Перейти до

x-net

Сitizens
  • Всього повідомлень

    116
  • Приєднався

  • Останній візит

Сообщения додав x-net

  1. 17 минут назад, ravinn21 сказал:

    я очень сильно извиняюсь и перед продавцом и перед Вами но ! с чего Вы взяли, что тут нет 10Г портов? 

    Интерфейсы

    16 портов SFP

    8 комбо-портов 10/100/1000BASE-T/SFP

    2 порта 10G CX4

    Резервный источник питания DPS-200

    Консольный порт RJ-45

    2 порта для стекирования

    1 Слот для SD-карты

     

    Не зважайте, весняне загострення, ще й пʼятниця, у декого словесний чи то пронос, чи то нетримання. От я, наприклад, не уявляю що б мене спонукало залишати коменти у кожному оголошенню з товаром, який мене не цікавить, або там де ціна не влаштовує... Але за ап ологошення я вдячний!

    • Like 1
  2. 18 минут назад, ntp сказал:

    Ринкова ціна даних моделей до 2500 грн в залежності від стану. Таких днолінків зараз повно після масових переходів на ПОН, а відсутність портів 10г робить дану модель не актуальною на сьогоднішній день. 

     

    Хтось з нас помилився гілкою. Мені здалося що тут торгівля обладнанням, а не обговорення технологій та обміну думками.

  3. В 17.01.2024 в 10:33, ELFIUS сказал:

    Дякую за роз'яснення, але в веб-інтерфейсі нічого не можливо змінити - там тільки можно подивитись деякі налаштування які в неї зроблені заздалегідь й то вони ну дуже загальні,

    можливості вносити зміни там відсутні - немає ніяких вікон для цього - типу редагувати або внести зміни - тобто інтерфейс виключно інформативний.

    Я не маю ні до кого ніяких вимог - сам вирішив й сам зробив, то такє - але ж я й гадки не мав що у пристрою яке має аж 4 порти може бути таке як ви кажете - тільки один порт виділений

    для роздачі інтернету. Якесь незрозуміле й нелогічне обмеження чесно кажучи, невже користувач під'єднавши 2 різних роутери розташованих у різних кімнатах може чимось зашкодити

    мережі провайдера ..... Це таке - зрозуміти важко.

     

    У онушок зазвичай 2 інтерфейси - користувацький і операторський. Ти потрапив у користувацький. Онушка це не побутовий пристрій, і її експлуатація регулюється оператором, а не абонентом. Маєш питання, побажання, потреби - звернись до свого провайдера. Якщо провайдер нормальний, то тобі допоможуть або пояснять чому неможливо зробити так, як ти собі нафантазував. Бо, судячи з цього повідомлення, ти дупля не відбиваєш як працюють мережі. Остання порада і пост у цій темі - якщо хочеться "наїбати систему", то варто почати з її (системи) вивчення.

    • Like 1
  4. Подивись специфікації онушки. Якщо вона може бути роутером, і підтримує тип авторизації твого провайдера, то налаштуй зʼєднання на ній, а далі роздавай куди треба. Але не факт що може, а якщо й може, то роутер з неї буде хріновий. Також провайдер скоріше за все не налаштовував профілі, які дозволяють використання кількох портів онушки. Твоя помилка в тому, що спочатку треба було звернутись до провайдера, а потім вже обирати та купувати онушку.

    • Like 1
  5. Гиии, черговий шит-пот для Алвера 🤣 А топікстартер або троляка або довбойоб, тому що поза контекстом питання не має жодного сенсу. Роутер для хомʼяка - та взагалі будь-який з тих, що офіційно завозяться у великих кількостях. Бо дистрибʼютор не ворог собі - привезти лайно та їбатися с сервісом. Звісно якщо архітектурою мережі займався не довбойоб, який наробив усіляких трайпл-аксесів, проксі-шмоксі, релеїв релеїв, "тюнінгу" і решти в тому ж дусі. Для провайдера хороший роутер це такий, з яким абони не будуть їбати мізки та з великою маржою по РРЦ. Для абона - такий, який відповідає його потребам. Некротік хомʼяку це постріл провайдеру у ногу, бо це йобаний тамагочі. Те саме з "супер-прошивками", от нахуя бл@#ь, щоб що? Ми роутери не сотнями продаємо звісно, але не стикався з якимись особливими проблемами з: Netis, Mercusys, Tenda, Totolink, TP-Link, Xiaomi. Asus мабуть також непогані, але є відраза ще з RT-N12, то блоки живлення хуйові, то прошивка дірява. Особисто я надаю перевагу моделям з підтримкою актуального сету технологій, на сьогодняшній день це мінімально AC Wave 2, якщо в одну або приблизно одну ціну, то оберу роутери з підтримкою Mesh. Але загалом асортимент цих вендорів перекриває потреби 99.99% домашніх користувачів. Що, бляха, ще треба?! А головне - нахіба?

  6. Як користувач Абіллс, з більш ніж 10-м стажом, можу сказати що А) все працює, але Б) - психологічні втрати будуть! Не все так вже жахливо, але треба від першої миті розуміти, що це НЕ продукт, а проект. 

  7. 14 часов назад, ntp сказал:

    Який функіонал подрібно від свіча що swOS не підходить що треба саме RouterOS ? Можна конкретні приклади 

    Мені не завадила б підтримка Q-in-Q та кільцеве резервування. Що треба топікстартеру - він не написав.

    • Like 1
  8. 1 час назад, Baneff сказал:

    Меня тоже эта тема интересует, открывал топик подобный недавно.

