и исполнительность.

     

    • Like 1
    • Thanks 2
  15. В 26.02.2021 в 22:25, chebe сказал:

    Mikrotik RB3011 но уже не тянет у меня под ним 200 абонентов

     Человек попросил что-то поболее для сети, чем на 200 абонов, а ему уже МХ-80 (150) предлагают 🤣

    Чего-то обсуждение напоминает старый добрый:

    Американский форум — Ты задаешь вопрос, тебе дают на него ответ.
    Израильский форум — Ты задаешь вопрос, тебе задают вопрос.
    СНГ форум — Ты задаешь вопрос, и тебе долго рассказывают, какой ты м@д#к!

     

    • Like 1
    • Haha 1
  16. 1 час назад, tkapluk сказал:

    наличие поддержки 5 ГГц не гарантирует поддержку 802.11ас ) 

    Он этого не знает. Т-с-с-с, не палим контору, а то обидится. Подумает что мы рекламим "старые андроиды 2 летней давности", вместо рекламы андроидов 2021 года, которые есть у всех, конечно же.

    А по факту большинство и не знает что у них (Wi-Fi 4,5,6). все что показывают редми-самсунго-китайфоно ориентированные девайсы на экранчике - Wi-Fi 2.4G либо Wi-Fi 2.4G/5G. Собственно туда и тыкают пальцами когда купить хотят.

    PS. У меня старый андроид 3 летней давности с АС и новый ведроид 2021 без АС. Видимо я не в тренде.

    • Haha 1
  17. 15 часов назад, otchem сказал:

    и любой бюджетный смарт, даже текущего года, вы обитаете в своем мире как я понимаю, ибо про реальный у вас знаний 0 

    Папа купил ифон, патаму все фоны с 5 ггц, других незнаю.

×
×
  • Створити нове...