Перейти до

ingr

Сitizens
  • Всього повідомлень

    502
  • Приєднався

  • Останній візит

  • Дней в лидерах

    3

Сообщения додав ingr

  1. Реально було би цікаво який то тариф. (недавно шукав сімку в сигналізації поміняти - нічого дешевше 100 грн. в місяць не знайшов).

    CDMA не набуло популярності, але 3G/4G уже практично всюди, і то в горах, де за рахунок рельєфу сигнал провалюється, але GSM не появляється...

    Недавно бачив рекламу 3G китайських модулів зі списком країн де GSM уже немає (4-5 країн).

  2. Недоліки GSM - мінімальні тарифи доволі великі. Сподіватися на якусь діру в тарифах доволі ненадійно.

    Скільки ще проживе GSM?

  3. З одного боку китайці написали що необхідна вентиляція для їх акумуляторів (що реально добре, бо проблеми бувають). З другого боку - в форумі писав проектант якому потрібно було в проекті додати вентиляцію - а яку саме було не ясно і ніхто особливо не прояснив.

    Деякі "професіонали" організовують "витяжки" на кухні. Приточним каналом стає вентеляційні канали в туалеті... Ще веселіше - вентиляція в котельному приміщенні, коли при включенні вентилятора вихлопні гази з котла починають йти не по своєму каналу а в той вентилятор. Тобто, про приточний канал ніхто не хоче думати, бо це означає зробити штучний отвір по якому буде приходити холодне повітря в приміщення. Але він по-суті необхідний.

     

    • Like 1
  4. В темі про моніторинг акумуляторів я наводив приклади (і фото) які бувають позаштатні ситуації і наслідки.

    Може виходити з ладу зарядна частина а може і одна або кілька банок закорочуватися (тоді при справній зарядній частині решта банок попадають під вищу напругу).

    Як мінімум  відомий один випадок заповнення кімнати 4*10*3.5м густим їдким "димом". Це з 10 акумуляторів 35...45Аг. Це саме гелеві, і не китайські а Зоненшайн...

    Акумулятори розташовувалися на металевих стелажах в приміщеннях разом з обладнанням. Зауважень від пожежників не було. Ймовірність події доволі не висока - умовно 1 випадок на 100 акумуляторів (12В) на 10 років.

    Загалом, питання вентиляції дуже цікаве. І не тільки для акумуляторів а й для людей. Особливо, коли все утеплене і загерметизоване...

    Якось бачив запитання в форумі по проектуванню вентиляції для зарядного боксу електронавантажувачів супермаркету. Нажаль відповідей по суті не було.

    • Like 1
  5. Тут наводили діапазон мак-адрес 3ком-а, який попадає під ту маску. То може бдком вирішив щось не те?

    Діапазон броадкаст мак-адрес і локально адміністрованих не перекривається.

    Локально адміністровані мак-адреси це зовсім не тех що "сірі" ІП-адреси. Хоча, є пропозиції обробляти їх так-само як і сірі ІП-адреси, але також є море інших пропозицій по вирішенню проблеми дефіциту мак-адрес, аж до автоматичного призначення чисел згенерованих на криптографічній основі.

    Ймовірно, проблема тут з появою маси роутерів з одинаковими маками (перепрошивка всяких ксяомі під асус і т.п.?).  Можлиово, такй конфлікт проявляється дублюванням трафіку на всіх абонентів, що призводить до обвалу пропускної здатності. Хоча все якось працює за рахунок третього рінвя. От виробник  вирішв поборотися за якість простим блокуванням цілого діапазону.

    Те, що абонент підписав документи не значить, що він не може звернутися у техпідтримку якщо після заміни обладнання підключення не відбувається.

    Питання, яка була причина і умови другого виїзду техпідтримки? Тут добре би вислухати протилежну сторону. Проте, добряче проглядається некомпетентність техпідтримки і формалістичний підхід. Мабуть, при повністю формальному підході абонента можна було би притягти за незаконне використання радіообладнання а провайдера за блокування мак-адрес.

  6. Цікаво, чи хтось ще фільтрує по дефолту мак-адреси?