    Не, ну всё-таки, если серьёзно.  Mikrotik CRS326-24S+2Q+RM чем плох? Ну кроме того, что он Mikrotik, а по существу? Цена нового очень демократична - вдвое дешевле ближайших конкурентов. Два БП, без горячей замены, правда.  Карлсоны тоже без горячей замены, но за такие деньги... Малое потребление - макс 70W с модулями. 24шт SFP+ 10G порта + 2шт QSFP+ 40G порта. Вполне себе взрослый и современный центральный чип Marvell PRESTERA 98DX8332. Всё на уровне. Надо только иметь навыки общения со специфическим управлением от Mikrotik - это недостаток, да. Но в целом, что не так?

     

    Нічим він "нє плох", просто треба розуміти, що це великий та швидкий мідяк з дуууже обмеженим функціоналом. Ну або "просто налаштовувати нормально" у режимі РОС, що ніфіга не просто, діряво, непередбачувано, нормально не документовано і т.д.

    • Like 2
  9. 13 часов назад, ntp сказал:

    БУ то шляпа, треба брати мікрот, жре мало, функціонал топчик, ще і NAT підтримує і головне коштує дешевше вже дір-100

    "Функціонал топчик" це якщо некрот у режимі роутера, але тоді це суцільний глюкодром з мізерною пропускною спроможністю. А у режимі свіча функціонал дуже обмежений, хоча і цілком влаштує топікстартера. І ніфіга некроти не дешеві. Ті ж делінки і їжаки коштують не більше, а то й менше. Про CRS326-24S+2Q+ згадав бо такий в користуванні вже декілька років маю і нічого поганого про нього сказати не можу. 

  10. 16 часов назад, KaYot сказал:

    Ну тут как обычно на локале. Человек спросил свич на 10-20 портов, предложили б/у, 'специалист' тут же заявил что бу свичи жрут 700вт и надо брать микротик. Нечего необычного.

    Не треба перекручувати! Я написав що дешевий старий юзаний свіч _скоріше за все_ буде споживати дофіга електрики. Зокрема і запропонований тобою. Так саме я написав що якщо цей момент топікстартера не хвилює, то старий юзаний свіч це цілком виправдане рішення.

  11. 9 минут назад, KaYot сказал:

    Спеціально для Вас, остання строчка попереднього посту.

    Спеціально для Вас - при буті світча у нього буде пікове споживання, що створить навантаження на систему живлення. Так, потім воно буде споживати значно менше. Як на мене, то треба виходити з загальних вимог, а не фрагментованих, як у топікстартера. Для чого свіч? Якщо топ-оф-зе-рек, то стара Аріста це класний вибір - за копійки з мінімальною латентністю. Якщо для провайдера - погана ідея, бо забагато жере. Припускаю що ізоляція портів та базові налаштування вланів це саме топ-оф-зе-рек.

  12. 17 минут назад, KaYot сказал:

    Я и привел пример нексусов как самых популярных, огромных свичей многолетней давности. 

    Вот для брокейдов - Maximum power consumption: 176 watts. И это с 24 оптическими модулями которые жрут электричество.

    Все еще жду примера свича на 300-700Вт.

    Ну конечно))))

    First, the switch is a 32x 100GbE switch that for most lab usage will utilize under 200W of power. While the PSUs are 800W each, they are unlikely to run at that wattage given modern DACs and optics.

    Плохо когда "инженеры" измеряют потребляему мощность устройства мощностью его БП..

    Ну, якщо тобі на стільки нефігделать, то погугли що таке PWR-C5-1KWAC PWR-C3K-PWR-750WAC NXA-PAC-650W-PE PWR-C1-715WAC-P і куди воно ставиться. Звісно що у тих свічах сенсу для топікстартера немає. Але немає його і у 40Г Нексусу.

    • Haha 1
  13. 1 час назад, KaYot сказал:

    Ты к нам из прошлого тысячелетия телепортировался? 40G Nexus в полной забивке кушает 200Вт.

    А ти впевнений що 40Г Нексус це саме той світч у саме тому бюджеті, який потрібен чуваку, що питав про рекомендації? Хоча б той Брокейд, який ти пропонуєш, має БЖ 300 Ватт. І він всього лише на 24 порти. Так, за копійки це будуть залізяки з минулого тисячоліття, які жеруть електрики як не в себе, і у яких скоріше за все треба буде міняти дорогезні кулери. Але самі свічі за копійки.

  14. В 14.10.2023 в 11:17, a_n_h сказал:

      Всем доброго дня!

      Посоветуйте 10G коммутатор с 10-20 SFP+ портами, функционал нужен минимальный - поддержка VLAN-ов и, желательно, изоляция портов.

    /ib/astratel_2021.11.25.gif

    Замало ввідних. Комутаторів таких - хоч дупою жуй. Старі Арісти, Брокейди, і решта це, звісно, круто, і цінник, і можливості. Тільки є малееенький нюансик у вигляді енергоспоживання у 300-700Ватт. А ось, до прикладу, Некротік CRS326-24S+2Q+RM "аж" до 70 хаває.

  15. Гиии, який епічний срач! 🤣 

    Саме просте, це питання Алвера та йому подібних - я повідомлення від нього просто відключив, він тотально беспонтовий генератор шуму. Як і ще декілька екземплярів.

    Роутери - будь-який сучасний роутер може норм працювати. Навіть Тенда. Навіть Меркусіс. Тут питання більше в підтримці Wave 2 якщо це АС. З АХ роутерами взагалі все добре. Ну є ще усілякий "тюнінг" типу меш та впн серверів.

    Срака починається коли адмін намудрував - хитродєлані дхцп, дуал аксеси, та інший мультикаст. А такий мазохізм дехто дуууже полюбляє.

    Головне у роутерах це маржа, тобто щоб вхідна ціна максимально відрізнялась від РРЦ.

    • Like 1
×
×
  • Створити нове...