    Доволі типовим рішенням є пропозиція підключити комп замість роутера. Проблема була би локалізована без їзди і тоді можна було би валяти дурака з тим, що "з нашого боку куля вилетіла" - проблема в обладнанні абонента. Але, ймовірно, про той функціонал сам провайдер дізнався після другого виїзду. І це був явно інтерес провайдера у виявленні проблеми, інакше оплату вимагали би до виїзду. Хіба що усна мова абонента суттєво відрізняється від письмового варіанту :)

    • Like 2
  7. Броню заземляють на вводі в приміщення щоб уникнути передачі  енергії через взаємоіндукцію з іншими сигнальними кабелями в приміщенні (зазвичай в кабелерості, де все скопом прокладено).

    Заземляти корпус обладнання можна лише в серверній - тут вибору немає. Було б безглуздо витягувати комплектуючі з корпусів і заземляти самі корпуси на вводі в будівлю?

    Чи заземляти нульовий провід? Є обмежувачі напруги 4-лінійні ( з окремим модулем для нульового проводу). Відповідно, ймовірні скачки напруги на нульовому проводі будуть обмежені  відносно нашого заземлення, проте ми не отримаємо зайві струми через власне заземлення (через незбалансованість мережі), від яких воно швидше руйнується (крім того, це зменшення добротності коливальної системи, якщо так можна розглядати лінію живлення, і збільшення маси що поглинає енергію перенапруги - потужності "сумарного варістора")

    Обмеження напруги на вводі має працювати якщо живляча лінія виявилася підключеною до частини грозового розряду, який відбувся "далеко", і по тій лінії поширюється електричний імпульс від того розряду. Якщо якимось чином сталося (немає громовідводу) так, що розряд блискавки відбувся поблизу або безпосередньо в наш кабель, тут, ймовірно, не допоможуть ніякі розрядники з обмежувачами.

    В багатоквартирному будинку, де були проблеми з покриттям квартири однією точкою доступу (дивовижна ж/б конструкція) під час "прямого попадання" не тільки вигоріла переважна більшість обладнання (разом з рб951) а й запустилася дитяча іграшка з батарейним живленням...

    http://www.rts.ua/rus/forpro/615/0/23/ -  там є про індуктивність заземлення;), а природні заземлювачі, серед яких фундаменти і трубопроводи з деякими виключеннями - це просто "пєсня" і наукове обгрунтування використання цих "заземлювачів" в автоматизації))) В телефонії заземляють "+" живлення, оскільки це сприяє меншому витравлюванню провідників в кабелі в місцях пошкодження... за рахунок більшої корозії заземляючого елементу. Було б цікаво оцінити швидкість руйнування фундаменту при використанні його як заземлення і в нормальних умовах?

     

     

     

  8. "Броню" оптичних кабелів, звичайно, необхідно заземляти. По броні може прилетіти і грозовий розряд (навіть в закопаний в землю кабель, особливо для грунтів з низькою провідністю) і сторонні напруги від електричних мереж. При тому, броню варто заземляти поблизу вводу в будівлю, знімаючи зовнішню оболонку і видаляючи частину броні, так щоб не було електричного контакту з тією частиною кабелю який буде прокладатися всередині приміщення.

    Якщо є якісь мідні лінії зв'язку (мабуть, таких вже не залишилося, принаймні в серверних?) - очевидно, від них також треба захищатися.

  9. NiTr0, 22-23 ст.. і далі, високовольтна кераміка (від одиниць пікофарад до десятків нанофарад, очевидно, для вихідних каскадів потужних передавачів). Просто кажучи, конденсатор не витримує заявлену напругу на високих частотах тому обмежують "реактивну потужність". 

     

    По-суті. Повністю підтримую NiTr0 в сенсі необхідності заземлення  і  засобів обмеження напруги на вводі. Мало того, заземлення ніяк (майже ніяк) не вплине на пошкодження від грозового розряду. Пряме попадання випалить все до шпента не залежно від заземлення. Там де захищаються від прямого попадання розраховують металоконструкції з точки зору індуктивності (і не ставлять питань по способах організації електричного вводу на форумах). Грозовий розряд - дуже швидкодіючий процес. Фронт - одиниці наносекунд. Діюча частина - десятки мікросекунд. Для таких імпульсів важлива не омічна складова а індуктивна і ємкісна. А от для "хвоста" того імпульса, який може прилетіти по електричній мережі, необхідне обмеження на вході. І не має значення, чи є заземлення чи немає, мережа, так чи інакше, асиметрична і нульовий провід з'єднаний з землею (і конструкцією будівлі) а фазний - ізольований. Так що скачок напруги буде між нульовим і фазним проводом не залежно від заземлення.

  10. ТРК, а чи могли би Ви своїми словами пояснити цей параметр, можливі причини його появи і низької "популярності"?

    Також цікаво побачити Ваші пропозиції щодо питання відрізання заземлення від серверної (можна просто посилання на "Довідник по відрізанню заземлення").

  11. NiTr0, Ви ж читаєте, що людям треба вирішити просте питання - відрізати заземлення від серверної чи ні. Вони навіть сертифікати не вимагають. А Ви їм про варістори і внутрішній опір... Зато нарешті вивчите що таке "реактивная мощность конденсатора" - дуже веселий і корисний параметр (напевно:).

  12. Спостерігав подібну ситуацію, коли безперебійник короткочасно відключав вихід (1-2с) при короткочасному пропаданні вхідної напруги (менше 1с). Пропадання вхідної напруги було пов'язано з коротким замиканням на повітряній лінії електропередач (торкання дротів). Ймовірно, після розмикання відбувався сплеск напруги, що "зводило з розуму" логіку безперебійника. Припущення таке роблю з того, що просте пропадання вхідної напруги на, умовно, будь-який інтервал часу відпрацьовувалося без проблем (сотня разів з різним інтервалом відєднання на вході). Проте під час сильних вітрів ситуація повторювалася разів 5-10.

    Вирішення - заміна безперебійника на іншу марку. Як варіант - поставити реле контролю напруги яке буде відключати навантаження на хвилину при пониженні або перевищенні вхідної напруги.

  13. При наявності власного екскаватора - "тутай двух здань бить нє може" :)

    А яка каналізація в Познані - то ще питання.

    Наші в Польщі працюють водіями на фураха і бусах - їздять по цілій Європі. Зарплата висока (відносно), але знайти дешевий супермаркет з акційною їдою і закупитися на місяць неможливо. От вони на мівіні і мінералці перебиваються - можна багато грошей зекономити. Один такий приїхав додому, відмітив день народження, на наступний день пішов у лікарню а через два дні віднесли його на цвинтар. Біля 50 років. Щось біля року на заробітках...

    Можливо, еміграція довготривала має якийсь сенс. Можливо, з родиною. І зі здатністю інтеграції в ту спільноту і в той спосіб життя...

    NET-CREATOR, як Вам живеться в плані соціальному?

  14. NET-CREATOR, так і є, море народу поїхало і це призводить до зростання зарплат, до збільшення плинності кадрів і т.д. Але не тільки, ціни на все зростають. Хоча, інтернет таки рази в два дешевший (50 злотих - грубо 400 грн.).

    Ви у Вроцлаві а вакансія у Познані. Не дивуєтеся зі свого коментаря (коментар класний, пишіть, будь ласка, ще)?

    5000 злотих і, якщо стане здоров'я, привезуть 15 000 за три місяці - це як, нормально? А як не стане, то там і закопають, прямо на фірмі, виділять місце і траншейку ідеальну вириють? :)

    Крутити болтики на заводі навіть за 9 злотих з гуртожитком під боком то не тягати кабелі по каналізації. Може для Вас це не очевидно через відсутність досвіду? Чи там може колодязі стерильні і в каналах заготовки лежать?

    Купити за пів зарплати дві тони металолому на колесах тут не вийде, факт. Але, чи багато народу купують там той металолом (продають - то питань нема, але все-таки думають вже і про "поїздити" - в Чехії то економічного сенсу купити стару машину немає - хіба тільки фанатизм або раритет)?

    Це все було класно, коли різниця в зарплатах була в разів 5-10, машини тут дорожчі а бензин і будматеріали дешевші. Тепер різниця прямує до нуля. Що і хочеться пояснити.

  15. 3 минуты назад, fujitsu сказал:

    Все то перечисленное финансируется самостоятельно.

    То Ви напишіть, скільки приблизно складають ті витрати.

    А ще додайте туди розходи на дорогу з України в Польшу. І, в середньому, туди не буде по що їхати.

    Чи може в Познані є якісь театри, опери і галереї, які приносять неймовірне задоволення (Ви ж не думаєте, що тягання кабелю за 14 злотих може приностити задоволення?)?

  16. Теоретично (і практично), з точки зору захисту від перешкод, суцільний метал буде трошки кращий за сітку. Питання лише в тому, на скільки довго той суцільний метал буде суцільним.

    Для довгих трас (або між будівлями чи до зовнішнього обладнання) можна вибрати кабель з точки зору мінімального опору екрануючого провідника (тепер і через кілька років) і організувати його надійне підключення.

  17. KaYot, тут youtube.com/watch?v=_ILkLUE3Zxc  розбирають Шевроле Болт з детальними поясненнями. Там є 2 кВт нагрівач і теплообмінник кондиціонера в системі охолодження батареї. Нагрівач підігріває батарею до 17 градусів, при необхідності, для швидкого заряду. Охолодження - ну жирують американці. Кондиціонер для акумулятора, коврик для мишки... Ну таке.

     

    Недавно пробігала новина про фторидні акумулятори. Говорять лише про більшу (8 разів) густину потужності і безпеку, але не про ресурс. Оскільки, при мсовому виробництві ціна напряму залежить від ваги компонентів, то можна сподіватися що така батарея буде, принаймні, дешевшою. Тоді, можливо, появиться економічний сенс в електромобілях.

    • Thanks 1
  18. В телефонії  2Мбіт синхронні канали формувалися доволі простим набором жорсткої логіки. Необхідність синхронізації в якійсь мірі була наслідком досяжної на той момент складності. Передача сигналів взаємодії між автоматичними телефонними станціями для встановлення зв'язку між абонентами (зайняття каналу, набір номеру, відбій) була в прямій залежності від доступної складності. Тобто, спочатку кожен з 30 розмовних каналів мав 2 сигнальні канали (бінарні 1/0 з швидкістю 2 кбіт) які передавалися в одному зі службових таймслотів. При тому використовувався цей ресурс доволі неефективно - зайнятість каналу відповідала передача постійної "1" в одному з сигнальних каналів а набір номеру - імпульсами з частотою 10 Гц (це навіть не 10 біт/с). Розвиток мікропроцесорів і впровадження їх в телефонії призвели до природного підвищення ефективності використання того каналу. Тобто, в каналі 64 кБіт/с побігла інформація між двома мікропроцесорами а не горою електромагнітних реле. Навіть при тому, що інформації побільшало - передавали не лише номер абонента й всіляку побічну інформацію (ім'я абонента і т.п.), ресурсів такого каналу вистачало на обслуговування величезної кількості розмовних каналів. Так що в наступних трактах в тому самому напрямку передавалося вже не 30 а 31 розмовний канал тому що не було потреби в ще одному каналі службової інформації. Таким чином отримали "загальний канал сигналізації" а сьома версія протоколу взаємодії є на сьогодні стандартом.

  19. В телефонії був етап розвитку коли використовувалися тільки синхронні канали. Електричний сигнал з мікрофона перетворювався в цифровий вигляд аналого-цифровим перетворювачем (АЦП,розрядність 8 біт * 8 000 виборок в сек. = 64 кбіт/с). 30 таких каналів +2 службових для передачі телеметрії і сигналів керування "упаковували" в один потік 2048кбіт/с (2Мбіт або E1 в Європі). Навіть якщо канали не використовувалися - там передавалися 0 (при тому, з тими нулями боролися кодуванням, тому що втрачалася синхронізація). Тобто, кожен біт і кожен канал мав жорсткий момент часу в який він передавався. І він передавався гарантовано в той момент часу. Окрема проблема була з синхронізацією таких мереж в масштабах країни, коли необхідно було синхронізувати передачу не просто між двома точками а через ланцюг телефонних станцій і систем передачі.

    Коли виникла проблема передачі цифрової інформації між комп'ютерами - придумали "адаптер" (буфер) який замість виборок АЦП видавав в канал дані від комп'ютера. Відповідно, комп'ютер "мусів знати", що дані можна передавати не швидше і не повільніше 64*n кбіт/с (n-кратність нарощування швидкості). Відповідно, були стандарти ком-порта, в якому був окремий дріт синхронізації. 

    Якщо у вас є мережа з каналами, комутаторами і модемами які підтримують ті протоколи то ви можете організувати для клієнта синхронний (або "гарантований") канал, в якому пінг буде йти між його компютерами 52,3474567456 мс завжди (желізобетонно, незалежно від навантаження від інших абонентів). Відповідно, продавали це за доволі великі гроші, тому що Інтернет на той час був дуже "негарантований".

    • Like 1
×
×
  • Створити нове...